Witam
Czekam na info od Sylwii ale pewnie jeszcze za wcześnie.
W temacie wolnego dla ojca to może wziąć tacierzyński albo dwudniowy urlop okolicznościowy, po cc opiekę nad matką dziecka.
U mnie majtki siateczkowe kompletnie zbędne
już pytałam. Zostali przy starej tradycji, podkład między nogi i sciskasz "żeby lekarz mógł sobie zajrzeć kiedy chce", Chociaz próbowała mi wmówić że to dla lepszego wietrzenia,,nie wierzę
to dla komfortu lekarza.
Kamejka pępek w obydwóch przypadkach po prostu wietrzyłam. Ochraniałam przed zachlapaniem przy kąpaniu i nie smarowałam żadnym środkiem odkażającym, tylko powietrze i odpadały szybko i bez komplikacji.
Fazerkamm trzymam kciukasy by poszło szybko i w miarę łagodnie, może i lepiej że puszczają oxy powoli bo ból będzie stopniowy a nie pioruński szok.
wmazur podziwiam kondycję
ja mam zadyszkę po 100m a brzuch wtedy mam twardy jak kamień.
Powtarzam się ale dziewczyny dacie radę z opieką
To jest instynkt. Ja też nie miałam nikogo do pomocy bo rodzina 300km stąd, byłam młodziutka i nawet internet wtedy nie istniał i nie byłam jakimś jednym przypadkiem na milion który sobie poradził
tak już mamy. Bardzo szybko rozrózniamy płacz bo mokro, bo głodne, bo zwyczajnie chce do mamy, bo się wystarszyło, wiemy jak przytrzymać by nie zrobić krzywdy- to natura tak mądrze wymyśliła, że dała nam instynkt i trzeba mu zaufać (o wiele bardziej niż Ciotkom Dobrym Radom
)