reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Needi my chyba tak razem mamy sily lub ich brak... tez dzis leze ;) i dokladnie Cie rozumiem z tym modleniem zeby Martynka poszła na drzemke...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
To zamówmy na jutro przypływ sił bo wolę tak niż dzisiaj, ok?;-) ;)
Moj maly sie dzis slabo rusza, jeden ruch i godzina spokoju, pozniej znowu 2 ruchy i spokoj. Przez caly bylo ich moze z 15.. chyba zaczynam panikowac. Maz wróci za godzine z pracy to zobaczymy co dalej.
Kurczę też tak miałam ostatnio. 16 ruchów przez cały dzień. Zastanawiałam się co się dzieje ale nastepnego dnia narobiła z nawiązką:happy:. Czekaj jutro na bęcki:laugh2:
Lizzy huh i zamierzasz przez caly okres karmienia piersia nie jesc smazonego i kapuchy? Powiem tak...nie chce tu podwazac slow położnej ktora tak Ci powiedziala ale odeszlo sie od tego w Polsce ze mamy karmiace maja diete.. je sie normalnie, a jak co sie dzieje to wtedy dopiero sie eliminuje ;) baaa nawet statystyki mowia ze mamy ktore wszystko jedza to pozniej dzieci tez nie maja problemu z promowaniem nowych smakow.

Ja jadłam dosłownie wszystko i nic mlodemu nie było ;)

Ja niestety przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam jeść nic oprócz gotowanego filetu z ryżem. Dosłownie:hmm:

Kochane co moge zrobić zeby raz/dwa razy w tygodniu moc jezdzic na ktg. Troche mnie stresuje ta pepowina i w takim dniu bylabyn spokojniejsza tylko nie wiem czy potrzebuje skierowanie czy cos innego...?

A ja nie wiem ile ważę ale w pasie na wysokości pępka mam 93cm

Ja mam w pasie na wysokosci pepka jakies 110cm[emoji14]Haha właśnie zdalam sobie sprawe z tego ze mam więcej w pasie niz moj pierworodny ma wzrostu[emoji14]
To zamówmy na jutro przypływ sił bo wolę tak niż dzisiaj, ok?;-) ;)

Kurczę też tak miałam ostatnio. 16 ruchów przez cały dzień. Zastanawiałam się co się dzieje ale nastepnego dnia narobiła z nawiązką:happy:. Czekaj jutro na bęcki:laugh2:

Ja niestety przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam jeść nic oprócz gotowanego filetu z ryżem. Dosłownie:hmm:

Tak tak jestem za!!!!
Energio nadejdz!!! :D

Dlaczego nie mogłaś jesc nic innego? Od razu po porodzie jadlas normalnie i dzialo sie cos z brzuszkiem malenstwa czy po malu wprowadzalas i na wszystko zle dzidzia reagowala?

Hej, wypisali mnie dziś do domu i odrazu nabroiłam:hmm:
Jechałam po południu na zebranie w szkole do córki i chciałam się pospieszyć i było małe bum na skrzyżowaniu, drzwi i nadkole do wymiany, niewiem skąd ja kasę wezmę, chyba nerke sprzedam:baffled:
W zasadzie jeszcze chciałam pomarudzić na męża ale to już chyba jutro bo na dziś adrenaliny starczy, i tak pewnie nocka z głowy.

To niedługo Synek będzie z Tobą :-) Oby ten posiew dobrze wyszedł i do domku. A na kiedy masz termin cc??
No zbliża się wielkimi krokami, termin do szpitala mam na 21.06 ale z tego co wiem nie będą odrazu ciąć tylko czekać aż samo się zacznie, no chyba że coś by groziło dziecku to wiadomo, więc mogę sobie tam poleżeć.

Alinka wytrwałości i zdrówka. W którym jesteś tyg?
Needi 37+2:happy:

Witam poniedziałkowo :)

U mnie rozpoczął się tydzień 36. Nadal czekam na potwierdzenie terminu cc, ale max zostało mi 3.5 tygodnia :szok: Nie wchodziłam na wagę przez ostatnie kilka tygodni - teraz to już mi to wisi co tam waga pokaże, więc sobie tym głowy nie zawracam :p

Obiecałam sobie do 20.06 zakończyć część moich obowiązków zawodowych... nareszcie! :) Mam nadzieję zacząć odpoczywać i gromadzić energię!

Dziewczyny, która z was jest następna do rozpakunku planowanego?? Pamiętam, że niektóre miały już zaplanowane cc, ale nie pamiętam kto i kiedy.

Ja mam zaplanowane cc na 28.06 , także dwa tygodnie mi zostały :o

Julka, ja nie mam żadnej.
A jak planujecie powrót do pracy? Po 20 czy 52 tygodniach? Ja niestety muszę wziąć tylko 20, bo sytuacja w pracy ciężka i macierzyński by mnie nie ochronił. Na szczęście mam zaległy urlop i szef się zgodził, że po macierzyńskim jeszcze go wykorzystam, więc wróciłabym tak po 7 miesiącach.... Mamy z mężem zmianowy system pracy, więc się będziemy wymieniać no i moja mama się zadeklarowała, że pomoże.

Ja biorę cały macierzyński ale niestety powrotu do pracy mieć nie więc będę szukała pracy w trakcie macierzyńskiego żeby długo nie siedzieć w domu. A jak się nie uda to nie wiem :oo:

Hej Dziewczyny!

Alinka- o matko! to miałaś pewnie stresu a co na to mąż?
Iwonaimaja- na nowo szpital??

U mnie dziś średni dzionek...leje deszcz całą noc. Miałam dziś badania porobić, ale nie mam sił (te od lekarza mam za tydzień).
Dziś pakuję torbę do szpitala, bo jutro mam wizytę i jak coś wyjdzie nie tak to też poleżę :(

Alinka och :( wspolczuje stresu, zepsutego auta... ale wiesz co? Najwazniejsze ze Tobie i dzidzi w brzuszku sie nic nie stalo!!! Z Twojej winy stluczka byla?
Jak masz ochote sie wyzalic, wygadac to smialo pisz ;) kazda z nas oststnio wylewa tutaj swoje "zale" ;) jestesmy jak jedna wielka grupa wsparcia, a wygadanie sie dobrze robi :)

Dzudka i tak jestes w komfortowej sytuacji bo na macierzynskim jak i teraz bierzesz kase ;) ja jestem w czarnej du** bo ani teraz kasy nie biore, ani macierzystego nie mam, ani okazalo sie ze kasy za szpital mi nie oddadza... odchowam trochę malego i bede się brala za szukanie niani i pracy.

Iwonaimaja powodzenia!! Dawaj znac na bieżąco!
Masz do ktorejs z nas numer tel?

Agula na pewno bedzie wsio ok ;) glowka do gory :)

Witajcie wtorkowo :)

reklama
Do góry