oczywiscie-jestem tego samego zdania nie ma co sie nakrecac..mi tez mowili nie patrz prze wizjer, nie kupuj nic zanim sie urodzi..no jak bez przesady...jest tych zabobonow strasznie duzo ale nie mozna sie dac zwariowac bez przesady! Kiedy mamy to zrobic wszytsko jak sie urodzi? Wtedy to bedziemy chcialy wrocic do domciu szybko odpcozac z malenstwem i uczyc sie wzajemnie siebie poznawac..a nie szalec kupowac..ja uwazam , ze jesli lekarz mowi ze wszytsko jest dorbze,badania wychodza pozytywnie i my sie czujemy ok to przygotujemy sie wczesniej do narodzin naszego skarba. Cieszmy sie właśnie tym stanem
reklama
Hej dziewczyny byłam wczoraj u gina moja waga od początku wzrosła o 8 kilo a dzidzia waży też dużo 700 g jestem w 22 tc z usg 23. Lekarz mówi że waga mojej córy spora a jak u was ??
Dornia moja waga od początku to jakieś 9-10 kg...a dzidzia w 22 tyg ważyła 505 g. Każda z nas tyje w innym tempie i widzę że bąbelki też rosna różnie. Każdy swoim tempem ☺☺
a ja dzisiaj pyzy tak mnie mnie wzięło na pyzy Słuchajcie robicie już jakieś sesje zdjęciowe?czy jeszcze za wcześnie?
Co do profesjonalnej sesji z brzuszkiem to nie zastanawiałam się ale chyba nie będziemy robić. Ja chce za to zrobić taka sesje maluszkowi w kilka dni po urodzeniu. Sobie na razie pstryknelam ze dwie fotki a jak brzuchol będzie większy to na pewno będę chciała żeby mi M porobil☺☺
a ja mam pytanko, nie wiecie może czy kontakty z położną przed porodem i wizyty po porodzie w domku są obowiązkowe?
Z tego co wiem to nie jest to obowiazkowe. Mam znajome które korzystały z takich wizyt a i takie co nie. Ale nie wiem czy coś się nie zmieniło w tym temacie
Dziewczyny wiem ze Wam truje ale nie moge sobie poradzić. We wtorek mam połówkowe tak strasznie sie denerwuje i boje ze cos wyjdzie nie tak. Chyba muszę przestać czytać pewne fora bo tam co chwile ktos z jakims problemem ze cos nie tak, boje sie ze u mnie tez cos wyjdzie zle :-( masakraaaa a to jeszcze 5 dni :-((((
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Spokojnie Paula będzie dobrze. Nie stresuj się chociaż wiadomo że łatwo się mówi. Ja też się stresowalam bo człowiek się naczyta lub naslucha różnych opowieści i potem tylko stres niepotrzebny. Będzie dobrze musi tak być więc glowa do gory☺
paula_dabro
Fanka BB :)
Jeju jak fajnie ze jesteście na prawdę tak miło sie to czyta, wasze wsparcie ) mam nadzieje ze połówkowe wyjdzie Oki i wszystko bedzie dobrze. Z tym kupowaniem tez macie racje, rodzimy w lipcu wiec w czerwcu ciezko bedzie łazić tym bardziej ze moze byc gorąco a brzusio bedzie spory. Nas jeszcze mam nadzieje ze na koniec maja czeka wykończenie mieszkania wiec tez moze byc mniej czasu na zakupy dla malucha.
Jej na prawdę fajnie ze jesteście, takie dobre duszyczki :*
Jej na prawdę fajnie ze jesteście, takie dobre duszyczki :*
alinka
paula i tak trzymać;-)
Próbowałam podsłucha maluszka tym stetoskopem i nic...a szkoda fajnie by było, tak myśle że mam łożysko na przedniej ścianie może to troche tłumi.
Jeszcze zła jestem bo czekam na przelew chorobowego z zusu prawie miesiąc minął a forsy jak niema tak niema;-(
Próbowałam podsłucha maluszka tym stetoskopem i nic...a szkoda fajnie by było, tak myśle że mam łożysko na przedniej ścianie może to troche tłumi.
Jeszcze zła jestem bo czekam na przelew chorobowego z zusu prawie miesiąc minął a forsy jak niema tak niema;-(
paula_dabro
U mnie tez nie słychać serducha tylko pływanie tez żałuje bo byłoby super słuchać maluszka
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Alinka, Paula Dabro - stetoskopem to bardzo ciężko będzie wysłuchać, ja nie słyszałam nawet w 38 tc w poprzedniej ciąży. Chciałam tak z ciekawości sprawdzić czy słychać stetoskopem, bo miałam detektor ale nie udało się.
Julka89.89
Cudzie trwaj..
mam dziś jakieś dziwne uczucie brzuchu. jakby się maly Wypychał. ja w ogóle nie zwracam uwagi jak się pochylam. robie to tak jak robiłam przed ciążą czyli na prostych nogach i wtedy mam to dziwne uczucie. zazylam nospe bo brzuch mi wtedy twardniał i teraz leze..ehh
Aga30+
Kurczę a gdzie kupiłaś te kamienie? One są chyba z granitu?? Podobno bardzo się sprawdzają. Mąż też lubi whisky.dziewczyny co do lekow depresyjnych i przeciwlekowych to niektore mozna brac od drugiego trymestru lacznie z karmieniem piersia jesli sa to najnizsze dawki. czasem zysk z brania tabletek jest wiekszy niz z ich nie brania. zdenerwowana, zlekniona i w zlym humorze mama powoduje stress dla plodu wiec zawsze najlepiej isc do profesjonalisty i zdecydowac co najlepsze dla malucha i jego mamy
jesli chodzi o dzien faceta, moj sie postaral wiec ja tez cos wyjatkowo przygotowalam. zawsze zapominam o dniu faceta i moj sie zlosci ze kobiety chca kwiatkow a faceci chociaz dobrego piwa[emoji14]polecialam na przerwie w pracy i kupilam mu kamienie do whiskey, mam nadzieje,ze sie ucieszy bo to wielki fan whiskey
reklama
dariazgr
aga mieszkam w uk wiec skoczylam na oxford street. kamienie sa z granitu i nie mam pojecia czy sa ok pomyslalam ze to fajny gadzet i warty wyprobowania. widzialam je tez na polskich stronach z gadzetami ale nie wiem czy gdzies stacjonarnie je sprzedaja. sa tez w sprzedazy metalowe ale boje sie, ze maz sobie zeby wybije