reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny mam pytanie, co myślicie o takich plastikowych wkładkach do wanienki do kąpania maluszka, córe kąpałam na takiej gąbeczce ale ostatnio oglądałam to i sama niewiem co o tym myśleć...

Też o tym myslałam, ale położna nam wybiła to z głowy. Zwróć uwagę na kształt tego, dziecię musi być trzymane w naturalnej pozycji a te wkładki tego nie zapewniają, poza tym, trzeba dziecko trzymać a nie położyć na tym. Tych gabek też nie polecała, bo to siedlisko bakterii.

reklama
Dzięki nieufna, dobrze że zapytałam w takim razie. właśnie wydawało mi się że dziecko może się ześliznąć z tego.
My używaliśmy gąbki bo mała strasznie płakała nam przy kąpaniu a na tej gąbce czułą się bezpiecznie i było ok, ja przelewałam gorącą wodą zawsze po kąpaniu ale schnie okropnie więc pewnie i racja że bakterie się tworzą.

alinka - ja przy córce używałam plastikowej wkladki ale nie od razu, ciężko się trzymało i szukałam ułatwienia, my byliśmy zadowoleni ale trzeba położyć np. pieluszke by dziecko się nie zsunelo. Teraz chcę kupić gąbkę i spróbować, pomimo siedliska bakterii jak pisze nieufna, z nadzieją, że nie zaszkodze dziecku.
Trzymam kciuki za pozytywne wiadomości na jutrzejsze wizycie.

Iwona35 - cieszę się,że wszystko u Was ok.

Ja też chciałam tę gąbkę, ale może uda się bez. Mąż się nauczył na lalce trzymac dziecię i mam nadzieję damy rade.

Dziewczyny mam pytanie, co myślicie o takich plastikowych wkładkach do wanienki do kąpania maluszka, córe kąpałam na takiej gąbeczce ale ostatnio oglądałam to i sama niewiem co o tym myśleć...
Gąbki nie są już polecane. Wylęgarnia bakterii tak hak wszystkie gąbki. A tak dzidzi nie potrzymasz?

Jak
Dzięki nieufna, dobrze że zapytałam w takim razie. właśnie wydawało mi się że dziecko może się ześliznąć z tego.
My używaliśmy gąbki bo mała strasznie płakała nam przy kąpaniu a na tej gąbce czułą się bezpiecznie i było ok, ja przelewałam gorącą wodą zawsze po kąpaniu ale schnie okropnie więc pewnie i racja że bakterie się tworzą.
I teraz będzie płakać to połóż tetrową pieluche na spód. Możesz też dzidzie tak okryć na początek w kąpieli

reklama
Witam niedzielnie :)
Dzis prawie nie spalam.. ze snu, ze siedze i obieram ziemniaki obudzilam sie o 2:30 i tak sobie potem lezalam gdzies do 5. Potem zasnelam sobie na dwie godzinki i obudzilam sie z bolem glowy... w rezultacie dzis mam mega lenia - leze, czytam i probuje nie zasnac.

Wczoraj mnie dol zlapal bo probowalam sobie jakas tunike czy cos innego do ubrania kupic, ale w tych sklepach u nas nic nie ma!! Az sie poryczalam.. :(

Poza tym coraz ciezej mi z tym brzuchem i troche zazdroszcze tym, ktorym brzuch tak nie wyskoczyl duzy :)

Ale powiem ci Julka że jesteś szczęściarą, bo ja non stop borykam się z grzybicą, już mi ręce opadajją bo staram się ze wszystkich sił, dbam o higiene nawet kupuje sobie ręczniki jednorazowe do podcierania a ta małpa ciągle powraca, teraz znowu wróciła i jutro biegiem lece po jakiś lek.

Julita, probowalas sie podkurowac kwasem mlekowym? Mozesz w aptece zapytac albo moze ktoras z dziewczyn pamieta, bo ja zapomnialam nazwy, a po leczeniu grzybicy to na prawde dziala cuda :)

Do góry