reklama
Witajcie dziewczynki Jak fajnie pisze się z laptopa a nie z komórki Ciekawe czy nie ma dopinanych do tel. klawiatur??
jest duży ale to taki uparciuch, że myślę, że jak zechce to się obróci jeszcze, mimo braku miejsca. Na ostatnim usg puszczał nam oko W szpitalu miałam 3 razy robionego doplera i za każdym razem przez innego lekarza, ze względu na te ruchy i każdy mówił że wszystko ok, przepływy, serduszko, mózg, więc czuje się tak uspokojona, że nawet się cieszę, że tam wylądowałam.Julita, ja też jestem słabsza, bardziej nerwowa i też ryczeć mi się chce. Jakiś spadek formy czy co?
Iwona, fajnie, że już w domku. Zmienił położenie mówisz? Hehe, no On ma jeszcze czas, nie??
Alinko - ja miałam taką podkładkę plastikową dla chłopców, kładłam na to pieluszkę, ale nie jest to wygodne dla dziecka. Gąbka odpada, bo bakterie, ale koleżanka polecała mi coś nowego, bynajmniej dla mnie, bo ja tego wcześniej nie widziałam. Ponoć rewelacja, zaraz znajdę link to wkleję
Lepiej naciąć bo rana cięta lepiej się goi niż szarpana. Ja jednak mimo nacięcia pękłam w innym miejscu i to przy jednym i drugim porodzie, ale u mnie szło tak szybko, że zwyczajnie ciało nie miało czasu na rozciąganie i reagowanie. Miałam kupę szwów ale nie mam żadnych skutków ubocznych: porozciągania, brzydkiego wyglądu czy jakichś nadrostów. Wszysto przeżyjemyAgula cos wspomniala o ochronie krocza. Moze juz byl ten temat ale powiedzcie jak to jest? Bo tak na chlopski rozum to nie lepiej je naciac i potem ladnie zszyc zamiast zeby sie samo rozrywalo?
Żona mojego kuzyna też wczoraj Miała stawić się na cc bo 2 tyg, po terminie była i z tego strachu przed cc dostała skurczy i nie potrzebne jej było żadne wspomaganie. Zobaczyłam zdjęcia i byłam w szoku bo taki ładny, nieumęczony, bez plamek a ponad 4kg, jakby cc się urodził.O własnie dostałam telefon, że żona mojego brata ciotecznego urodziła Miała planowaną cc na 20.05 a dziś jej wody odeszły Dobrze, że nie tydzień temu jak byli na komunii 300 km od domu hihi.
Mama i synek mają się świetnie, już widziałam fotę. Też chce!!! ))
nie trzeba robić usg dopochwowo by sprawdzić długość szyjki, brzusznym też to robią i ja tez czasami mam takie uczucie w pochwie jakby mały coś tam przepychał ale to się zdarza Nie porównuj pojęcia spore wg krajów Z tego co wiem to to co olbrzymie dla jednego kraju w innym jest zaledwie średnie Wychodzą różnice rasowe i średnia wielkości noworodków w danym krajuDziewczyny czy ktorejs z was towarzyszy takie dziwne uczucie w pochwie? Tak jakbym cos tam miala. Taki ucisk, dyskomfort... Jak bylam 26 kwietnia u ginekologa powiedzial ze mam 5cm dlugosc szyjki. Tutaj mi znowu nie sprawdza dopochwowo bo tego nie robia i boje sie ze to cos zlego...nie wiem co to jest...
W ogole co jest najlepsze to bedac w polsce ginekolog wyznaczyl mi termin na 21 lipca i rozmiarowo dziecko wg niego jest lekko ponizej sredniej jak na swoj tydzien, w szkocji podaja mi date porodu 3 sierpien i bylam we wtorek na usg to powiedzieli ze dziecko jest spore. Teraz w srode bede miala test na glukoze (gdyby nie to to pewnie w ogole bym nie miala tego badania). Ano i slyszalam ze daja szczepionke na krztusiec, z ang whooping cough. Najlepsze ze mi jeszcze tego nie zaproponowali a moja kolezanka ktora ma dwa tygodnie po mnie termin juz ta szczepionke dostala. No ale i tak zamierzam odmowic... w polsce zadnych tego typu szczepionek nie daja...
jak masz niedaleko do szpitala to nie jedź nawet z tymi co 10 minut, bo na pewno jeszcze długo wtedy będziesz chodzić po szpitalnym korytarzu by się ruszyło. Ja mam do szpitala 25km a jechałam ze skurczami co 3 min.i spokojnie zdązyłam, dla bezpieczeństwa te co 5 są wystarczająceHej Dziewczyny!
Miałam średnią noc. Było mi gorąco...słabo spałam. Za to mam pozytyw! nie mam już spuchniętych nóg! piję pokrzywę i smaruję maścią Latan i jest ok , ale przypuszczam, że to dlatego bo jest chłodniej na dworze
Waga od tygodnia stoi w miejscu
Wiecie co mnie ostatnio zaniepokoiło?? Swędzenie brzuchola! 3dni swędziało myślałam, że wyjdą rozstępy czy coś, ale minęło i jest jak było.
Czuję się zmęczona ...miałam jechać na egzamin, ale jadę w sobotę, bo dziś nie dam rady. Śpię na stojąco.
