reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny które juz miały płacone l4. jak to jest z tymi składkami od zasiłku chorobowego no bo wiadomo ze na chorobowym nie ma składek społecznych ale zus oblicza podstawe juz pomniejszona czy normalna zasadnicza. jak ja mam np 2800 zasadnicza to najpierw mi od tego odlicza składki i to będzie moja podstawa czy co ? czytam czytam i nie rozumiem..
100% wynagrodzenia. Tak przynajmniej ja mam.

reklama
Gwiazda Ale masz przeboje z tymi bolami. Mnie od dwóch dni rwą boki i pachwiny. Momentami nie mogę się wyprostować

Dziś dostałam od neurloga świstek że wskazaniem na drugie CC :(
Ktoś wie ile przed terminem trzeba się umawiać w szpitalu?

Dzień dobry dziewczynki .Witam się z rana z łóżka . Mój dziś poszedł ze mną na szybkie zakupy żebym nie musiała sama wychodzić z domu ;) dopiero jutro wyjdę na chwile do babci a potem dalej witaj łóżko ;) u mnie po lekach trochę lepiej ;) da się żyć ;) ale nie mam weny twórczej na nic a mieszkanie domaga się sprzątania ;)
Bałagan nie zając-nie ucieknie:-D

Gwiazda Ale masz przeboje z tymi bolami. Mnie od dwóch dni rwą boki i pachwiny. Momentami nie mogę się wyprostować

Dziś dostałam od neurloga świstek że wskazaniem na drugie CC :(
Ktoś wie ile przed terminem trzeba się umawiać w szpitalu?

Juz mam dość ; ( byłam przygotowana na takie przeboje w maju a nie juz w lutym . zobaczymy po leżę trochę i zobaczymy a ten lekarz musi na urlop jechać masakra jakas ; (

A ja nadal kasy nie mam z ZUS-u. Porażka. Ostatnia wypłata była 10 stycznia. Na umowie powinnam dostawać 31 każdego miesiąca, ale zawsze dawała szybciej i teraz czekam na kasę z ZUS-u, a tu echo. Mam nadzieję, że ostatniego dnia miesiąca dadzą, tak jak mam na umowie. No chyba powinni dawać tak samo jak na umowie, nie???

Julka
, śliczne!!
Iwona, Gwiazda - dzięki, no to rzeczywiście :/
Margerita - dzięki, zapytam o to.
Dżudka - 62, parę na 56.

Przedwczoraj już tak fajnie poczułam, aż się martwiłam, że za dużo, nie jakieś mega kopniaki, ale fajne już, mocne mizianie, wczoraj mało, a dziś to prawie nic jeszcze. Naprawdę już mam dość!! Ja tylko chciałabym ze dwa razy dziennie poczuć, że to naprawdę to!! Buuuuuuuuu :(

ja dostalam wypłatę i m.in. w tym było moje chorobowe 100% i dostałam więcej, wchodzą mi do podstawy niby wszystkie premie ale i tak mi się wydaje za dużo bo podstawę poł roku temu miałam mniejsza.
Ja dostałam podobnie, również nieznacznie więcej od normalnego wynagrodzenia miesięcznego. Ale to jeszcze od pracodawcy. Następna wypłata powinna być jutro, no a potem zobaczymy...

reklama
Do góry