reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2012

hejka,

ale ten czas pędzie, już po 13:szok: ale tak to jest, moje dziecko dziś spało w nocy 13h i teraz już jest po drugiej drzemce- a tym samym i ja:-D zaraz sobie walnę kawę i można się bawić i szaleć:tak: Emilka od rana uskutecznia naukę podnoszenia kupra, śmiesznie to wygląda, a ustęka się przy tym co niemiara:-p ale niech ćwiczy, może niedługo ruszy:tak:

sss16, moja różnie śpi, czasem po 3h a czaem już po 1,5h marudzi, że chce spać. Drzemki zazwyczaj osiagają zawrotną długość 40 minut. rzaaaadko śpi dłużej.

zońka, masz te zęby?:-) jak tam dziś Zosia się sprawuje?

asik,biedny Wojtuś, oby szybko wyzdrowiał:-(

kasica, piosenki o cukierach Emilka wysłuchała z zapartym tchem:tak::-D a o co chodzi z tym miganiem? to w jakimś konkretnym celu? czy tak z ciekawosci? bo przyznam, że pierwsze słuszę:sorry:
Aaaaa ja nie chrzciłam i chrzcić nie będę:tak: taki nasz wybór, slubu kościelnego również nie mamy. chrzciny dla zasady albo tylko dlatego, że tak niby trzeba - mnie nie ruszają. Na szczęście presji otoczenia nie mamy, więc nasza decyzja rozeszła się babciom po kościach i jest spokój;-)

reklama
paprotna no to zazdroszczę Ci tego, że nie masz presji otoczenia :tak:Ja niestety na taki luksus nie mogę liczyć. :no: Niby nowocześni, niby na czasie, a jak im tylko coś nabąknęłam, to od razu się nasłuchałam, że może już wystarczy, że my bez ślubu żyjemy (jakiegokolwiek). A mi ten ślub do niczego niepotrzebny. Papierów nie kolekcjonuję. Hipoteczny na mieszkanie dostaliśmy bez ślubu, do dziecka też nie potrzebowaliśmy papierka, więc o co kaman? Ech :-:)sorry: Ale weź tu człowieku im wytłumacz.

Moja reaguje już na pierwsze nutki tej piosenki :-)

Miganie to po to, aby się z dzieciaczkiem móc jak najszybciej porozumieć bez barier. Jakoś mi się to spodobało i spróbuję, czy moja to w ogóle załapie. Tu jest link. Z niego się dowiesz więcej o co chodzi i po co: Nauka Bobomigów - Wprowadzenie - YouTube
Zaczynasz od wprowadzenia 3-5 znaków i przy każdej okazji powtarzasz je. Jeżeli po miesiącu zauważysz, że dziecko zaczyna powtarzać, możesz zacząć wprowadzać kolejne :-) My zaczniemy od czegoś takiego:

1. Wyjść - wyciągnij zwiniętą rękę i obracaj dłonią tak jakbyś przekręcał (okrągłą) klamkę.
  2. Jeść - zbliżaj do buzi rękę zwiniętą tak jakbyś w koniuszkach trzymał cukierka.
  3. Pić - gest jakbyś pił ze szklanki.
  4. Spać - złóż "modlitewnie" obie ręce do któregoś z policzków i przechyl w tą stronę głowę zamykając oczy.
  5. Przytulać - owiń ręce dookoła swojego ciała, tak jakbyś się przytulał.
  6. Mleko - trzymasz zwiniętą rękę z kciukiem do góry, otwierasz ją i zamykasz jak przy dojeniu krowy.

hej dziewczyny, my z Julką miałyśmy dzień rozpusty pospałyśmy do 9:50, po 2 godzinach Jula zasneła na 1.5 a ja w domku podziałałam a teraz lecimy na spacer. Moja mnie dzisiaj rozpieszcza, tylko żebym nie przechwaliła bo wczoraj to łatwo nie miałam. U nas z jedzeniem to jest tak że Julka zjada wszystko ważne żeby było dużoooo (tak zawsze mówi babcia jak widzi ile Jula wciąga). Karmię ją piersią raz dziennie miedzy 11:30 a 13 ( jak się wyrobimy) dostaje zupkę albo owoc lub warzywka z mięskiem ze słoiczka mieszam z kaszką glutenową i dodaję troszeczkę masła. Na noc flasia mm, dopija cycem i 2 razy w noocy na śpiocha cycuś. Mam pytanie wprowadziłyście już może kaszkę na śniadanko, jak to u was wygląda?

