reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Hej Wam,

U mnie załamka...czuję się dosłownie jak słoń. We wtorek byliśmy na grillu i ledwo wysiedziałam 4h przy stole, później musiałam wracać autem ok 70km bo Mąż wypił piwko i ogólnie lubię prowadzić, ale myślałam, że nie dojadę oczy same mi się zamykały i nie mogłam się zupełnie skupić. Wczoraj znów łaziliśmy po sklepach bo niebawem zaczynamy remontować nowe mieszkanie więc trzeba kupić wszystko od zera i jednym słowem masakra..ledwo łaziłam...jestem przerażona bo to 7 miesiąc a co będzie w 9 jak będą upały...dlatego wymyśliłam sobie, że muszę się ze wszystkim ogarnąć do końca czerwca a w lipcu czekać tylko na poród :)

też jestem rozkojarzona i pierdołowata, wszystko mi leci z rąk :)

Jeżeli chodzi o butelki to nie pamiętam czy dyskusja była w tym czy w innym wątku więc pozwolę sobie tu napisać, że ja kupiłam dwie awaryjnie jedną Lovi antykolkową a drugą cannpol haberman jest w nomralnej cenie bo ok 25-30 zł zalezy gdzie bo ja kupiłam za 25,90zł ale widziałam i po 30. Podobno jest rewelacyjna, słyszałam o niej same ochy i achy więc postanowiłam, że na wszelki wielki kupię.

uciekam robić obiad bo Mąż niebawem wraca i mnie pogoni że nic nie zrobione :p

Miłego dnia kobietki :)

reklama
Lila wow :) To super, jakieś wyjątkowe masz te dzieci :D
Iwona35 to widzę faktycznie olbrzymia przebudowa, mnóstwo miejsca zyskacie! Wow
paula_dabro my też urządzaliśmy całe mieszkanie od 0 właśnie. Tylko kurczę nam to zajęło 4 miesiące, więc działajcie, działajcie.

Kurcze wszystkie się remontujecie hehe :) A my dopiero co po.

Dziewczyny doradźcie mi proszę. Zaczynam myśleć nad urządzeniem pokoiku dziecinnego, bo tam póki co świeci pustkami. Zaczynam od łóżeczka. Chciałabym mieć w naszej sypialni łóżeczko dostawne. Myślałam o tym Klupś, bo w sumie najpopularniejsze i niedrogie:
Link do: Klupś Piccolo Łóżeczko Dostawne (bez wyposażenia) Białe 90x40 cm [id11293] - 259 zł : DINO - najlepsze wózki dziecięce, meble, foteliki samochodowe, Dino wózki Sklep

Ma któraś doświadczenia z tym łóżeczkiem?

Ale jeszcze jedna rzecz. Otóż ja myślałam żeby kupić jeszcze drugie łóżeczko, które stałoby w pokoiku dziecięcym.
Chcę tak zrobić z kilku powodów:
1. Wygodniej mi będzie jeśli w ciągu dnia dzidzia będzie spała u siebie w pokoiku, bo tam będę miała przewijak i wszystkie rzeczy maleństwa (ubranka, kosmetyki, zabaweczki - wszystko planuję tam trzymać), dla siebie jakąś sofę na której będę siedzieć podczas karmienia/usypiania itd.
2. I tak muszę niedługo potem kupić większe łóżeczko, bo z tego co się zdążyłam zorientować te dostawne są małe, wiec dzidzia dość szybko z niego wyrośnie (to ma 90x40 cm, orientujecie się do którego miesiąca wystarczy?)
3. Jak by pokoik dziecięcy wyglądał bez łóżeczka?? :D

Ale może są jakieś argumenty przeciw, z których nie zdaję sobie sprawy? Np. że dzidzia może źle usypiać raz w jednym a raz w innym miejscu, bo musi mieć swoje wyznaczone i tak będzie się bezpieczniej czuła? Co myślicie?

Co do pokoju to się nie wypowiem, ale Klupsia osobiście nie kupuję, bo ma opinie kiepskiego wykonywania produktów.. Może akurat tych łóżeczek, które ja chciałam kupić, ale się zniechęciłam.

