reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Needi my chyba tak razem mamy sily lub ich brak... tez dzis leze ;) i dokladnie Cie rozumiem z tym modleniem zeby Martynka poszła na drzemke...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
To zamówmy na jutro przypływ sił bo wolę tak niż dzisiaj, ok?;-) ;)
Moj maly sie dzis slabo rusza, jeden ruch i godzina spokoju, pozniej znowu 2 ruchy i spokoj. Przez caly bylo ich moze z 15.. chyba zaczynam panikowac. Maz wróci za godzine z pracy to zobaczymy co dalej.
Kurczę też tak miałam ostatnio. 16 ruchów przez cały dzień. Zastanawiałam się co się dzieje ale nastepnego dnia narobiła z nawiązką:happy:. Czekaj jutro na bęcki:laugh2:
Lizzy huh i zamierzasz przez caly okres karmienia piersia nie jesc smazonego i kapuchy? Powiem tak...nie chce tu podwazac slow położnej ktora tak Ci powiedziala ale odeszlo sie od tego w Polsce ze mamy karmiace maja diete.. je sie normalnie, a jak co sie dzieje to wtedy dopiero sie eliminuje ;) baaa nawet statystyki mowia ze mamy ktore wszystko jedza to pozniej dzieci tez nie maja problemu z promowaniem nowych smakow.

Ja jadłam dosłownie wszystko i nic mlodemu nie było ;)

Ja niestety przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam jeść nic oprócz gotowanego filetu z ryżem. Dosłownie:hmm:

Kochane co moge zrobić zeby raz/dwa razy w tygodniu moc jezdzic na ktg. Troche mnie stresuje ta pepowina i w takim dniu bylabyn spokojniejsza tylko nie wiem czy potrzebuje skierowanie czy cos innego...?

A ja nie wiem ile ważę ale w pasie na wysokości pępka mam 93cm

Ja mam w pasie na wysokosci pepka jakies 110cm[emoji14]Haha właśnie zdalam sobie sprawe z tego ze mam więcej w pasie niz moj pierworodny ma wzrostu[emoji14]
To zamówmy na jutro przypływ sił bo wolę tak niż dzisiaj, ok?;-) ;)

Kurczę też tak miałam ostatnio. 16 ruchów przez cały dzień. Zastanawiałam się co się dzieje ale nastepnego dnia narobiła z nawiązką:happy:. Czekaj jutro na bęcki:laugh2:

Ja niestety przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam jeść nic oprócz gotowanego filetu z ryżem. Dosłownie:hmm:

Tak tak jestem za!!!!
Energio nadejdz!!! :D

Dlaczego nie mogłaś jesc nic innego? Od razu po porodzie jadlas normalnie i dzialo sie cos z brzuszkiem malenstwa czy po malu wprowadzalas i na wszystko zle dzidzia reagowala?

Hej, wypisali mnie dziś do domu i odrazu nabroiłam:hmm:
Jechałam po południu na zebranie w szkole do córki i chciałam się pospieszyć i było małe bum na skrzyżowaniu, drzwi i nadkole do wymiany, niewiem skąd ja kasę wezmę, chyba nerke sprzedam:baffled:
W zasadzie jeszcze chciałam pomarudzić na męża ale to już chyba jutro bo na dziś adrenaliny starczy, i tak pewnie nocka z głowy.

To niedługo Synek będzie z Tobą :-) Oby ten posiew dobrze wyszedł i do domku. A na kiedy masz termin cc??
No zbliża się wielkimi krokami, termin do szpitala mam na 21.06 ale z tego co wiem nie będą odrazu ciąć tylko czekać aż samo się zacznie, no chyba że coś by groziło dziecku to wiadomo, więc mogę sobie tam poleżeć.

Alinka wytrwałości i zdrówka. W którym jesteś tyg?
Needi 37+2:happy:

Witam poniedziałkowo :)

U mnie rozpoczął się tydzień 36. Nadal czekam na potwierdzenie terminu cc, ale max zostało mi 3.5 tygodnia :szok: Nie wchodziłam na wagę przez ostatnie kilka tygodni - teraz to już mi to wisi co tam waga pokaże, więc sobie tym głowy nie zawracam :p

Obiecałam sobie do 20.06 zakończyć część moich obowiązków zawodowych... nareszcie! :) Mam nadzieję zacząć odpoczywać i gromadzić energię!

Dziewczyny, która z was jest następna do rozpakunku planowanego?? Pamiętam, że niektóre miały już zaplanowane cc, ale nie pamiętam kto i kiedy.

Ja mam zaplanowane cc na 28.06 , także dwa tygodnie mi zostały :o

Julka, ja nie mam żadnej.
A jak planujecie powrót do pracy? Po 20 czy 52 tygodniach? Ja niestety muszę wziąć tylko 20, bo sytuacja w pracy ciężka i macierzyński by mnie nie ochronił. Na szczęście mam zaległy urlop i szef się zgodził, że po macierzyńskim jeszcze go wykorzystam, więc wróciłabym tak po 7 miesiącach.... Mamy z mężem zmianowy system pracy, więc się będziemy wymieniać no i moja mama się zadeklarowała, że pomoże.

Ja biorę cały macierzyński ale niestety powrotu do pracy mieć nie więc będę szukała pracy w trakcie macierzyńskiego żeby długo nie siedzieć w domu. A jak się nie uda to nie wiem :oo:

Hej Dziewczyny!

Alinka- o matko! to miałaś pewnie stresu a co na to mąż?
Iwonaimaja- na nowo szpital??

U mnie dziś średni dzionek...leje deszcz całą noc. Miałam dziś badania porobić, ale nie mam sił (te od lekarza mam za tydzień).
Dziś pakuję torbę do szpitala, bo jutro mam wizytę i jak coś wyjdzie nie tak to też poleżę :(

Alinka och :( wspolczuje stresu, zepsutego auta... ale wiesz co? Najwazniejsze ze Tobie i dzidzi w brzuszku sie nic nie stalo!!! Z Twojej winy stluczka byla?
Jak masz ochote sie wyzalic, wygadac to smialo pisz ;) kazda z nas oststnio wylewa tutaj swoje "zale" ;) jestesmy jak jedna wielka grupa wsparcia, a wygadanie sie dobrze robi :)

Dzudka i tak jestes w komfortowej sytuacji bo na macierzynskim jak i teraz bierzesz kase ;) ja jestem w czarnej du** bo ani teraz kasy nie biore, ani macierzystego nie mam, ani okazalo sie ze kasy za szpital mi nie oddadza... odchowam trochę malego i bede się brala za szukanie niani i pracy.

Iwonaimaja powodzenia!! Dawaj znac na bieżąco!
Masz do ktorejs z nas numer tel?

Agula na pewno bedzie wsio ok ;) glowka do gory :)

Witajcie wtorkowo :)

reklama
Do góry