reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Współczuje Iwona ale glowa do góry, będzie lepiej

co do rzeczy to pewnie lepiej kupic sobie niektore rzeczy wczesniej..tzn mebelki my kupujemy teraz w maju bo czeka sie z tydzien poltora wiec jak przyjda to pozniej zamawiamy wozeczek bo tez sie czeka ok 4 tygodni. I co pod koniec maja piore wszytskie ubranka...prasuje...kompletuje co bedzie jeszcze brakowac a jesli chodzi o dziecie to brakuje mi pajacykow,kosmetykow,kocykow,pieluszek....hihih mam na razie pare body.Ale wiecie co nie martwie sie tym bo nawet jak cos mi zabraknie..to po prostu pojde z malutka do sklepu i kupie:)

Agnes a zamawicie mebelki przez internet?widzieliście je na żywo? W komplecie nie ma łóżeczka?

Iwona współczuje ;( zdrowia dla Meza. Dacie radę :) kiedyś przeczytałam ze los zsyła nam tylko takie problemy z jakimi jestesmy w stanie sobie poradzić i jak zaczęłam sie nad tym zastanawiać to chyba tak jest wiec głowa do góry na pewno wszystko sie ułoży i bedzie dobrze :) ściskam mocno :*

Jeśli chodzi o finanse to masakra...my mamy w czerwcu do wykończenia mieszkanie, teraz wynajmujemy i jednocześnie płacimy ratę za mieszkanie, musimy kupic samochod tez niebawem bo mamy tylko służbowy Meza który jest 2 osobowy no i mnóstwo rzeczy dla Małego nam brakuje w sumie wszystkiego oprócz ubranek wiec aż sie boje myślec skąd na to weźmiemy ale jakoś damy radę...musimy :-)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Iwona, trzymaj się, silna babka jesteś!!! A nie macie dodatkowego ubezpieczenia? Taka operacja na pewno kwalifikowałaby się na odszkodowanie. Ściskam!

Kkasiulka jak robilas tortille? Znaczy sie co z tymi warzywami i kurakiem zrobilas?

Iwona wspolczuje :( duzo zdrowia dla meza i cierpliwości dla Ciebie :*

Alinka czesto robie takie twistery ala kfc i stripsy kfc ;) pycha sa :)
Mniaaam w weekend musze zrobić :)
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
a ja od 6 rano na nogach i po szpitalach..mąz gra w piłkę nożna w niedzielę go znokautowali, bolał go obojczyk ale myślał, że da radę poza tym miał już awizowany załądunek na poniedziałek i musiał jechać. Męczył się okrutnie. Zjechał wczoraj późnym popołudniem, rodzinnego już nie było więc pojechaliśmy prywatnie zrobić rtg by zobaczyć czy jest się czym martwić. Okazało się że urwany obojczyk no to pojechaliśmy na szpitalną wieczorynkę skonsultować z lekarzem zdjęcie i to był nasz błąd, skierowanie do chirurga a w całym Kaliszu chirurdzy na "za 2 tygodnie" ew. maj. W jednej poradni nam poardzili by jechać na SOR i się nie przyznawać, że już bylismy po poradę i modlić się by nie mieli z wieczorynką wspólnego rejestru. Pojechalismy dziś od rana bo Mój już wczoraj nie chciał bo miał dość poczekalni wszelkich. Nie wyobrażacie sobie ile było tłumaczenia że dopiero dzisiaj, nie kazałam mu się nawet przyznawać że ma już zdjęcie bo by go nie przyjęli, zrób tu człowieku cos prywatnie by nie zajmowac kolejki pilniejszym przypadkom na SOR i jeszcze źle..Zszedł ortopeda i okazało się,że mąż włąsnie zakończył karierę sportową, obojczyk do operacji, wstawienie jakiejś płytki i mocowanie haczykiem do łopatki a za rok ponowna by płytkę usunąć. Także duże prawdopodobieństwo, że dzidziolka będę kąpać sobie sama etc.. Pomijając fakt, że tuż przed największymi zakupami dla dziecka mąż na l4, nie wiadomo na jak długo a jego firma wykazuje na papierku zarobki najniższej krajowej i nie liczę na łaskawość jego pracodawcy,że jakoś mu to wyrówna, zwłaszcza,że być może okaże się że naliczać mu zacznie ZUS...

No faktycznie lipa i raczej nie liczyłabym na nic "ekstra" ze strony pracodawcy.... A ZUS bedzie płacił od 34 dnia zwolnienia. Średnia płaca z ostatnich 3 miesięcy. Dobrze, że chociaż to 500+ wpadnie. Złożyłaś wniosek??

