reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2012

witam wieczornie :)

dziękuję za życzonka:)

Widzę galeria się powiększyła- super te Wasze maluchy wszystkie :D:D

Danielek też ma kąpiel ze mną za sobą:) super sprawa, podjarany był jak nie wiem co a i dla mnie fajna zabawa:) jak go podtrzymywałam za paszki na brzuszku to tak nóżkami się odpychał jak do żabki, jakbym puściła ciekawe czy by popłynął?:p fotki oczywiście też uwiecznione.

Czy Wasze dzieci też tak dużo śpią w dzień? i po ilu godzinach znowu są śpiące? bo u nas tak co 2 h jest śpiący hmm mam nadzieję, ze za dużo nie śpi, bo ma trzy drzemki ale takie konkretne łącznie nieraz np. dzisiaj 6h :szok:

Też zwalam marudzenie na ząbki i smaruję, ale w bużce echoooo a tak wpycha wszystko do niej że szok hmmmm

kropeleczka, ja też w bankowości i też mi się skończyła umowa teraz w grudniu i narka ale zlikwidowali firmę, więc były zwolnienia grupowe więc odkoszdowanie itd dostałam , no ale szukam już nowej echhh

no nic idę spać, bo rano trzeba wstać, jutro alergolog ciekawe czy za 80zł coś powie mądrego wrrrr już to widzę :/

reklama
zonka wspolczuje dnia dzisiejszego ale ja takie darcie japki mialam przez ok. 5 miesiecy i dopiero od okolo miesiaca zaczela sie uspokajac, czasami sie zlosci jak to niemowlak ale duzo sie tez smieje, gada zupelnieinne dziecko
a ciacho szybko sie robi, wrzucasz wszystko do blendera, chwila moment i masa gotowa i do piekarnika
sss16 moja robi sie marudna po ok 2,5-3 godzinach, wtedy wiem ze czas na spanko ale moja w 99% przypadkow spi tylk 30 minut
Czyli usg brzuszka moge zrobic tak dla wlasnego spokoju? Zeby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku bo tutaj nie robia takich rzeczy:no:

Z usg to dlatego że ulewa,ale sprawdzają wszystko więc fajnie bo przecież dobrze wiedzieć czy wszystkie organy są w porządku.
Witus zasnął przed 22. Jak wróciłam o przed 15 i usunął na prawie 1,5 h to marudny bardzo,nic go nie bawiło,ale dlatego bo się nie wyspal .a że ni jak nie chciał spać to sam padł jak widać w galerii.ciężki dzień dzisiaj jakiś taki..oby noc była ok.bo jak taka jak wczoraj to jutro padne na twarz.a jeszcze wiktor 3 razy po mleku ulał nie tylko na siebie,wiecej na mnie to przebierałam wszystko bety ,siebie,małego :-)

Ja codziennie się mocze z wiktorem w wannie,odkąd skończył miesiąc.uczylam go nurkowania i teraz bez problemu sobie radzi.coś nie mogę się skupić,żołądek mnie boli od kilku dni i nie wiem czemu,a jeszcze brzuch dochodzi powoli jak co miesiąc..jejku
Wiktorek dzisiaj się rozgadal fajnie bo długo tylko od niechcenia gamgal .
Zimno dzisiaj zaliczylismy dzień bez spaceru.
dafne zazdroszczę takiej impry,najbardziej że względu na jedzenie :-)

Witam po weekendzie! :-)

Ależ produkujecie! Nadrobię w wolnej chwili- na razie czasu brak.

Wojtusia katar i kaszel rozbrajają na całego- męczy się biedaczek niesamowicie:-( Dziś większą część dnia przespał chyba osłabiony :-( Jutro urodziny średniaka więc walczę w kuchni z ciastem :baffled:
Pozdrawiam gorąco i do za niedługo ;-)

asik szybkiego powrotu do zdrowia dla biedniutkiegi Wojtusia..
Udanej imprezy i wszystkiego naj dla sredniaczka :-)
Spokojnej nocy mamuski :-)

część dziewczyny :-)
anaiss jak będziesz planowala przyjazd do pl.to zarejestruj się wcześniej nie potrzebne skierowanie.
Noc całkiem ok.
Teraz kaszka pobawimy i spacer :-)