Guliaa- z tą ochroną krocza to nie wiem, też wolałabym być nacięta, ale ja to zrozumiałam w ten sposób, że oni kontrolują sytuację i chcieliby tego uniknąć. Jak widzą co się dzieje to pewnie nacinają. Pytałam o plan porodu czy jest sens do nich zabierać to podobno mam zabrać, ale będą na bieżąco weryfikować
aaaa i kazały przyjechać jak skurcze będą co 10min wcześniej nie.
Najlepszy to był mój mąż wczoraj...stwierdził, że mam tam rodzić bo jest dobry dojazd
Nieufna- super! ważne, że dzidziolek zdrowy i mama w dobrej formie.
Megami- uczucia w pochwie mam różne, czasami takie jakby mała już chciała wyjść
Co do gąbek do kapieli, sama nie wiem. Chyba męża będę maglowała o kąpanie
kurcze, to już już fajnieeeeeeeeWitam i ja
wczoraj byliśmy na komunii wymęczyła mnie wróciłam z twardym brzuchem w nocy dzidzia mocno szalała przez to
u mnie zostało 49 dni do cc
no właśnie ja dziś też, dwa razy zaledwie na siusiu, chyba pogodadzień dobry ja dziś pospalam. Miałam super noc i oby tak dalej tez po cichu liczę ze mały urodzi się około 38 tygodnia, bo jak sobie pomyślę ze w te upały przeciągnie mi do początku sierpnia to zwariuje
Iwona77W
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Ja już po wizycie i pobranym wymazie. Skurcze się uspokoiły, mała dość aktywna, w środę idę na usg. Dowiedziałam się też czemu mam usg po 2 tyg robione. Na ostatnim lekarz nie sprawdził dokładnie łożyska a wyszła w przychodni afera, dziewczyna urodziła w 26tc właśnie przez nieuwagę tego lekarza, Nie zauważył odklejającego się łożyska. W szpitalu lekarze stwierdzili że musiał to widzieć, Dziecko żyje ale jest w ciężkim stanie. Teraz powtarzają usg wszystkim kobitkom po 25tc co miały u niego usg w ostatnim czasie
Needi
Albo na kompie siedziećJak czytam ile Wam , niektórym, zostało do porodu to mi się już papka cieszy Będziemy już prawie zaraz czytać "jadę, trzymajcie kciuki" Musze rodzinę uprzedzić, że od czerwca nic nie robie bo będę trzymać kciuki
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Iwona poważnie? Biedne maleństwo oby było ok. ja ten tydzień mam zamiar odpocząć bo ostatnie tygodnie ciągle w biegu. i nawet weekend mam wolny od Uczelni Może wybierzemy się po kosmetyki dla mnie i dla małego. zostanie mi wtedy tylko kupić koszule do szpitala i będę mieć wszystko gotowe no.. nir licząc ze jeszcze nic nie prałam.. ja juz coraz częściej myślę o porodzie. nawet mi się dziś śniło coś z nim.związanego. mały ułożył się tak ze kopie mnie centralnie w żołądek, Łobuz
Lila
Halo,halo
Megami, ja też tak czasami czuję, jakby mi się już pchać chciała :/
Neddi - Mój Nikodem też ostatnio na urodziny dostał akwarium Radość była, ale zmiana wody do mnie należy, niestety A oni mają już 6 i 11 lat więc daliby radę, teraz ten starszy twierdzi, że nie on dostał, a młodszy sam wody nie zmieni więc robię to ja :/
Iwona haha, jesteś świetna!! Cieszę się, że Cię w tym szpitalu uspokoili
Mnie zostało 68, a do donoszonej hmm, z 54? Matko, a my dalej w proszku!!!!!!!!!!!
A tak w ogóle to zaczyna mnie przerażać fakt radzenia sobie z trójką dzieci, ogarnięcia tego wszystkiego, jeszcze latem, kiedy wszystkie dzieci w domu, z jednej strony to lepiej, bo nie ma obowiązków szkolnych czy przedszkolnych, ale z drugiej... Rychło w czas mnie trafiło przerażenie
Miłego dnia! Zimno, nie?
Megami, ja też tak czasami czuję, jakby mi się już pchać chciała :/
Neddi - Mój Nikodem też ostatnio na urodziny dostał akwarium Radość była, ale zmiana wody do mnie należy, niestety A oni mają już 6 i 11 lat więc daliby radę, teraz ten starszy twierdzi, że nie on dostał, a młodszy sam wody nie zmieni więc robię to ja :/
Iwona haha, jesteś świetna!! Cieszę się, że Cię w tym szpitalu uspokoili
Mnie zostało 68, a do donoszonej hmm, z 54? Matko, a my dalej w proszku!!!!!!!!!!!
A tak w ogóle to zaczyna mnie przerażać fakt radzenia sobie z trójką dzieci, ogarnięcia tego wszystkiego, jeszcze latem, kiedy wszystkie dzieci w domu, z jednej strony to lepiej, bo nie ma obowiązków szkolnych czy przedszkolnych, ale z drugiej... Rychło w czas mnie trafiło przerażenie
Miłego dnia! Zimno, nie?
reklama
Aga30+
Ja ją kupiłam i podobno bardziej przeszkadza trzeba wiecej wody wlać do wanienki itp. zobaczymy. Najlepsza jest wanienka odrazu z profilowanym wkładem. Też wcześniej używałam tych gąbek i średnio byłam zadowolona.Dziewczyny mam pytanie, co myślicie o takich plastikowych wkładkach do wanienki do kąpania maluszka, córe kąpałam na takiej gąbeczce ale ostatnio oglądałam to i sama niewiem co o tym myśleć...