reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mój też daje posłuchać dopiero na późniejszych wizytach chyba właśnie jakoś po 12 tygodni a wcześniej pokazuje jak bije i robi zapis :)

reklama
Hejka dziewczyny.
Jak miną weekend u mnie w biegu :)
sobota u znajomych miesiąc temu na świat przyszła mała Małgosia, prześliczna mała kuleczka naprawdę mała jak ją zobaczyłam to lekko zdębiałam że przecież mój Daniel tez taki był a ona taka drobinka :) chyba zapomniałam hehe
Niedziela u dziadków :) dziadzio świętował urodzinki już 88 latek.

Camel o której masz wizytę mam nadzieję ze coś się wyjaśni. Wszyscy mówią by się nie przywiązywać ale niby jak to zrobić?? Przecież hormony szaleją a oni każą spokojnie jak przy głupiej reklamie pampersów płakać się zachciewa. powodzenia u lekarza.

Mendoza a smarujesz czymś brzuszek? ja smaruję BIO-OIL bo siostra się po mnie wydziera że ona smarowała i rozstępów nie ma mi się po pierwszej ciąży zrobiły ale tylko w dole brzucha. Jak kupowałam w aptece ten Bio_oil to farmaceutka powiedziała mi że wiele zależy od genów.
Boże straszna historia z tą Twoją kuzynką, matko jakiż to musi być dla niej ból i stres a przecież nie można się poddać rozpaczy trzeba ciągle walczyć dla tego drugiego.

PS tez jestem świeżakiem na forum hehe :)

Julita ostatnio mnie właśnie tak bolał naprawdę wpadłam w panikę, strasznie się bałam a ból się zwiększał, położyłam się na chwile odpoczęłam az o zgrozo zaczęło mi się dobijać ale to tak strasznie i głośno że mój mąż w końcu zaczął się nabijać. wybekałam wszystko co się dało i przeszło hmmm nie wiem czy to gazy czy co ale ból był podobny jak na @.

Justa13323 :) piękny widok zazdroszczę też bym już chciałaby był 8 grudzień idę na wizytę wtedy. A słyszałaś już serduszko??

Fazerka mnie też zapachy dobijają jestem niczym pies gończy w pracy dziewczyny w drugim biurze jedzą coś smażonego a ja blada jak ściana. dziś byłam tak blada że szefowa zamawiała obiad i zamiast zjeść zupkę a żurek był to przyniosła mi i powiedziała żebym jadła bo marnie wyglądam :)

Kamcie witaj :) też jestem nowa na forum na kiedy masz pierwszą wizytę?

Ula współczuję przeżyć nie dość że ciężko fizycznie i psychicznie coś takiego przeżyć to jeszcze taka znieczulica wśród personelu. u osób które powinny ci pomóc przejść przez to wszytko.

AniaFania wizytę planuję dopiero 15 grudnia - to będzie 8 tc. Jak powiemy teściowej w święta to się karpiem zadławi ;p O pierwszej ciąży oznajmiliśmy jej w tłusty czwartek to się pączkiem krztusiła a ja nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać :-(

Witaj Kamcia
Fazerka no widzę że tu chidzizny na forum :p Marzę o takich 54 :p
No Malinowa spałam te 3 noce na pół gwizdka ....strasznie się drgawek bałam u Mikiego....dziś widzę pojedyńcze kropki na ciele ...może jednak to 3 dniówka była ?
Ile masz wzrostu?
Dziękuje już dużo lepiej :) ma apetyt, gorączki i tej całej reszty nie ma, tylko wysypka i bąble, no i nawadniaja go jeszcze, ale dalej nie wiedzą co mu jest... Do tego młody oszczędza tatusia, bo jest grzeczny i dużo śpi ;)

Venice tak pamiętam jak pisalas, że chyba nic z tego nie będzie... Może w takim razie nie korzystaj ze swoich super mocy za bardzo.. A ten lekarz moj to jakiś lewus.. Też trzymam za was kciuki oby już nic się nie działo :* a gorączka.. Jak widzę u młodego 38,5 to już dużo a 40 to już nie mowie. A jakies kropki zobaczyłas tak??.. Zdrowka życzę...

BaBeKo u mnie o tyle jest dobrze, ze wczoraj poszłam do małego na chwilę dziś też poproszeni czy mogę iść to widzi mnie choć trochę...

Malinowa, fazerkamm ale wy szczuplutkie :) ja startuje z 7 z przodu heh ;)