zońka, paprotna jak to wszystko na zęby to niech w końcu sie wyklują aby dzieciaczki się już nie męczyły!
K_asica to ja widzę, że Twoja działalność to raczej hoobistycznie bardziej. Ty zaraz do pracy uciekasz.
Asik życzę powrotu szybko Wojtusia do zdrowia. Najgorzej, że ten katar u maluchów troche sie utrzymuje.
dafne zdówka no i widzę, że chrzciny na maxa udane.
optymistic ale racja co racja na spacerki trzeba chodzić. Pocieszające, że zaraz wiosna:-D I łatwiej będzie z ubiorem. Ja jak wychodzę na dwór z dwójką to jestem cała mokra. Najpierw ubieram siebie, potem Miki i Tymek. Tymek przy każdym ubieraniu drze się. Na widok czapki zaczyna płakac i kończy jak wózkiem zaczynam jechać. Maskara!
zuzaduza skierowanie nie, tylko potwierdzenie zameldowania w Szczecinie jest potrzebne.
U nas spokojnie. Jedno dziecko śpi, drugie w żłobku a mama pije kawusie i siedzi na bb ;-) Zaraz zabieram sie za obiadek. W miedzy czasie jakieś pranie. U Was też pralka chodzi na okrągło. Ja nie mogę kosza opróżnić. Ciągle pełny. Nie wiem może mam za mały kosz:-D Ja z Tymkiem się nie kąpałąm. J kilka razy zaliczył kąpiel. No i oczywiście Miki.
Usg u nas to robią profilaktycznie. Od jakegos czasu miasto robi takie akcje. Zawsze lepiej iść sprawdzić. Tym bardziej nie ma za wielkich kolejek. I wszystko sprawnie idzie.
Dziewczyny jak ja czytam jak Wasze maluchy jedzą to jestem w Szoku. My co prawda najwięcej na cycusiu i nie wiem ile on mleka wypija. No ale słoiczek max to pól zje. I więcej :no:.

Miłego dzionka:-D

część dziewczyny :-)
anaiss jak będziesz planowala przyjazd do pl.to zarejestruj się wcześniej nie potrzebne skierowanie.
Noc całkiem ok.
Teraz kaszka pobawimy i spacer :-)
a gdzie ja mam sie zarejestrowac? Ja chyba nie bede mogla bo nie jestem w Polsce ubezpieczona tylko tutaj gdzie mieszkam a tak bez ubezpieczenia chyba nie mozna.
Najwyzej pojde prywatnie a mozecie polecic w Szczecinie jakis dobry gabinet usg?

anaiss to nawet nie chodzi o ubezpieczenie tylko o zameldowanie dziecka. Ja musiałam mieć potwierdzenie zameldowania dziecka w Szczecinie. A gdzie prywatnie to nie pomogę bo nie wiem :no:.

reklama
dafne13 mam nadzieję, że już dobrze się czujesz. Nie ma nic gorszego jak mól głowy, a zatoki, to już masakra. Kurcze tak mi przypomniałaś o chrzcinach. My jeszcze małej nie ochrzciliśmy. Chciałam zrobić na przekór mojej rodzince, bo się wtrącali i chcieli żebym zrobiła chrzciny na Boże Narodzenie, a mnie się nie widziało to. Zresztą szkoda gadać. Nic muszę to jakoś ogarnąć. Wstępnie dopiero na majówkę, bo rodzinka też musi sobie pozałatwiać wolne. No i mała będzie miała ok. 10 miesięcy. Ciekawe jak się będzie zachowywać w kościele. Hmmm aż się boje o tym myśleć. Najchętniej to bym tego nie robiła, ale cóż. Nie będę w to wnikać.

sss16 napisz jak tam alergolog. Powiedział coś mądrego? Moja śpi tylko ok. 1,5 godz dziennie. Ma takie 3 drzemki, ale widocznie jej to wystarcza. U mnie to jest tak, że zaczyna mi marudzić tak po 1-1,5 godz od jedzenia. Wczoraj to w ogóle spała za dnia tylko 30 minut, ale wczoraj to był jakiś dziwny dzień.

asik123 zdrówka dla Wojtusia i szybkich obrotów w kuchni. No to szykuje Wam się jutro urodzinowa impreza – udanej życzę

kemyt mam nadzieję, że to hobby się troszkę bardziej z czasem rozwinie, ale pożyjemy zobaczymy. U mnie podobnie z tym praniem. Wiecznie pranie, prasowanie. Błędne koło

Dzisiaj mała dostała 5 łyżeczek jogurtu bananowego i czekamy na reakcję. Na razie brak i oby tak zostało.
Nie ruszamy się z domku, bo jest -10 stopni. Mała siedzi mi na kolankach i siłuje się z niekapkiem. Gadania przy tym co niemiara i pisków hehehehe Piszczy jakby jej się coś złego działo. Aż mi głupio przed sąsiadami hehehe Sobie pomyślą. Siedzimy też dzisiaj w tetrówce i się troszkę wietrzymy, bo się zrobiło co nieco tam i nie chcę żeby było gorzej.

Od dziś zaczynam też do niej troszkę migać. Postanowiłam spróbować trochę tych bobomigów i wprowadzę teraz 5 znaków. Zobaczymy co z tego będzie. Bardzo jestem tego ciekawa.

W sumie, to dużo dzisiaj się dzieje, ale to dobrze.

Śliczności dzieciaczki w galerii

Moja mała ma fazę na tą piosenkę
http://www.youtube.com/watch?v=85sUeVJXz5o

Ostatnia edycja:
Do góry