reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie dziewczyny . Poszłam wczoraj na te IP do tego szpitala co nie chciałam .Lekarka strasznie nie miła narobiła więcej bólu niż warto . Z dzidzia wszystko ok .Nic się nie dowiedziałam nawet się nie Kapla ze szyjka mi się skróciła o 9 mm wiec super jak dxis się powtórzy jadę na ten drugi szpital ; (
Czemu oni łaskę robią że zbadają? Oby się nie powtórzyło. Nic kompletnie Ci nie powiedziała?

reklama
Ja teraz na oddziale dostałam immuglobuline. Dostałam ją też po porodzie. Lekarz który w szpitalu kazał mi podać immuglobuline był zdziwiony że mój ginekolog nie wysłał mnie po nią do szpitala już po plamienia na początku ciąży mimo że nie było krwiste. Powiedział że grupa krwi płodu nie jest znana jeszcze i powinna być traktowana jak inna. On każdą swoją pacjentke z minusem wysyła na immuglobuline jeszcze w ciąży.

Witajcie :)

Gwiazda_237 i jak tam Kochana?

Needi ja mialan taka zwykle pilke do gimnastyki nie wiele ona dala ;)

Dziewuszki robilam wczoraj placki ziemniaczane, zostalo mi jeszcze ciasta (dalam do lodowki) myslicie ze dzis się bedzie nadawalo zebym znow usmazyla placki czy masa do wyrzucenia?
Nada się :-)

Na kluski
To chodzi ci o kangurka?

Ja kiedyś musiałam wyrzucić... tak jak ciasto na kluski śląskie które surowe włożyłam do lodówki juz się nie nadawało do niczego

f2w3kw7ihyqz70ec.png
Na kluski musi być świeże i szybko wyrabiania. Placki będą tylko ciemniejsze. Jednak wolę ciemniejsze niż odgrzewane :-)

Któraś z dziewczyn napisała że miała Coombsa a nie miała badań przeciwciał. To to samo;-) badania Coombsa miałam robione już w pierwszej ciąży co wizytę a było to 15 lat temu i mam tak teraz. Jeszcze któraś napisała że nie ma konfliktu z mężem. Jeśli masz - a on + to macie konflikt nie masz tylko przeciwciał o tym mówi Coombs. Zastrzyki jak już pisałam miałam po porodzie a było to naście lat temu. Teraz lekarz mówił że też będzie. I za ten co dostałam w niedzielę nie placilam a mój lekarz nie kierował mnie na niego i nie pracuje w tym szpitalu. Tyle mojej wiedzy autopsyjnej :-)

W odpowiedzi na pytania co u mnie:-) nadal szpitaluje . Coś wolno spada ten cps . Nie chcą mnie na razie puścić . Ale usg dobre. Mały waży 230już drugi lekarz potwierdził mi płeć :-) ilość wód w normie . Dziękuję za troskę nawet nie wiecie jakie to miłe . Zwłaszcza że mąż musi skończyć trasę a moja rodzina 300 km stąd...i tak sobie leżę sama

Nedi stwierdziła że taki urok u mam się pilnować . A sama się dowiedziałam więcej niż ona. Tylko ze z dzidzia ok ;) Więcej mi tu dziewczyny doradził niż pani na ip .
Kochana poczytałem w necie że mój wynik może być od zęba i spytałam lekarza co o tym sądzi a on do mnie dlaczego nie powiedziałam od razu..
Spytałam dlaczego nie spytali w wywiadzie bo skąd mogłam wiedzieć to on ze przecież pytali czy coś dolega.. Tylko że mi też ząb nie dolega:-) jest zwyczajnie do zrobienia skąd mogłam wiedzieć. No ale antybiotyk wybrać już muszę.. A efekt taki ze wizytę jutrzejszą u dentysty musiałam przełożyć za tydzień i do tego czasu znowu może skoczyć cps. Zamknięte koło... ale weź tu nie czytaj internetu. Okazuje się że idąc do lekarza trzeba się znać ;-)

reklama
Kochana poczytałem w necie że mój wynik może być od zęba i spytałam lekarza co o tym sądzi a on do mnie dlaczego nie powiedziałam od razu..
Spytałam dlaczego nie spytali w wywiadzie bo skąd mogłam wiedzieć to on ze przecież pytali czy coś dolega.. Tylko że mi też ząb nie dolega:-) jest zwyczajnie do zrobienia skąd mogłam wiedzieć. No ale antybiotyk wybrać już muszę.. A efekt taki ze wizytę jutrzejszą u dentysty musiałam przełożyć za tydzień i do tego czasu znowu może skoczyć cps. Zamknięte koło... ale weź tu nie czytaj internetu. Okazuje się że idąc do lekarza trzeba się znać ;-)

Juz się też przyzwyczaiłam do tego ale dla mnie najgorsze to leżenie chodź wole w domu niż w szpitalu ;) dlatego leżę plackiem a czasem się dziwię bo zadają dziwne pytania a żeby zapytać się o coś konkretnie to nie bardzo . Ciekawe kiedy cię wypuszcza kochana ;)

Do góry