Hej dziewczyny pytanie do tych co już miały wcześniej cc, czy boli was blizna?
Mnie od wczoraj tak boli że ledwo chodzę i niewiem czy szukać pomocy czy to tylko rozciąganie a wizyta dopiero za 2 tygodnie:confused:
Iwona, no to nieźle się mąż zaprawił, współczuje, teraz za dużo Ci nie pomoże:-( :(
Z dzidziusiem sobie poradzisz gorzej pewnie finansowo.

KKasuilka no ja właśnie chcę dziś zrobić taką tortille z kurczakiem i warzywamy, chciałabym podrobić takiego twistera z KFC bo obie z córą uwielbiamy, tylko czy się uda?:confused:

U mnie tak lało od rana że zawiozłam córę autem do szkoły bo zanim by doszła na przystanek i z przystanku do szkoły to przemoczona, jutro mają wycieczkę i jadą komunikacją miejską, mam nadzieję że chociaż padać nie będzie:oo2:

Piszecie o witaminie K, moja córka wogóle nie dostawała, widać wtedy nie było zaleceń...muszę sobie poczytać, dostawała tylko witamine D.

Ostatni na badaniach w szpitalu wyszło jej że ma za niski poziom wit D, od prawie dwóch miesięcy dostaje i wiecie że jakby mniej choruje. Lekarka mówiła że większość ludzi w naszym klimacie tak ma, wiadomo ta słoneczna pogoda:-p, a najlepsze że przez dwa miesiące dostawała preparat wielowitaminowy i wogóle jej nie uzupełnił, trochę straciłam wiarę w te specyfiki:baffled:

Blizna mnie nie boli, a minęło 5 lat.
8 lat temu zaczynała chyba wchodzic ta suplementacja z wit. K. Ale obie moje dziewczyny nie mogły jej brać, fatalnie reagowały. A z wit. D masz rację - każdy z nas powinien ją brać od listopada do kwietnia.

Fazer - kurczaka posoliłam, popieprzyłam, dałam ciut przyprawy Gyros. Usmażyłam na łyżce oleju, chwilę, bo to małe kawałki. Zdjęłam na miseczkę. Warzywa: pieczarki podsmażyłam na maśle. Zdjęłam z miskę. Cebula (pokrojona w pióra), po chwili dodałam czosnek, zdjęłam z patelni. Cały czas mam tę wodę z pieczarek i trochę masła. Wrzuciłam paprykę i cukinię - były na patelni może 5 minut. Zmieszałam wszystkie warzywa, podgrzałam. Na drugiej patelni podgrzałąm kurczaka i te patelnie wjechały na stół. Miałam sos czosnkowy i ketchup, plus zielona sałatę. Gotowe tortille pogrzałąm w mikrofali - ok 1 minuta. Każdy sobie robił tak jak chciał, decydował ile czego dołoży. Mało pracy, smaczne, plus dziewczyny miały poczucie, że same decydowały co będą jeść ;-)

A mnie właśnie boli jedna strona, z tej strony miałam usuwaną endometriozę z blizny 2 lata temu, normalnie jak mnie zaczyna boleć ta strona aż mnie zimny pot oblewa brrr. strasznie się boje żeby blizna się nie rozeszła.
Zrobiłam te twistery znalazłam przepis w necie, pyszne.
Usmażyłam kurczaka w panierce na oleju, córka tak wyjadała te kurczaczki że ledwo do twisterów starczyło:-D
A na koniec kocisko się zakradło do kuchni i wypił olej od smażenia mięsa więc coś czuję że ciężka noc się zapowiada:crazy:

Ja za to dziś mam drętwienie nogi i dłoni od nocy :( tak jakby żyły miało mi rozepchnąć :( dzwoniłam do lekarza i mówiła, że spokojnie, że to normalne i pytała czy mam obrzęki. Nie mam, więc kazała odpocząć. Masakra.

reklama
witajcie;-)
Iwona35 trzymaj się!

Dzisiaj miałam taką oto sytuację w sklepie:kupowałam mięso i na koniec jeszcze dojrzałam rybkę wędzoną-taka mi przyszła ochota i mówię że poproszę jedną-a babka mi na to:"nie polecam,widzę że pani w ciąży,nie polecam"
aż byłam w szoku:szok: bo przecież wiadomo że oni wszystko wcisną żeby sprzedac,a tu miłe zaskoczenie;)

Do góry