reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

reklama
Czytałam ze od urodzenia bo pomiędzy tymi skrzydełkami jest płasko a skrzydełka amortyzują obijanie sie główki :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
ale chyba nie non stop? bo dzieciątko powinno leżeć dużo na boczku by główka ładnie się formowała a ta podusia chyba to uniemożliwia

ale chyba nie non stop? bo dzieciątko powinno leżeć dużo na boczku by główka ładnie się formowała a ta podusia chyba to uniemożliwia

O widzisz ja tyle wiem co nic o dzieciach ;) to bardziej do wózka na spacer albo fotelika w czasie jazdy, na noc lub ciagle leżenie raczej nie. Chodzi o to by amortyzowała wstrząsy i nie latała główka :)

O widzisz ja tyle wiem co nic o dzieciach ;) to bardziej do wózka na spacer albo fotelika w czasie jazdy, na noc lub ciagle leżenie raczej nie. Chodzi o to by amortyzowała wstrząsy i nie latała główka :)

Ale dziecko powinno na początku w ogóle mieć płaskie spanie. Żadne poduszki itp.

powiem Ci,że leżenie na boczku jest naprawdę ważne, ja tego bardzo pilnowałam i moje córki mają łądne kształty głów, moja młodsza siostra z gatunku troszkę "wiem najlepiej i nawet dobrych rad nie przyjmuje" uważała to za zbędną paranoję i jej dzieciaczki mają płaskie z tyłu główki i szerokie przez to twarze, nadal to ładne dzieci ale można było lepiej. Niestety wniosków też nie wyciągała i przy trzecim to samo a wszystko tłumaczy że takie ich geny.. tylko,że ja jej dzieci widziałam jak się urodziły i sądze coś innego.. To tak ku przestrodze:)

Ja nawet na później kupiłam płaską podusię. I na początek nie uzywam kołderki i ochraniacza, mam śpiworek.
ja do wózka używałam, zawsze to dodatkowa amortyzacja a u mnie drogi nienajlepsze ale do łóżeczka bardzo długo nie.. i widzę,że moje dziewczyny teraz nawet spią bardzo płasko, ale teraz to już ich wybór

Nie znam sie bo u mnie to tez moja pierwsza ciąża ale ta poducha w kształcie motylka jest chyba płaska pod glowka(?) nie ma żadnego wypełnienia, chodzi właśnie o amortyzację w wózku, po bokach sa wypełnienia. Tez sie zastanawiam nad kupnem takiej poduszki.... Ale z drugiej strony czy to nie jest (niech nikt sie nie obrazi) jeden z wielu gadżetów na które niekoniecznie trzeba wydać pieniądze?
My mamy naszych pierwszych dzieci to pewnie kupilybysmy bez porad juz doświadczonych, wiele rzeczy które okażą sie zbędne
Tak mi sie wydaje
Wybaczcie jeśli kogoś urażę tym stwierdzeniem
Sama dzis byłam na zakupach i powiem ze... zgłupieć można...

reklama
Nie znam sie bo u mnie to tez moja pierwsza ciąża ale ta poducha w kształcie motylka jest chyba płaska pod glowka(?) nie ma żadnego wypełnienia, chodzi właśnie o amortyzację w wózku, po bokach sa wypełnienia. Tez sie zastanawiam nad kupnem takiej poduszki.... Ale z drugiej strony czy to nie jest (niech nikt sie nie obrazi) jeden z wielu gadżetów na które niekoniecznie trzeba wydać pieniądze?
My mamy naszych pierwszych dzieci to pewnie kupilybysmy bez porad juz doświadczonych, wiele rzeczy które okażą sie zbędne
Tak mi sie wydaje
Wybaczcie jeśli kogoś urażę tym stwierdzeniem
Sama dzis byłam na zakupach i powiem ze... zgłupieć można...

więc jak jest pod spodem płaska to tym bardziej nie widze celu bo w wózku bardziej mi chodzi o drgania pod głowką niż na latanie na boki bo tu sprawdzi się zwykła pieluszka, foteliki z kolei mają wkłądki dla noworodków które nie pozwalają na latanie głowki na boki. Chyba po tej dyskusji stwierdzam,że jednak dla mnie nei jest niezbędna:) Ja mimo,że nie jestem mamą po raz pierwszy jak widzisz też wypytuje bo po tylu latach jest tyle nowości:) Ten motylek nie był mi znany i chyba nie będzie:)

Do góry