reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Venicee gratulacje! Na pewno wszystko będzie dobrze z maluszkiem! :* Trzymam kciuki.

Ja teraz w 34 tygodniu jestem, torbę dla siebie mam już spakowaną, ale dla maluszka jeszcze nie. Muszę wyprasować ciuszki... jeszcze tyle rzeczy dokupić.. sterylizator, butelki, tiny love bujaczek, prześcieradło... Mam nadzieję, że ze wszystkim zdążę...

Dzisiaj mam silny ból w pochwie, jakby mały miał zaraz wyjść. Tak strasznie mi naciska. Boję się tego bólu bo mam wrażenie jakby to miało się już zacząć.

reklama
Mam może dziwne pytanie, ale często mi twardnieje brzuch na kamień, szczególnie po posiłku i wtedy jak dotykam to go nie czuję (nie wiem czy rozumiecie....) jakbym nie miała czucia w miejscu twardnienia. Macie tak?
No i pachwiny, tak mnie bolą, że szok ....

Nieufna- ja mam podobnie, ale mam miejsca takie, że nie ma czucia na brzuchu albo na nogach tez tak mam jak tam woda się uzbiera :/
Julka- mi się świetnie spało do teraz :( każdy ruch w łóżku boli, ale zasnę na danym boku tylko jak się przekręcam to na nowo ból :( i jak idę do łazienki w nocy to jak stara babka :( obolała

Mam może dziwne pytanie, ale często mi twardnieje brzuch na kamień, szczególnie po posiłku i wtedy jak dotykam to go nie czuję (nie wiem czy rozumiecie....) jakbym nie miała czucia w miejscu twardnienia. Macie tak?
No i pachwiny, tak mnie bolą, że szok ....

Staraj sie odpoczywać, nie przeciążaj się. To, że brzuch się stawia na tym etapie to ćwiczenia macicy, ale nie ma co przyspieszać. I gdy brzuch jest twardy staraj się go nie dotykać, ale tak, wiem o co chodzi. Mój też jest wtedy taki 'nieswój' - i ciężki jakbym miała tam tonę kamieni.....

Mnie tez dzis pachwiny bola bardzo mocno. Jakie pozycje dO spania sa najwygodniejsze zeby jak najmniej bolalo ? :(

Pachwiny bolą, bo to kolejny wyrzut relaksyny - hormonu, który poluzowuje wiązadła i dzięki czemu maluszek ma okazję do przeciśnięcia się przez nasze biodra. Dodatkowo maluch może chcieć się wpasować w kanał - czyli to słynne obniżenie brzuszka - ale to raczej nie występuje w kolejnej ciąży, tylko w pierwszej. No i nacisk dziecka.....które swoje już waży...... pomaga leżenie na boku z poduszką między kolanami, taką dość sporą tą poduszką, jasiek jest za mały, za cienki.....

Ja dziś mam syndrom wicia gniazda....... piorę, układam, zmieniam pościel, wietrzę...... Szykuję już wszystko, co można wcześniej uszykować. Torba prawie spakowana.....

@Venice - moje serdeczne gratulacje!!!! :-)

Ja mam tak samo i twardnienia i bóle pachwin a teraz doszlo jeszcze takie dziwne parcie jak na kupe gdy tylko usiąde zwłaszcza na toalecie

reklama
Do góry