Widzę że w kwestii chrzcin myślimy podobnie,my narazie nie myślimy o tym,a ja to taki typ człowieka że jak mi ktoś mówi że powinnam,albo sugeruje to kwituje.moje dziecko nasza decyzja.w ogóle jak byłam przed porodem to zaprosiliśmy wszystkie ciotki czyli siostry rodziców męża na przywitanie małego na Świecie i wyobrazcie sobie że do tej pory tylko 1 go odwiedziła,a reszta była ciągle chora.ostatnio zapowiedzialam że jeśli zrobimy chrzciny to ich nie zaprosimy. :-)
Witus na dworku 1,5 h a zimno -7 więc na dzisiaj wystarczy,teraz śpi,ale maruder straszny.nie na pić,na jeść,na leżeć,na bawić ojoj co się dzieje?

Ja mam wyjazd w tym tyg.i od wczoraj się denerwuje .
Co do prania to proszę Was ja mam pół korytarza w praniu posegregowanym do prania codziennie.z praniem to masakra,właśnie muszę powiesić.ja ostatnio wyjelam małe już cioszki małego i chce posprzedawac ale nie mogę się zabrać do tego.tyle przy tym roboty.mój mąż mówi że teraz jak wiktor taki marudny to przy dwójce dzieci by padł :-)

Aaaa zawsze zapomnę,jakich używanie pieluchy?ja to mam takiego nerwa bo muszę małego w nocy przebierać z pizamy jak śpi na boczku to ma zasiusiany ,nie zawsze,ale często.czasem oba i dopiero jak się obudzi to się okazuje że ma mokro.

Ostatnia edycja:
dafne13, dużo zdrówka i uważaj na siebie bardziej, bo teraz niestety choróbsko bardzo łatwo
zazdroszczę imprezy i tak jak zuzaduza przede wszystkim ze względu na jedzonko, ale ja na diecie wygłodzona jestem
to pewnie dlatego

sss16 mój spi w sumie przez dzień 4 godziny czasami zdarza się 5

asik123, teraz mnóstwo dzieci choruje, co się kogoś pytam to dziecko chore :( wszystkiego najlepszego dla średniaczka
ahh duża rodzina to i więcej takich fajnych imprez

kemyt, dzisiaj spacerek zaliczony chociaz warunki pogodowe ciężkie, zmarzlam niestety ahh nie znosze zimy. Niestety z
tym ubieraniem mam identycznie, więc z dwójka to napewno już bym rady nie dała, Krzyk jest od ubrania czapki poprzez
ubieranie kombinezonu, spokój dopiero w wózku, zasypia w momencie, na szczęscie lubi spać w wózku, chociaż nie chwalę
bo pewnie mu się zmieni

paprotna, ahh jak mi sie marzy, żeby mój tak spał, mój też podnosi tyłek ale strasznie jest nerwowy i jak mu nie idzie
to się drze okropnie

Kropeleczka, mój je gęstą kaszkę rano, 5 łyżek stołowych kaszki mleczko ryżowej i 120 ml wody, podajemy łyżeczką

ojj z praniem to porażka, haha ja też mam chyba za mały kosz bo non stop jest pelny, w sumie to by się 3 takie przydały
i nie wiem czy by wystarczyło, dafne13, asik 123 a jak wy sobie radzicie z ogranięciem prania i prasowanie przy trójce ?

zuzaduza, my używamy pampers activ baby i nam sie sprawdzają w 100%, odkad używamy 3 jeszcze się nie zdarzyło, żeby cos
przesikał, a my w nocy rzadko zmieniamy mu pieluszke chyba, że zrobi kupke

u nas ogólnie dom wariatów, już szczerze wymiękam. Jeśli to zęby to już niech wychodzą, bo niewiele brakuje do obłędu.
Noce w dalszym ciągu koszmar, jeść w ogóle nie chce tylko mleko mleko, ja tylko gotuje i wyrzucam, gotuje i wyrzucam, a
Bartek zaciska dziąsła i ani myśli jesc, wczoraj troche raczył książe skonsumować a dzisiaj to już w ogole nie i koniec,
a on taki chudziutki, więc nie wiem jeszcze tydzień tak i musze z nim chyba iść do lekarza i zrobić jakąś morfologię :(
kaszki nie, obiadku nie, deser to tylko ten jogurt z hippa mu podchodzi, ale troche się boje bo to mleczna jednak, chociaż
narazie nić go nie opsypało. Nawet dziąseł sobie nie pozwli posmarować ! jeśli to nie zęby, tylko taki charakter mojego dziecka
to chyba dlugo nie pociągne a już napewno niedługo będę siwa.

