reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Olcia co za wstrętna boba no szok normalnie!!! Trzymaj się jakoś i postaraj nie zamartwiać się, musi być dobrze. Pisz nam koniecznie . Tulę*

Lilcia opisałaś dokładnie moja samopoczucie - tez ostatnio czuję się wielkia i gruba , nie dość, ze brzuszek rośnie to jeszcze i pupa i uda :confused2:, strasznie nie fajnie mi z tym. Dodatkowo ciągle coś podjadam, w pracy to nie, ale jak wrócę do domu wieczorem to buzia mi się nie zamyka, wczoraj wyżerałam nutellę ze słoika :zawstydzona/y: i zachodziłam co chwila, aż pól słoika nie wiedzieć kiedy zniknęło. Muszę z tym skończyć bo do lipca to naprawdę beczułka będę :confused2:.

Agniesdem
- super, ze ok wszystko

MalinowaMarta wyrazy współczucia

Miłego dnia laski !

reklama
@MalinowaMarta bardzo mi przykro z powodu Twojej babci :(

Dziewczyny cieszcie sie jak nie musicie sie malowac, ja codziennie do pracy cos tam musze na twarz zalozyc a pozniej cale weekendy chce tylko w domu siedziec bo mi sie nie chce malowac :p laze po domu w dresach z kukuryku na glowie i jestem najszczesliwsza :)

wczoraj sie troche martwilam bo moj maluch bardzo malo sie ruszal w ciagu dnia, moze ze 3 razy poczulam gdzie na ogol jest bardzo aktywny. polozylam sie spac kolo 23 i piec minut pozniej zostalam doslownie skopana w jednym miejscu bardzo nisko w podbrzuszu, bylo jakies 10 kopniakow pod rzad... dziwne to bylo az mi sie caly brzuch trzasl a pozniej przestalo zupelnie.....
tak wogole to juz myslalam ze w 19 tygodniu to powinien byc wyzej a on dalej tak bardzo niziutko.

Fazerkamm - mam dokładnie to samo, jedyne na co sie zdobyłam to iść siusiu i zrobic śniadanko. Juz nic mi sie nie chce... Miałam chęć dzisiaj leżeć cały dzien tak jest ponuro, ale ech...niestety mam pare spraw do ogarnięcia. A jutro jedziemy do teściów na weekend...juhuuuuuuuu uwielbiam :/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

witam!
Olcia k....nóz w kieszeni sie otwiera -gdzie takie debilki są -no położne/a....
Ja dziś coś nastrój nie bardzo,może ta pogoda tak na mnie działa ..leje i leje...wiosny chcę już !
Hope też się tak czuję ...mimo że dużo nie przytyłam ...czuję juz że kołysam się jak kaczka idąc ,samej mi się śmiać ze mnie chce....ale generalnie mnie to wkurza ....
Lilcia ja jestem pewna że już czujesz ruchy -bo mimo że ja wiem jakie to-czasem musze sie "wsłuchać" w moje bebechy ....

Malinowa Marta tule :* ogromnie wspolczuje j wiem cos na temat demencji bo z tesciami mieszkaa (mama tescowej) lat 92 i to co przechodzą to jest trudne do opisania. Na pewnie takich lat nie dożyje i nawet nie wiem czy chce.
Mnie tu nikt nie pamięta, nie przywoluje ale i nie odpowiada jak o cos pytam wiec jestem bierna ale czytam Was regularnie. Przy takiej produkcji nie ma co się dziwić.
Stawiamy nasz domek i trochę
roboty mamy stad tes czasu mniej (pomimo że mam leżeć ze względu na łożysko i twardnienia Brzucha)

Piszecie negatywnie i palmersie a ja go uwielbiam. Kocham yo miłością nie do zastąpienia pomimo że w poprzedniej ciazy kompletnie go nie znałam i używałam różnych innych cudownych specyfików. W tej ciazy tylko i wyłącznie palmers!:)
Co do wyglądu to jestem okropnie zapuszczona i źle się czuje sama ze sobą:( u fryzjera nie byłam od poprzedniej ciazy czyli ponad 2 lata. Moje brwi wołają ratunku i ogólnie czuje się mega nieatrakcyjna. Nie ma nic gorszego niż samemu czuć się źle. Chyba czas to zmienić.
to pewnie kwestia preferencji albo ciazy bo ja na ogol takie zapachy lubilam wczesniej. wazne, ze Tobie odpowiada :)

Witam wszystkie leżakujące i łącze sie z wami. Nic się nie chcę a do tego pogoda mało sprzyjającą [emoji9]

reklama
Olcia, głowa do góry, nie przywiązuj wagi do tego, co mówi położna, która nawet Cię nie zbadała! Daj znać koniecznie co z Wami jak już będziesz mogła.

Ja jak siedzę w domu to się nie maluję, jak idę do sklepu po mleko, to też nie. Ale jeśli się z kimś idę spotkać albo coś, to jak najbardziej. Bądź co bądź to jedna z niewielu rzeczy, jaką się jeszcze mogę ratować :p No i od tej przyjemności przynajmniej człowiek nie tyje...
Włosy mi się zrobiły super w ciąży, kręcą się jeszcze bardziej niż przedtem, prawie w ogóle się nie przetłuszczają. Pewnie po porodzie połowa wypadnie. Cera też mi się poprawiła, przedtem pojawiały się jakieś wypryski od czasu do czasu, teraz nic. Pewnie podobnie jak z włosami - po porodzie sobie nadrobi z nawiązką. Zobaczymy.

Na razie muszę wymyślić w czym chodzić, jak się zrobi cieplej, bo na razie mam jeden płaszczyk zimowy, który ma na tyle luźny krój, że się w nim dopinam, ale też ledwo. Biorąc pod uwagę tempo rośnięcia mojego brzucha, to nie wiem co ubiorę wiosną, a nie uśmiecha mi się kupować kurtki ciążowej na trzy miesiące, zwłaszcza, że tanie to one nie są ;/

Mi palmers też odpowiada, zarówno zapach jak i wchłanianie. Mustela miała zły skład, ale chyba w jakiejś poprzedniej wersji, zwróćcie uwagę, bo wydaje mi się, że na blogu "Sroka o..." są dwie różne Mustele, jedna dobra, jedna niedobra ;) Ja jeszcze bardzo lubię masło shea i olej kokosowy. A do reszty, czyli ręce i nogi zużywam resztki balsamów nawilżających, które zalegają w domu. Zawsze miałam suchą skórę, ale teraz to już masakra, czasem aż piecze. A w domu prawie nie grzejemy już, więc to na pewno nie z przegrzania.

Miłego leżakowania leżakującym, poprawy humoru dla ogarniętych dziś ciążowymi smuteczkami, miłego dnia dla wszystkich! ;)

Do góry