Kamcia witaj :)
Ale pewnie jestes duzo wyzsza niż my :) chudzinka to ja bylam jak wazylam 47kg :)
Hej dziewczyny!
Czytam o tych smutnych historiach i wiem jak ciezko jest stracic maluszka :(
ale musze sie pochwalic jestem dzis po wizycie i widziałam dzidziusia z bijacym serduszkiem, bardzo sie ciesze ale wiem że różnie jeszcze moze byc dlatego trzymam dystans.....
Superancko!!!
Bardzo współczuję strat dzieciątek :-( może to okrutne, ale chyba i tak mniejszym złem jest stracić teraz niż pod koniec ciąży. W tym tygodniu dowiedziałam się, że moja kuzynka jest w ciąży bliźniaczej, 4 miesiąc i jedno z dzieciątek ma bardzo duże wady rozwojowe i będzie usuwane operacyjnie za jakiś miesiąc, bo i tak nie ma szans przeżycia :-( a to młoda, zdrowa dziewczyna...
Jej współczuję strasznie Twojej kuzynce :( masakra... i to prawda co piszesz chyba lepiej wcześniej stracic niz pod koniec ciazy ale bardziej nie bede sie rozpisywac żebyśmy sie nie schizowaly pozniej...
Ja też jestem knypkiem i strasznie mnie wydęło.. Wyglądam jak w piątym miesiącu w poprzedniej ciąży. Boję się rozstępów!!
Ile masz wzrostu?
Ja mam 170 cm wzrostu i ważę 65. ostatnie 2 miesiące schudłam prawie 5kg bo byłam ma diecie. teraz jem normalnie wiec zmiana sposobu odżywiania się i pewnie zaraz parę kg będę do przodu. mam ślub w kwietniu. kupiona suknie ślubną ale musze ja zmienić. myślicie że mi zrobią problem w salonie jeżeli poproszę p zmianę na inna. tym bardziej ze wplacilam juz 1000 zł. szkoda mi kasy
Alez Ty chudzinka jestes!!!!
madziolina_p 7 tydzien 3 dzien dzidzius miał na usg 1,21 cm i serduszko bilo pięknie tzn nie słyszałam serduszka bo moja gin powiedziała ze nie wolno do 12 tygodnia słuchac bicia serduszka bo moze to zaszkodzic dziecku ale widziałam jak pięknie bije i mam zapis, śliczne foteczki do albumu :) dostałam dzis skierowanie na badania ale wizyte mam nastepna na 28 grudnia i mam zrobic te badania przed swietami zeby były jak najświeższe na kolejna wizytę, no i mam brac folik i vigantoletten (wit. d) ;)
Suuuper :) tez sie tego serducha doczekac nie moge.
Witajcie dziewczęta!

Niedawno wróciłam do domu po pracy 0 standard pobudka 6:30- powrót 18
Padam na cycki :eek:

Zanim nadrobię dzisiejsze zaległości to mam odpowiedz dla Fazerki
Paznokietki to hybryda i nie ma żadnych przeciwwskazań do robienia ich w ciąży
Gorsze są lakiery i zmywacze a raczej ich opary, które nieprzyjemnie pachną
Hybryda jest bezwonna i nie wnika do organizmu
Zachęcam Was dziewczynki do przeczytania tej publikacji, jest ciekawie wytłumaczone przez lekarza ginekologa położnika
Temat dotyczy stylizacji paznokci, jak również farbowania włosów w ciąży

http://kosmetyczki.net/pliki/ef/072006_2.pdf

Lecę dziecia oporządzić, a potem nadrobię resztę :-D

Hybryda nie jest bezwonna, zawsze mi trochę smierdziala a teraz w ciazy to masakra jak smierdzi... ja jednak hybrydy nie bede teraz robic.. wole dmuchac na zimne ;)

AniaFania wizytę planuję dopiero 15 grudnia - to będzie 8 tc. Jak powiemy teściowej w święta to się karpiem zadławi ;p O pierwszej ciąży oznajmiliśmy jej w tłusty czwartek to się pączkiem krztusiła a ja nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać :-(

hahaha dobre tez chcialam poczekać do świat ale mojej mamy się nie da oszukać a jak juz moja wiedziała to teściowa tez musiała sie dowiedziec bo by mojego pokręciło. W sumie teściowa mam spoko ale teść hmmm chyba jakiegoś paczka mu pocisnę i wtedy powiem hehehe

A co do wzrostu i wagi to mam 169 cm. Przed pierwszą ciążą wazylam 61 kg a do porodu szłam z 82kg. Zrzuciłam w pol roku wszystko i teraz zaczynam tyc już jest 64

My mojej siostrze, bratu meza i tesciowej od razu jak sie dowiedzielsmy powiedzielismy bo meza jezyk swierzbil i synek sie chwalil ze mama ma dzidzie w brzuszku, najblizsi znajomi tez od razu wiedzieli bo oni tez sie staraja i na biezaco bylismy komu sie @ spoznia :p

U mnie wiedzą tylko moi rodzice, siostra, brat i teść. jak będzie wszystko dobrze to może święta jeszcze komuś powiemy alejeszcze zobaczymy ;-) jak leze wieczorem to najbardziej czuje jak mnie tam "ciągnie wszystko. w przyszłym tygodniu pójdę do innego gina i wtedt zdecyduje którego wybrać. to będzie 6/7 tydzień to będzie już serduszko? strasznie chciałabym zobaczyć bijące serce ;-)

reklama
Madziolina to też całkiem niedawno... W sumie dosyć szybko się wam udało :)

Fazerkamm nie jestem taka wysoka niestety :) jakies 169cm mam :)

Julka też myśle, że serduszko będzie :)

Kamcia dobre haha :D to teraz zastanow się czy lubisz tesciowa czy nie, bo z karpia już się nie uratuje ;)

Do góry