reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Aaa a i polecam telefon do rzecznika praw pacjenta . Masz do tego prawo i ordynator zmieni zdanie .

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
z checia ale u mnie pozniej sie mszcza na pacjetach bo kolezanka dlugo rodzila i cierpiala musiala wkoncu miec cc i ojciec z mezem sie zdenerwowali bo bardzo dlugo to trwalo wiec lekarz chcial ja pokroic w zdluz ale wkoncu inny sie odezwal czy on zglupial ale i tak pokroil ja tak jak powinien pod brzuchem ale przez cala szerokosc jak naj bardziej sie dalo i dlugo przez to do siebie dochodzila ;/

Sylwia, to może medeor na ciesielskiej?? Tez taki prywatny z umową.. nawet moja gin dzisiaj mi go polecała...
Albo madurowicz bo tu robią dużo cesarek. Najlepiej umówić się na prywatną wizytę do ordynatora perinatologii i pogadać...

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety za daleko u nas mowia ze nie kroja bo to powazna operacja i naprawde musi sie cos dziac zeby kroili tak to nie ma mowy.
W zasadzie mają racje, to jest poważna operacja, ale przy chorobach towarzyszących i poprzednich komplikacjach to już chyba powinni odpuścić, pewnie patrzą na to że już 2 razy rodziłaś to jesteś rozciągnięta i pójdzie łatwiej.
U mnie jak dziewczyny mają z usg wagę dziecka ok 5 kg to chcą ciąć bez dyskusji a przy pośladach nawet mowy niema.
Echhh ja bym się chyba zamieniła żeby spróbować sn ale niemam opcji.

Qrka jak ja słyszę o mszczeniu się na pacjentach to mnie krew zalewa, za mało jest skarg i dochodzenia swoich praw.
Jednemu z drugim trzeba ryja utrzeć to zmądrzeje.
Ja mam takie obrzęki na nogach, lekarz na obchodzie jak się skarżyłam poklepał mnie po nóżce i nawet nie spoglądając w wyniki (których notabene wogóle nie zabrał na obchód) stwierdził z uśmiechem że nóżki ciążą zmęczone, jak go zapytałam czy biorąc pod uwagę moje problemy z cukrzycą i ciśnieniem to będzie gestoza to też się tak serdecznie pośmiejemy to zaraz poleciał po wyniki.
Dodam że oto pełny tytuł doktorka jasnowidza
Prof. dr hab. n. med. nazwiskami już rzucać nie będe.
Trzeba się dopominać o swoje, oni nie są bogami, mamy prawo głosu i prawo do szacunku.

Co do kuriozalnych sytuacji w sklepach i wszelkich kolejkach to już nawet nie piszę bo codziennie wyszedłby elaborat chyba.
Raz tylko kasjerka w auchan otworzyła już zamknięta kasę i mnie poprosiła i potem jeszcze musiała wysłuchiwać obelg baby która wepchnęła się za mna, a ta Pani nie chciała już jej skasować, generalnie kasjerzy, urzędnicy w okienkach itd. mają to głeboko w....a ludzie mają chyba satysfakcje że mogą komuś dokuczyć i tyle.

Ostatnia edycja:
U mnie przy położeniu pośladkowym moja dr powiedziała, że poród naturalny wykluczony (pierwsza ciąża).
Za pare dni dowiem się ostatecznie czy siè mały nie przestawił, bo ciężko mi wyczuć po ruchach.

Z rana mam straszne skurcze lydek, zrobilam badanie elektrolitów, wszystko w normie... :/

Witam moje Panie :D

Sylwia- ale patowa sytuacja cholerka...może jeszcze da się coś wynaleźć, jakieś inne rozwiązanie.
Mendoza- fajnie, że jesteś

Lizzy- opis porodu to mogę wstawić na ogólny, ale dzidziolka powysyłam Wam prywatnie :) muszę wziąć namiary do Was to wyślę w razie czego sms-a "rodzę!!!!" :D

Alinka- lekarze mają swoje podejście i widzisz czub czy nie to w trakcie nie masz co dyskutować, moja gin bierze urlop w moim 39tyg i zostaje bez opieki, położna stwierdziła, że mam sobie podjechać na IP i coś im nagadać żeby ktg zrobili. Ludzie!
Ginka jednak prywatnie mnie przyjmie w 39tyg bo dopiero na wczasy jedzie w pt to w srodę może przyjąć.