dafne13 szybkiego powrotu do zdrowia, ja ostatnio nadrabiałam zaległości w czytaniu bo dziewczyny zaszalały ale to dobrze bo miło się czyta.
sss16 moja Jula tak jak Danielae co 2 godzinki robi się śpiąca, Ty też w bankowości to mamy o czym pogadać :)
asik123 zdrówka dla Wojtusia i najlepsze życzenia dla średniaczka. Napisz jak udała się impreza.
kemyt u nas ubieranie to masakra zwłaszcza kombinezonu i czapki, ostatnio o to była u nas afera jak ojciec męża mi się wtrąciłbo mała płakała.
zuzaduza my zawsze używaliśmy pampersów teraz jesteśmy na 3, dostaliśmy od znajomych huggiesy bo im zostały po synku ale ja wolę pampki
optimistic trzymam za Was kciuki żeby nocki i karmienia były lepsze, dużo ciepełka Wam przesyłam:)
k_asica83 doskonale wiem co to znaczy presja otoczenia, jak Jula się urodziła to się zaczeło i jest coraz gożej :(

Hej!

Ehh, macierzyństwo to jest dopiero sinusoida (ale odkrywcze:-D:-D)

Dzis Zosia to istny anioł. Śpi, bawi sie i je. Wczoraj naprawde dała czadu, mówię wam.

Paprotna, zębów póki co u nas niet.

Kasica, ciekawe to miganie, może i my spróbujemy? A piosenke o cukierkach zarzuciłam i spodobało jej sie i całą przetańczyłyśmy.

Dafne, mam nadzieje, że choróbsko Cie nie dopadnie. A na chrzcinach z tańcami tez raz się znalazłam:tak:

asik123, zdrówka dla Wojtusia i najlepsze życzenia dla średniaczka

zuzaduza, my używamy pampers active baby 3, ale w nocy jak nie zmienimy to czasami nam przesikuje i ostatnio ktoś nam powiedział, żeby tylko na noce zakładać nr 4, tak zrobimy, bo przewijac w nocy nam sie nie chce, a mała sie wybudza wtedy
Optimistic, życzę Ci duuużo sił. Z tym niejedzeniem to Cie doskonale rozumiem, moja tez drobnica i jak dłuzej nie je, to ja się tym bardzo przejmuję, kiedyś nawet lekarka mi powiedziała, że to ja mam problem, a nie dziecko. A morfologia na pewno nie zaszkodzi, mi lekarka powiedziała, że przy dłuższym niejedzeniu warto zrobić też badanie moczu, bo może być infekcja.A co to za jogurt Bartuś wcina?

Kropeleczka, ale ślicznotka z tej Twojej małej:biggrin2:

kemyt, ja ledwo daje radę ogarnąc mała, siebie i psa jak wychodzimy na dwór, a co dopiero dwójkę dzieci. Ale fajnie z taką małą różnicą wieku, będą mieć fajny kontakt bracia ze sobą na pewno.

Podczas gdy ja skrobałam posta, Zosik 'przeszedł' (przepełzał) cały pokój i pół przedpokoju:-D

zońka co takiego Sklep internetowy Hipp Dodomku. Hipp Owoce & Jogurt Truskawki i maliny z jogurtem 160 g 9062300114222 bardzo mu smakuje

może mniej tym niejedzeniem bym się martwiła, gdyby nie fakt własnie, że on taka chudzinka, ale w sumie je
tylko na mleko jest nastawiony a jeszcze z 3 tygodnie temu było odwrotnie, mleko niebardzo a zupki to uwielbiał, ahh co poradzić
morfologię zrobimy jak się nie poprawi, ale wolałabym nie, bo bardzo często miał pobierana krew przy okazji tej zółtaczki i porobiły się zrosty, cięzko mu krew pobrać :(

ps. zońka ale Zosia ślicznie raczkuje, kropeleczka śliczna ta Twoje księżniczka

Ostatnia edycja:
Wczoraj trochę poczytałam o tym niejedzeniu i dzieciaki moga mieć takie okresy niejedzenia, to może trwać i kilka tygodni nawet. Albo....to zęby:-D

reklama
to ja się chyba załamie bo już ma wszystkie spodenki luźne i mu spadają a po takim niejedzenie kilkutygodniowym to nie wiem co będzie :(

Do góry