reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny, witam.
1. Pisalyscie kiedyś o zgadze, ja odkąd odstawilam jogurty opanowałam sytuacje wiec jak któraś z was je to zwróćcie uwagę.
2. Niestety brak jogurtów i pobyt w szpitalu przysporzyl problem zaparć i uwierzcie to gorsze od zgagi :(
3. Jeśli chodzi o liczenie tygodni to jak dotąd wszyscy lekarze łącznie ze szpitalem licząc skończone, i mimo że mam 28i6 to i tak wpisywać 28 z OM.
4. A mi w szpitalu kazali liczyć ruchy 3xpo jedzieniu- w jakim czasie będzie 8-10. Czasem było w 15 min.

:*

reklama
nafoczka, może zacznij pić sok pomidorowy. Na mnie działa idealnie, zero zaparć.

Witam Was, pogoda piekna, co mnie z jednej strony stresuje, bo nie mam w czym chodzić ;(

W sobotę mam wizytę planowaną, muszę zapytać lekarza dlaczego tak mi kg wpadają, bo naprawdę mało jem, zero słodyczy, jabłka, ciemne pieczywo, zero smażonego.... już nie wiem co robić.

Witam
Co do badań prenatalnych ja robię wszystkie w poprzedniej ciąży nie robiłam ostatnich bo ciaza była książkowa lekarz nie widział potrzeby a jednak było nie rozwinięte łożysko krotka pepowina dziecko niedotlenione i niestety mała zmarła

Nie pisze tego żeby przestraszyć ale osobiście do dzisiaj mam wyrzuty sumienia ze nie zrobiłam tych badań ze może wtedy wyszło by ze coś jest nie tak i zrobiłby wcześniej cc

Hej

Jestem i witam się z Wami, u mnie nic nowego oprócz stresów ciążowych wiec mało piszę ale czytam na bieżąco. Wczoraj pół dnia Mały znów mniej kopał więc stres ogromny ale potem się rozkręcił. W poniedziałek mam wizytę u gina i mamy ostatecznie ustalić termin Cc, bo wstępnie mam mieć 30 czerwca ( to będzie jakoś 38 tyg i 4 dni)
Już nie mogę się doczekać.
Jeśli chodzi o zgagę to nie mam i jeszcze nigdy w życiu nie miałam. :tak:

Buziaki dla Was

Ja mam termin na 14.07. Na usg dziecko niby większe, ale przy porodzie, przy przyjmowaniu do szpitala zawsze pytają o ten termin z @. I w karcie ciąży też macie taki wpisany, prawda??

To ja mam szczęście z moim lekarzem..... Za wizytę bierze 100zł, z usg i na dodatkowe usg sugeruje czy iść. Informuje kiedy to powinno nastąpić. Czyli to pierwsze prenatalne robił mi on, na to drugie zaproponował, że mogę iść do xxx do lekarza xxx, bo ona jest świetna. I ma lepszy sprzęt. Wszystko inne sprawdza on u siebie. To 3 też zrobi mi u siebie. Wiem, że jest dobrym specjalistą, wiele lat w zawodzie, na bieżąco w szpitalu i w gabinecie zajmuje się patologią ciąży.....

Robię przegląd rzeczy dla małego.....jestem w lesie.....mam raptem parę ciuszków, pieluszek, dwa ręczniki. Zero pościeli, kocyków....no lipa......po wypłacie trzeba się wybrać na zakupy. Pierwsze co muszę kupić to komoda i łóżeczko, bo niedługo trzeba będzie zacząć pranie...
wpisują tygodnie z miesiączki ale np mój lekarz zawsze wpisuje w kartę termin z pierwszego USG na którym okreslił czas ciązy o ile jest duża róznica. Piszę "zawsze" bo będę rodzić trzecie dziecko prowadzone przez niego i mam tak kolejny raz. Co ciekawe, może to takie zbiegi okoliczności, moje córki urodziły się bliżej terminów z USG :) Wpisywano mi 37 tydzień, komentowano że mogłyby poczekać ale brali pod uwagę termin wpisany i zwracali na niego uwagę jako ważny.

nafoczka, może zacznij pić sok pomidorowy. Na mnie działa idealnie, zero zaparć.

Witam Was, pogoda piekna, co mnie z jednej strony stresuje, bo nie mam w czym chodzić ;(

W sobotę mam wizytę planowaną, muszę zapytać lekarza dlaczego tak mi kg wpadają, bo naprawdę mało jem, zero słodyczy, jabłka, ciemne pieczywo, zero smażonego.... już nie wiem co robić.
ja z tym sokiem pomidorowym potwierdzam, pamiętam, że którejś z Was radziłam to już w pierwszym trymestrze:) na prawdę działa

Hej

Jestem i witam się z Wami, u mnie nic nowego oprócz stresów ciążowych wiec mało piszę ale czytam na bieżąco. Wczoraj pół dnia Mały znów mniej kopał więc stres ogromny ale potem się rozkręcił. W poniedziałek mam wizytę u gina i mamy ostatecznie ustalić termin Cc, bo wstępnie mam mieć 30 czerwca ( to będzie jakoś 38 tyg i 4 dni)
Już nie mogę się doczekać.
Jeśli chodzi o zgagę to nie mam i jeszcze nigdy w życiu nie miałam. :tak:

Buziaki dla Was
no to zazdroszczę:) ja w tej ciąży przekonałam się co to zgaga nawet po wypiciu wody:)

u mnie termin usg 14 lipca, om 28 bodajże, licze tygodnie do termiu OM ale jak ktoś pyta na kiedy mam termin to mówię że na połowę lipca:)

witajcie:)

ja mam termin na 15 LIPCA:) WIEC JUZ NIEDLUGO:)
Ale Malutka od wcoraj szaleje no tak szaleje ze az w szoku jestem i patrze obserwuje brzusio:) Ale to chyba nic groznego? Ja jogurty odstawilam bo mialam zgage niestety wiec tylko po jogurtach greckich nic mi nie jest...
Dzis ogolnie czuje sie ok..tylko ciezko mi sie oddycha..

Dzisiaj w Lidlu są rzeczy dla mam i małych dzieci. Zastanawiam się nad termometrem elektronicznym co z odległości mierzy temp. Ma może któraś z was taki? Polecacie?

slluchajcie a jak u Was wyglada zainteresowanie rodziny Wasza ciaza...np rodzenstwo Waszych mezow lub tesciowe jak do tego podchodza..interesuja sie pomagaja?

reklama
Witam się z rana :-)

Iwona35 - no u mnie też 3 ciąża i żaden lekarz nie patrzył na usg...! Położne to samo, zawsze pytali tylko o termin z OM. A ten zawsze był 2-3 dni póżniej niż z OM. I dziewczynki rodziły się kilka dni PO terminie z OM. Teraz jest inaczej, przez cały czas maluch jest starszy o 1 tydzień. Jeśli urodzę tydzień wcześniej to znaczy, że termin z usg jest istotny :D :D :D

Julka, Iwona - ja też mam zgagę jak cholera..... :( No wczoraj to myślałam, że zwariuję.... A do tego Milenka miała jakieś kłopoty żołądkowe i hm.....jak zaczęła wymiotować, to na pół kuchni....

Za kilka dni przylatuje z Anglii teściowa - mieszka tam już 7 lat. Dla dziewczynek przywiozła mi kilka fajnych ciuszków - może teraz też coś się trafi ;-)

Do góry