Maryńka- super, że u Was tak dobrze! 2kg to już kawał chłopa! :D zdrówka dla Was!

Nie wiem jak Wy, ale ja rano jak wstaje to mam sztywne dłonie i obolałe grubsze stopy...paskudne uczucie.

Agula, opis, jak opis, mogę wrzucić, ale foto bym wolała tylko dla Was ;) a numer też od jednej chociaż bym chciała, żeby dać znaka co i jak ;)

Witam wtorkowo, ja dziś na krew. Laboratorium od 8, a ja już głodna jak wilk... no cóż, zbieram się i zajmuję kolejkę... spokojnego dzionka!

Marynka [emoji813][emoji813][emoji813][emoji813]
Nawet nie masz pojecia jak sie ciesze!!!! Cos niesamowitego, az ciezko napisac co sie czuje czytajac Twoja wiadomosc :) duuuuzo buziakow od e-ciotek dla naszego bohatera :)

Mendoza813 dobrze ze jestes :)

Lizzy mozesz utworzyc zamknięta galerie i tam pododawac dziewczyny :) i tan wrzucac zdjecia maluszkow, byla taka galeria z naszymi buzkami ale nikt z tego nie korzystal takze skasowalam.
Podpytam jeszcze admonistratora czy jest opcja utowrzenia tutaj watku ukrytego ale wątpię bo nie widzę takiej opcji.

Witajcie wtorkowo :)

Mega stres dzis mam.. wieczorem do gina na kontrole jedziemy... maly cos sie nie rusza, a zawsse z rana jak uslyszly chlopakow ro daje czadu i ogolnie wydaje mi sie ze przekrecil sie glowka do gory :( bo czkawke tak jak zawsze czulam bardzo nisko brzucha to wczoraj powyzej pepka :/ obym sie mylila... trzymajcie mooocno kciuki wieczorkiem o 18!

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny, ale tu produkcja trwa...

Wy sie szykujecie do szpitala a my.... do domu :rofl2: Maly dobil do 2 kg, jutro dostanie wkladke do buzi i probujemy sie uczyc butelki. A pozniej nas wypisza i zacznie sie jazda w domu :laugh2:

Nie wiem komu mam dziekowac za to, ze sie udalo, ze moje 700 g szczescia tak swietnie sie rozwija, omijaja go wszystkie wczesniacze chorubska, nawet rehabilitacja nie bedzie nam potrzebna, wszystkie odruchy ma w normie, lezac na brzuch podnosi glowe i obraca w druga strone, a wcina juz 40 ml co 3 h :laugh2: Spotkalo mnie tyle szczescia, niesamowite to jest, duma mnie rozpiera. Moj Maly Bohater wymiata :happy2:

Jeszcze raz dziekuje Wam za mysli, za kciuki, za modlitwe. Bylo warto, Teos ma sie swietnie :biggrin2: O Was tez nie zapominam i czekam na pierwsze malenstwa oczywiscie urodzone w terminie, macie jeszcze miesiac kochane, takze nozki zaciskamy :yes: Buzki...
Od takich wiadomości mogę zaczynać dzień. Aż łezka pociekła. Cieszę się ogromnie z wami. Powidzenia dalej. Dawaj nam znać;-) ;)

reklama
Sylwia wybacz za to co napiszę ale ja bym nie pozwoliła ba takie traktowanie się przez lekarza w Twojej sytuacji wcześniejszej zrobiła bym wszystko żeby to jednak był porod przez cc .

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry