reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny.

Zaglądałam do was na początku, ale jakoś weny mi zabrakło. Jestem już po jednym usg w 7t0d i serduszko biło. Teraz czekam na kolejną wizytę 10 grudnia.

Poduszkę motherhood mogę polecić z czystym sumieniem, bo używałam jej w poprzedniej ciąży.

Podobnie, jak i was męczą mnie okropnie mdłości, ale nawet mnie to cieszy, bo to oznaka, iż ciąża prawdopodobnie przebiega prawidłowo.

Jak myślę o płci to ciężko mi się zdecydować co bym wolała, więc każda opcja będzie dobra. Najważniejsze żeby było zdrowe.

Madziolina witaj. Wszystko wskazuje na to że również drugie dziecko będziemy mieć w tym samym wieku.

reklama
Kurcze ja też muszę popatrzeć na te wózki rok po roku albo najlepiej takie, żeby miały trzy siedziska bo wojna będzie :confused2:. Bo moja młodsza to mamusiowa bardzo nauczona w chuście i później tulę miałam więc pewnie toodlera będę musiała kupić . Do dzisiaj tula nam służy wciąż nawet po domu bo skrzat musi być uwieszony na mamie.

Poprzedni wózek po dziewczynkach sprzedałam na allegro bo przecie miało nie być więcej dzieciów:rofl2:.

Co do piersi to ja mam straszne bóle. Pójdę jutro albo we wtorek z gardłem to od razu zapytam o usg piersi. Karmiłam synka do kwietnia i chyba piersi mi nie wyschly całkiem, albo jakiś zastój. Wczoraj ściskam sutki a tu mleko...

Ja nie karmię już rok i 4 miesiące a jak ścisnę sutki to też jeszcze mogłabym wrócić do karmienia. Na początku mnie to przeraziło więc poszłam dla lekarza a on mi powiedział, że to jest zupełnie normalne zwłaszcza po długim karmieniu. Kazał zrobić prolaktynę, ale wszystko wyszło w normie więc spoko.

Nie, mój mąż to nie Mariusz :D

Ja dalej karmię małego ale okropnie mnie bolą przy tym sutki, zupełnie jak przy początkach naszej mlecznej drogi...

A lekarz nie powiedział ci, że musisz przestać karmić bo to powoduje skurcze macicy?

Dornia ja w pierwszej ciąży za rozglądaniem się czegokolwiek czekałam do momentu aż poznam płeć. Teraz już wszystko mam więc, jak się uda utrzymać ciąże to dopiero w trzecim trymestrze zacznę kompletować wyprawkę do końca.
Jaki masz wynik bety?

anulka może przepracowałaś się? chyba powinnaś już pomyśleć o L4. Oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki i postaraj się jak najmniej denerwować.

Karola ja te bym chciala core, bo mam synka, ale oby zdrowe.
Ja jeszcze u lek nie bylam a Wy juz wozki, ubranka...zastopujcoe

Masz rację... jeszcze wszystko może się wydarzyć. Ja po poronieniu staram się z dystansem do zakupów podchodzić. Pamiętam jak teściowa lamentowała, że w 7 miesiącu kupiliśmy wózek zamiast czekać do rozwiązania ;/ Nawet marudziła, że tomek powinien go sam kupić jak ja będę już w szpitalu.

hej dziewczyny;)

Mam nadzieje ze u was lepiej chodź widzę ze dalej mdlosci trzymają mnie na razie puściły wiec mam spokój ;) ale za to przeziębienie mnie dopadło i delikatnie plamie na brązowa na jutro załatwiła wizytę u gin ;) zobaczymy co powie

Kamcia, jeszcze nie byłam u lekarza.

W normalnej ciąży można karmić, sporo o tym czytałam. Zresztą ja daje cyca już tylko wieczorem na chwilę do spania i raz w nocy też na chwilkę. Mam nadzieję, że się niedługo odcycuje choć może być ciężko bo nie chcę go gwałtownie odstawiać...

Witam i ja
miałam dzisiaj okropny sen że poroniłam

u mnie dalej mdłości jedyny plus że wiem że wszystko ok z dzidzią
co do kupowania to za wózkami już się rozglądam na internecie ale zapowiedziałam już mężowi że ja mu tylko pokażę a on później kupi
ostatnio miałam już wszystko w domu i biedny mąż wszystko pakował i wywoził zanim do domu przyszłam

ubranka mam po Mai dla Lilianki kupiłam tylko kilka sztuk body
jedyny minus jak będzie chłopak (co wszyscy mi wróżą) będzie w różowych dresach chodził ;)

na pewno przed porodem kupię takie podstawowe rzeczy jak kosmetyki ale to spokojnie do 3 trymestru poczekam

reklama
Cześć dziewczyny, andrzejkowy weekend obżarstwa uznaje za zamknięty i niestety pół kilo do przodu masakra! Ja o zakupach jeszcze nie myśle, przyjdzie jeszcze na to czas, jeśli miałabym córkę o której marze to sporo ładnych rzeczy dostalibyśmy od rodzinki bo dużo dziewczynek u nas, ale czas pokaże jak to będzie.

Do góry