reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie :)

Paula, nie wierzę, masakra, że tak Ci powiedziała... bardzo smutne. Wiecie co jest najlepsze? Że jakbym ja w swojej pracy tak powiedziała klientowi, to mogłabym co najmniej pożegnać się z premią o ile nie z pracą...

Dzień mężczyzny? My nie obchodzimy. Na dzień chłopaka coś kupuję zwykle, drobiazg jakiś ;)

Moje Bobo było nieco mniejsze niż powinno na ostatniej wizycie, zobaczymy jak za tydzień. Z kolei w tym tygodniu urodziła znajoma, prawie 4,5kg dzieciaka i ponad 60cm... ogromniasty, nie? :D Dodam, że rodzice są przeciętnych rozmiarów :D

Wczoraj, po tych przedwczorajszych lodach, pojechaliśmy tym razem już do marketu i kupiłam sobie całe pudełko sorbetu truskawkowego... Zajadałam się wieczorem, a Dzidzia była chyba zadowolona, bo się ruszała, pierwszy raz od soboty ;)

reklama
Ja dziś sana spędzę ten dzień bo mój w trasie i nie wróci nawet na noc, dopiero jutro pod wieczór. a dziś taka brzydka pogoda ze deprecha łapie. na szczęście zaraz weekend i spędzimy go normalnie we dwoje bo nie mam zjazdu na studiach :) mały się dziś uparł na lewy bok i cały czas go tam czuje ;)

No niestety taka była miła ale nawet sie nie zdenerwowałam bo szkoda nerwów i maleństwa.

Wracając wstąpiłam do galerii chciałam sobie cos kupic i skończyło sie jak zwykle ostatnio czyli ubranka dla syna a dla matki nic :) jakoś nie mam ochoty nawet zbytnio szukać czegoś dla siebie za to dla małego....mogłabym caaaaly dzien wybierać. moim mężczyznom kupiłam drobiazgi dla synusia pajacyk koszulka i takie polspiochy i dwa rampersy a Mezulkowi kosmetyki bo juz mu sie kończą a nie miałam na nic pomysłu. W końcu liczy sie gest tak? :D

Syn chyba zadowolony ze Mamusia mu sprezentowała kolejna garderobę bo fika w brzuszku :D

Co do sesji to moj M jest na nie, jakoś nawet nie bardzo mam chęci go namawiać bo to jak grochem o ścianę :( ale mnie moze pyknie jakies fotki na pamiątkę ale chyba poczekam aż bedzie większy brzuszek :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam sie i ja :)
Rano poszlam na badania przekonana ze bede miala tez krzywa cukrowa a tu sie okazala ze babka w przychodni nie napisala ile gramow glukozy i jaki czas wiec nie mogli mi zrobic.. znow bede musiala biegac po lekarzach zeby mi recepte wypisali.. moze to i lepiej bo to badanie nalezy zrobic miedzy bodajze 24 a 28tc. Za to jutro do odebrania mam wyniki z moczu, krew i na przeciwciala.. oby wszystko dobrze było...
Milego dnia :)

No właśnie zaczęłam brać w 2 trymestrze. I muszę odstawić a lęki dotyczyły głównie dziecka ze mu krzywdę zrobię eh szkoda gadać takie myśli natrętne bardzo realistyczne mimo iż wiedziałam że maleństwu nic nie zrobię wtedy przychodziła nerwica.

Mi lekarz powiedział że są leki które mogę brać ale dopiero od drugiego trymestru i odstawić na połowie trzeciego, nie zdecydowałam się, wiem z doświadczenia że efekt odstawienia tylko potęguje przykre odczucia...po karmieniu wrócę do leków.

Hej dziewczyny, chciałam się przedstawić, bo jestem na forum po raz pierwszy. Termin mam na 7.07. i jestem z Poznania. Dotychczas lekarz wróży chłopca, zobaczymy co się sprawdzi :)

Czy są jakieś przyszłe mamy z Poznania?
Witaj, no ja prawie Poznań;-)

Dziewczyny czy to prawda że przez stetoskop słychać bicie serduszka? czy teraz za wcześnie?
Mam w domu stetoskop, pamiątka z czasów sudiów, muszę szybko sprawdzić.

straszne ...powiem Wam, ze wszystko czytam ogolnie ale nie wpadlam na to zeby czytac metki ciuchow tych wlasnie marek...i szczerze zastanowie sie grubo czy kupowac tam spioszki..jeszcze dla doroslego to hmmmmmm moze ujdzie ale dla malenstwa body??????????????????????????????????????
Jakiś czas temu pracowałam w firmie do której przyjeżdżały ciuchy bezpośrednio z fabryk, właśnie Zara, Bershka itd....po otwarciu kartonu smród że klękajcie narody, sama farba, plastik, rozpuszczalnik i daibli wiedzą co jeszcze...moim zdaniem niewarte swojej ceny a kto wie czy nie szkodliwe.
czy są polskie firmy? chyba jeszcze tak, gdy córka była mała kupowałam w takim małym sklepiku, ta Pani przywoziła towar właśnie z Łodzi, super bawełenka, próbowałam ostatnio odczytać metki na ciuszkach po niej ale mało co widać, jedna z firm to chyba Batyr, a druga Bartex.

Ja chce sukienkę trapezowa a teraz moda na inne i ciężko znaleźć. w sobotę jeszcze pojadę z moim w jedno miejsce i jak tam nie znajdę to już nie wiem. chciałam jakaś jasna, jednego koloru i do tego przyszalec z biżuterią no ale dopóki sukienki nie kupię to i biżuterii nie kupię ;)
Julka, pewnie zostało Ci już mało czasu, ale nie myślałaś zeby uszyć sukienkę?
wtedy masz dokladnie to co chcesz. Ja szyłam ślubną i byłam mega zadowolona.

Hej dziewczyny byłam wczoraj u gina :) moja waga od początku wzrosła o 8 kilo :szok: a dzidzia waży też dużo 700 g jestem w 22 tc z usg 23. Lekarz mówi że waga mojej córy spora a jak u was ??
Hej Dornia a ja myślalam że mój kawał chłopa bo na 22 tc miał 470 gram.

a ja mam pytanko, nie wiecie może czy kontakty z położną przed porodem i wizyty po porodzie w domku są obowiązkowe?

My się na sesję nie wybieramy. Mamy w domu sprzęt, może nie jakiś superprofesjobalny, ale daje radę i sami sobie zrobimy. Robiliśmy jakoś w 14tc, ostatnio nie było czasu, ale może w przyszłym tygodniu strzelimy kolejną :)

reklama
Hej
Dziewczyny, czy Wy też macie skurcze/twardnienia brzucha? Jak często? Bo mi od wczoraj chyba twardnieje trochę za często, tak średnio dwa razy na godzinę.

Do góry