Dobre wieści do mnie przyszły od lekarza - badanie na obciążenie glukozą wyszło w porządku, więc lekarz stwierdził, że nie ma podstaw by cukrzycę u mnie podejrzewać. Mimo tego do niekontrolowanego pożerania słodkości już nie wrócę!

kamejka, ja właśnie takie dostawiane chcę mieć w sypialni. Poluję na używane, bo raczej długo go używac nie będę. Z tego co widzę, ludzie sprzedają takie łóżeczka po okolo pól roku użytkowania. Takie większe łóżeczko to kupię dopiero jak dziecko będzie z dostawianego wyrastać.

Ja to mam dopiero problem z organizacją miejsca dla dziecka, bo mam małe mieszkanie. Chcę mieć dziecko w sypialni i jakoś dostawiane łóżeczko wcisnę, ale przewijak to nie mam pojęcia gdzie postawić by był pod ręką!! W sypialni nie da rady, w łazience też, w pokoju dziennym na widoku raczej tez nie. Myślałam o takim wieszanym na ścianie by oszczędzic miejsca, ale wolne ściany mam gipsowe, więc też odpada. Pokój, który będzie dzieciecym i na razie jest domowym biurem, jest daleko od sypialni, więc musiałabym do przewijaka latać przez całe mieszkanie! Nawet nie mam nigdzie odpowiedniego mebla na którym mogłabym wygodnie matę do przewijania zamontować :p

Dobre wieści do mnie przyszły od lekarza - badanie na obciążenie glukozą wyszło w porządku, więc lekarz stwierdził, że nie ma podstaw by cukrzycę u mnie podejrzewać. Mimo tego do niekontrolowanego pożerania słodkości już nie wrócę!

kamejka, ja właśnie takie dostawiane chcę mieć w sypialni. Poluję na używane, bo raczej długo go używac nie będę. Z tego co widzę, ludzie sprzedają takie łóżeczka po okolo pól roku użytkowania. Takie większe łóżeczko to kupię dopiero jak dziecko będzie z dostawianego wyrastać.

Ja to mam dopiero problem z organizacją miejsca dla dziecka, bo mam małe mieszkanie. Chcę mieć dziecko w sypialni i jakoś dostawiane łóżeczko wcisnę, ale przewijak to nie mam pojęcia gdzie postawić by był pod ręką!! W sypialni nie da rady, w łazience też, w pokoju dziennym na widoku raczej tez nie. Myślałam o takim wieszanym na ścianie by oszczędzic miejsca, ale wolne ściany mam gipsowe, więc też odpada. Pokój, który będzie dzieciecym i na razie jest domowym biurem, jest daleko od sypialni, więc musiałabym do przewijaka latać przez całe mieszkanie! Nawet nie mam nigdzie odpowiedniego mebla na którym mogłabym wygodnie matę do przewijania zamontować :p

A nie myślałaś o takim przewijaku na łóżeczko? Ja tez nie zmieszczę oddzielnego mebla do przewijania wiec postawiłam na takie wyjście i widzę u koleżanek ze sie sprawdza. Do takiego przewijaka sa nóżki opiera sie na ramach łóżka i w każdej chwili można zdjąć. Jak dzidziulek bedzie mały to raczej nie bedzie przeszkadzał zeby wyjąc albo włożyć dziecko do łóżeczka :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

paula_dabro, o tym nie pomyślałam. Właśnie nie wiem czy znajdę taki na taką dostawkę do mojego łóżka dla dziecka. Ale może są różne rozmiary.

Dokładnie, moja przyjaciółka ma taki przewijak nakładany na łóżeczko i jej się sprawdza :) Nawet nie musi stać cały czas na łóżeczku, ona go zdejmuje i stawia obok, nie zajmuje dużo miejsca. Tylko łóżeczko dostawne ma chyba inne wymiary niż standardowe więc musiałabyś upewnić się czy taki przewijak by pasował.

reklama
Ja tez mam termometr bezdotykowy i choć Młody ma 5lat to go używam w nocy. Temp. nie pokazuje tak dokładnie ale jak pokaże to czasem poprawiam i tak polecam.
Co do osłabienia to ja często mam tak po jedzeniu, puka mi bardzo serduszko i robi mi się słabo wiec siesta :D

Do góry