reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

JA chciałam odmalować jeszcze duży pokój bo wilgoć w kątach weszła ale mój małżon to taki grzebacz że boje się ze rozwodem się skończy:sorry:. Zresztą jeszcze musi na warzywa skopać działkę i trawa już odrasta:oo2:

reklama
Dziewczyny pierzecie od razu dwa rozmiary dla dziecka ? Nie pamiętam jak robiłam z Martynką

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
ja poprałam i wyprasowałam wszystko co dostałam, najwyżej powtórzę a dostałam rozmiary 56 do nawet 72, boję się swojej pózniejszej formy i upałów

ooo widzę, że już sporo macie :) ja kupuję ręczny :)
ja też:)

Ja poprałam 56 i 62.

Poduszeczkę do wózka? Chyba na początek jest zbędna...
Jakie łóżeczko kupiłaś? Ja nie mogę wybrać na razie.

Ja wczoraj się wybrałam na wieś i dziś umieram. Jechałam ponad dwie godziny, w drodze czulam jakiś ucisk w dole brzucha i dziś nie mogę chodzić. Tak mnie boli kregosłup, że powłóczę nogami. Dramat :(
Piękna pogoda i nawet nigdzie nie mogłąm wyjść.
o ile ja odpuszczałam sobie na początku poduszkę do łózeczka tak do wózka miałam. Bardziej ze względu na amortyzację główki niż inne rzeczy. Zależy jakie kto ma drogi, u mnie są takie gruntowe, wysypane tłuczniem i obawiam się,że wstrząsy będą nawet w wózku z najlepszymi amortyzatorami

Dzięki Julita, mam nadzieję, że przejdzie, bo musze jutro parę spraw załatwić. Jak nie to porażka :( W ogóle przez tydzień mi brzuch urósł tak, że szok. Wizytę mam 28.04 (3 prenatalne), ciekawe ile mała waży .....

W kwestii plotek, to powiem Wam, że jak nie pracuję to jestem zdrowsza, bo to co się u mnie w pracy działo to szok. Nawet nie chcę wiedzieć i myśleć co tam o mnie gadają, bo to straszne towarzystwo.
W swoim otoczeniu w życiu prywatnym każdy kto mnie spotyka, gratuluje i bardzo się cieszy, że będę miała drugie dziecko :)
u mnie poza jedną współpracownicą ok,, ta jedna wkurza mnie na maxa bo po tylu miesiącach myślałam,że przyzwyczaiła się do faktu a tu co mnie zobaczy to komentarz "że też Wam się zachciało" i powtarzalność jego już mnie denerwuje.Nigdy za nią nie przepadałam bo to typ, który udowadnia sobie swoje poczucie wartości flirtując ze wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieka, nawet na oczach ich partnerek, więc ogólnie co nie powie to mnei drażni:)

polecam dziewczyny w sin say takie cienkie bluzeczki na lato chyba za 19 zł, są szerokie tak ze mam naprawdę sporo luzu w brzuchu, do tego są dość długie. aż się zdziwilam ze udało mi się coś kupić w zwykłym sklepie bo jak patrze na ciążowe bluzki to cena powala ;)

Ja mam ubranek do rozmiaru 92, dwie szafki od 68 do 92 i tych nie piore, nie mam siły:) Jeszcze nowe musze przeprac, ale to w maju.

polecam dziewczyny w sin say takie cienkie bluzeczki na lato chyba za 19 zł, są szerokie tak ze mam naprawdę sporo luzu w brzuchu, do tego są dość długie. aż się zdziwilam ze udało mi się coś kupić w zwykłym sklepie bo jak patrze na ciążowe bluzki to cena powala ;)
ja bluzek typowo ciążowych nie kupuje. Nie ma co przepłacac i lepiej kupić zwykłe tuniczki o rozm. większe lub elastyczne

Wreszcie udało mi się zajrzeć po weekendzie i Was nadrobic☺
Wczoraj mieliśmy piękna pogodę i wybraliśmy się na grilla do znajomych, sezon uważam za otwarty!☺fakt pod wieczór zaczęło padać i tak padało już do późna, ale i tak trochę posiedzielismy i pojadlam☺ale powiem Wam że kręgosłup po tych 4 godz to już mnie tak bolal że szok, a jeszcze po grilu pojechaliśmy do mojej mamy na noc bo rodzinka się zjechała niezapowiedzianie,. Także posiedzialam do późna i potem ledwo do łóżka się doczolgalam!...
W ogóle ostatnio strasznie się mecze, wystarczy krótki spacer a mnie wszystko boli i najgorsze że brzuch szybko twardnieje czego wcześniej nie miałam...i martwie się tym czy wszystko dobrze, nie przemeczam się a on taki twardy kurcze :(
I też zauważyłam że jak się właśnie zmęcze i mi ciężko to Maly mniej fika, a jeszcze niestety o stalych porach nie daje znać, tylko jak już leże i odpoczywam to wtedy się odzywa.

Jak u Was ze spaniem??? Ja od kilku nocy w ogóle nie mogę usnąć, mecze się do późna i czasami zasne nad ranem ale i tak na krótko. Strasznie mi nie wygodnie,miejsca nie mogę sobie znaleźć i ten lewy bok już daje się we znaki!!

Dzisiaj też pogoda w porządku z tym że już chłodniej i wialo ale spacerek zaliczony tyle że krótki bo znowu zaraz wszystko mnie bolało...:/

Jutro jedziemy do kilku sklepów zobaczyć na żywo wózki wreszcie i może mebelki też jakieś będą. Chcę się przymierzyć do tych wózków co oglądam od dawna na internecie. Może wpadnie mi coś w oko. Obym tylko dziś w końcu spała w nocy bo inaczej jutro ciężko będzie ehhh co nie narzekalam w sumie do tej pory to teraz czuję się kiepsko...

Co do tych wscibskich osób to nie trzeba się przejmować, chociaż wiem że to nie jest mile! Sama się z tym niestety spotykam...

Ja za dwa tygodnie kończę pracę i zabieram się za pranie, ogarnianie wszystkiego☺️

Wczoraj się zdziwiłam jak przez dwa tygodnie urósł mi brzuszek, nie zwróciłam na to uwagi gdyby nie to że założyłam te sama sukienkę co ostatnio na wesele i ledwo mnie puściła, dobrze że była rozkloszowana to pas sobie podciaglam nad brzuch i było ok, straciła trochę fason ale nie miałam wyjścia i musiałam w niej pójść ☺️☺️ na kolejne kupie sobie taką bez talii najlepiej, jak któraś z was ma jakieś uroczystości to radzę tydzień przed wybrać się na zakupy żeby potem nie było niespodzianki☺️

Nieufna właśnie jeszcze trochę czasu nam zostało...do tej pory w sumie nie mogłam narzekać i miałam wyrzuty sumienia że mam za mało ruchu i może jakieś ćwiczenia by się przydały, a tu wejscie na 3 piętro to nie lada wyzwanie ostatnio....☺

reklama
Widzę, że nie tylko ja mam intensywny czas wzrostu obwodu brzucha a tu jeszcze trochę trzeba pochodzić. Jej jak czytam wpisy to widzę, że dużo z Was ma już poprane ubranka i większość rzeczy dla malucha już kupione. Mój mąż w końcu kończy pracę po godzinach i po majówce możemy działać. Jej ale się cieszę :)

Do góry