reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

karolina.w22 taki masaż nie powinien boleć. Niestety ta lekarka nie była delikatna. Miałam wrażenie, że palcami chce obrócić główkę dziecka. Dziewczynie która wchodziła przede mną na kontrolę, paluchami przebiła pęcherz płodowy i od razu zabrali ją na porodówkę.

reklama
@gwiazda ja miałam znieczulenie do kręgosłupa od piersi w dół nic nie czułam. Nie pamiętam jak się ono nazywało może obwodowe. W każdym bądź razie po 2 h juz miałam czucie i bardzo sobie chwalę. Po 6 h juz chodziłam normalnie i oprócz 1,5 h w 1. nocy cała dobę opiekowałam się synkiem.

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Przeczytałam juz cały internet. Może to anemia i stad to krańcowe zmeczenie. Bo z G właśnie ja mialam...

Gwiazda mnie mecza mdlosci i spanie ale jakos zyje :)

Marynka moze brakuje ci czegos np zelaza ? Czestuo tak jest wlasnie przy anemi.
Chociaz ja przyznam ze wczoraj poszlam spac o 21.30 potem wstalam o 7 rano cos porobilam ale nic specjalnego a potemz corcia o 1: na drzemke..
Nigdy tak nie mialam, nawet w pierwszej ciazy i ogolnie nienawidze soac w dzien..

Witam wieczorową porą
u mnie cały dzień mdłości i ból głowy
ja też cały czas zmęczona jestem moje mieszkanie wygląda okropnie nie wiem kiedy to ogarne

Co do poduszki w kształcie C to miałam zrobiona przez babcie na wzór tej z moterhood i strasznie sobie chwalę. W nocy mi ją mąż podbierał. Wieczna walka o nią była. Po porodzie miałam ja jeszcze rok a potem ktoś ją zwedzil. Czas rozpocząć śledztwo :)

masażyk krocza tez zaliczyłam w ciągu 36h wywolywania porodu. Był do zniesienia choć nieprzyjemny. Dobrze ze wykonywała mi go pani dr, bo przy facecie bym nie dała rady...

@usmiechnieta no pewnie tak z G właśnie miałam przepisany. W piątek oddawałam krew, wiec wyniki pewnie zaraz będę i się dowiem czy to to...

Jak wasze brzuszki czy cos czujecie ze spodni nie mozna dopiac?

Ja już ciężko dopinam spodnie, a ciążowe na mnie za luźne. Na getry za zimno dla mnie, bo ja noszę w taką pogodę getry pod spodniami. A teraz już sama nie wiem, co ubierać.

Gwiazda i Maryńka - witajcie.

Iwona, oby CI już przeszło szybko, tego Ci życzę. A sprzątanie nie zając, nie ucieknie (a szkoda ;-)).

Co do znieczulenia do cc miałam zewnątrzoponowe. Nie mogłam w ogóle ruszyć nogami, co było dla mnie najgorsze, bo bałam się, że tak zostanie. A najśmieszniejsze jest to że samo cięcie i wyszarpywanie dziecka czułam i mogę powiedzieć, że bolało jak cholera. Dlatego boję się znów cc, bo wydaje mi się, że wtedy nie do końca wszystko zadziałało.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedz widzę ze zdania podzielone musze to przemyśleć ;) panna_migotka witaj ;)

Uśmiechnięta ja też miałam straszne zmęczenie od 2 dni jest ok ale sprzątać nie mam siły mieszkanie w szczególności podłoga jak po wojnie co 2 do 3 dni wycieram; )

reklama
A za mną chodzi od paru dni gorąca czekolada z bitą śmietaną mmmmm ;-) jednak bardziej ciągnie do czekolady. dużo produktów mi śmierdzi.

Do góry