reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

reklama
Mój tez wie ale w ogóle sie nie dopytuje:)
Dzis mam błogi dzień lenistwa :)
Tylko caly czas niestety trzeba wstawac do toalety :) pęcherz męczy :)
Jak tam wasze samopoczucie?

Obchód był i poki co usg nie zrobią, bo i tak nic nie zobaczą (ten pęcherzyk to chyba za mało dla nich:/ ).. Mam leżeć i odpoczywać i może uratuje ta ciążę... Pocieszajace jest to, że już mniej krwawie... Dziewczyna co leży tu w 7 mies miała usg dopiero po 4 czy 5 dniach także dużo nie wywalcze.. Najważniejsze, że jestem pod obserwacja..

Camel na pewno coś zostaniesz na kaszel.. Tylko w aptece powiedz, że w ciąży jesteś i cos znajdą...

Julka ja też jeszcze nie mam lekarza prowadzącego ale wiem kto nim będzie :)

Karolanka mój też wie, że pisze, ale też już jest przyzwyczajony jak u migotki :)

Moj maz tez wie juz od lat uczestnicze w forach :)
aob opoczywaj napeno bedzie dobrze .
u mnie dzis lepiej jakos mdlosci mnie dzis nie mecza na szczescie .

Cześć dziewczyny,
nie straszcie mnie tymi zębami bo ja co dwa tygodnie chodzę na wymianę sączków. Dokańczam kanałowe. Znieczulenie i w ogóle było przed owulacją ale te wymiany sączków i zakładanie lekarstwa to mam ciągle ale bez znieczulenia. Mówiłam dentyście o ciąży to powiedział że to dalej niż do okostnej nie idzie. Ale i tak mnie nastraszyłyście. Chciałabym żeby ten ząb był już zrobiony bo się tylko stresuję.

Kurde aob, ja to bym meczyla o usg, ha bym juz w glowie miala mysli, ze moze poronilam, a beta jeszcze nie spadla? Sory ale ja jestem realistka, nie rozumiem ich.

Needi nie martw się tym zębem, nie od dziś wiadomo, że jak się cały czas o czymś myśli to się negatywnie człowiek nakręca.
Będzie dobrze, prorokuję Ci :-D

Aob trzymaj się dzielnie i bądź dobrej myśli, zgadzam się z Madzioliną - ja również męczyłabym o usg, ale co szpital/ co lekarz to inna historia i inne podejście, więc zapewne wyczułaś sytuację i wiesz, że wiedzą co robią,
No raczej krzywdy Ci nie dadzą zrobić - trzeba tak do tego podejść i trochę im mimo wszystko zaufać :-)

Aob, trzymaj się! Z doświadczenia wiem, że w weekendy w szpitalach nic się nie dzieje, nie robią badań, zabiegów itp.chyba że na cito bo na oddziałach po 2 lekarzy dyżurnych jest. Pewnie zrobią jutro jak przyjdzie wyznaczony lekarz prowadzący bo dyżurni raczej za nich nie chcą decydować. Taka służba zdrowia :)

reklama
Karolanka, mój wie, że piszę na forum, ale jest przyzwyczajony już od lat :-)
Zjadłam surowy ząbek czosnku, może pomoże ;-)

Ja na przeziębienie mam sprawdzony sposób o lat (przepis mojego tatka)

- Gorące mleko + 2 ząbki czosnku rozdrobnione + łyżka masła
- Należy zatkać nos (opcjonalnie:-D) i wypić duszkiem do dna
- następnie położyć się pod kołdrę i wypocić
- następnego dnia w większości przypadków jest o niebo lepiej

Skutki uboczne: SMRÓD w całym domu, dlatego najlepiej zamknąć się w jakimś osobnym pomieszczeniu :-D :-) :rofl2:

Do góry