reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny.

Zaglądałam do was na początku, ale jakoś weny mi zabrakło. Jestem już po jednym usg w 7t0d i serduszko biło. Teraz czekam na kolejną wizytę 10 grudnia.

Poduszkę motherhood mogę polecić z czystym sumieniem, bo używałam jej w poprzedniej ciąży.

Podobnie, jak i was męczą mnie okropnie mdłości, ale nawet mnie to cieszy, bo to oznaka, iż ciąża prawdopodobnie przebiega prawidłowo.

Jak myślę o płci to ciężko mi się zdecydować co bym wolała, więc każda opcja będzie dobra. Najważniejsze żeby było zdrowe.

Madziolina witaj. Wszystko wskazuje na to że również drugie dziecko będziemy mieć w tym samym wieku.

reklama
Kurcze ja też muszę popatrzeć na te wózki rok po roku albo najlepiej takie, żeby miały trzy siedziska bo wojna będzie :confused2:. Bo moja młodsza to mamusiowa bardzo nauczona w chuście i później tulę miałam więc pewnie toodlera będę musiała kupić . Do dzisiaj tula nam służy wciąż nawet po domu bo skrzat musi być uwieszony na mamie.

Poprzedni wózek po dziewczynkach sprzedałam na allegro bo przecie miało nie być więcej dzieciów:rofl2:.

Co do piersi to ja mam straszne bóle. Pójdę jutro albo we wtorek z gardłem to od razu zapytam o usg piersi. Karmiłam synka do kwietnia i chyba piersi mi nie wyschly całkiem, albo jakiś zastój. Wczoraj ściskam sutki a tu mleko...

Ja nie karmię już rok i 4 miesiące a jak ścisnę sutki to też jeszcze mogłabym wrócić do karmienia. Na początku mnie to przeraziło więc poszłam dla lekarza a on mi powiedział, że to jest zupełnie normalne zwłaszcza po długim karmieniu. Kazał zrobić prolaktynę, ale wszystko wyszło w normie więc spoko.

Nie, mój mąż to nie Mariusz :D

Ja dalej karmię małego ale okropnie mnie bolą przy tym sutki, zupełnie jak przy początkach naszej mlecznej drogi...

A lekarz nie powiedział ci, że musisz przestać karmić bo to powoduje skurcze macicy?

Dornia ja w pierwszej ciąży za rozglądaniem się czegokolwiek czekałam do momentu aż poznam płeć. Teraz już wszystko mam więc, jak się uda utrzymać ciąże to dopiero w trzecim trymestrze zacznę kompletować wyprawkę do końca.
Jaki masz wynik bety?

anulka może przepracowałaś się? chyba powinnaś już pomyśleć o L4. Oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki i postaraj się jak najmniej denerwować.

Karola ja te bym chciala core, bo mam synka, ale oby zdrowe.
Ja jeszcze u lek nie bylam a Wy juz wozki, ubranka...zastopujcoe

Masz rację... jeszcze wszystko może się wydarzyć. Ja po poronieniu staram się z dystansem do zakupów podchodzić. Pamiętam jak teściowa lamentowała, że w 7 miesiącu kupiliśmy wózek zamiast czekać do rozwiązania ;/ Nawet marudziła, że tomek powinien go sam kupić jak ja będę już w szpitalu.

hej dziewczyny;)

Mam nadzieje ze u was lepiej chodź widzę ze dalej mdlosci trzymają mnie na razie puściły wiec mam spokój ;) ale za to przeziębienie mnie dopadło i delikatnie plamie na brązowa na jutro załatwiła wizytę u gin ;) zobaczymy co powie

Kamcia, jeszcze nie byłam u lekarza.

W normalnej ciąży można karmić, sporo o tym czytałam. Zresztą ja daje cyca już tylko wieczorem na chwilę do spania i raz w nocy też na chwilkę. Mam nadzieję, że się niedługo odcycuje choć może być ciężko bo nie chcę go gwałtownie odstawiać...

Witam i ja
miałam dzisiaj okropny sen że poroniłam

u mnie dalej mdłości jedyny plus że wiem że wszystko ok z dzidzią
co do kupowania to za wózkami już się rozglądam na internecie ale zapowiedziałam już mężowi że ja mu tylko pokażę a on później kupi
ostatnio miałam już wszystko w domu i biedny mąż wszystko pakował i wywoził zanim do domu przyszłam

ubranka mam po Mai dla Lilianki kupiłam tylko kilka sztuk body
jedyny minus jak będzie chłopak (co wszyscy mi wróżą) będzie w różowych dresach chodził ;)

na pewno przed porodem kupię takie podstawowe rzeczy jak kosmetyki ale to spokojnie do 3 trymestru poczekam

reklama
Cześć dziewczyny, andrzejkowy weekend obżarstwa uznaje za zamknięty i niestety pół kilo do przodu masakra! Ja o zakupach jeszcze nie myśle, przyjdzie jeszcze na to czas, jeśli miałabym córkę o której marze to sporo ładnych rzeczy dostalibyśmy od rodzinki bo dużo dziewczynek u nas, ale czas pokaże jak to będzie.

Do góry