reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

tiifi nie łam się kochana operacja już niedługo więc raz dwa i będzie po wszytskim. Myśląc o małej szybciej dojdzidesz do siebie. A ty będziesz miała laparoskopowo czy brzydko mówiąc będziesz rżnięta?

tweenie: twoja to taka kruszynka że po pokojach lata :) Moja to kloc nad klocami i dupa ciężka i brzuch przeszkadza :) więc dopiero od niedawna się przekręca na boczki i nóżki do rączki bierze, za to siedzi dobrze bo ma dobry środek ciężkości, a na brzuszku to taka wańka wstańka ;) Moja starsza była filigranowa dziewusia to już na tym etapie czołgała się jak mały żołnierzyk i za froterkę w domu robiła. Natalka na 6 m-cy waży tyle co Patasia na 13 m-cy :)

Mysza widoki fakt super, klimat extra a zapach hmm też super pod warunkiem że ktoś niedaleko jakimiś dentkami nienapali sobie ;)

jedyneczka: mam to szczęscie że aż dwie babcie chętne do pomocy! i tak moja mama 3 dni w tygodniu, a teściowa z racji tego że będzie dojeżdżała ok. 30 km - 2 razy. Teściowa to w ogóle ma u mnie mistrza świata. Kiedyś dojeżdzała 20 km i z jeszcze z buta szła ok. 30 minut zima nie zima!
Twoja starsza do szkoły chodzi więc nie bardzo z omijaniem dni. Patasia do przedszkola nie zawsze musi iść więc możemy pozwolić sobie na dobre wykurowanie i nie przynoszenie nieproszonych baboli z przedszkola :)
A jeszcze co do kaszlu to włóż pod materac z jednej strony zrulowany ręcznik a pod nóżki łózeczka po dwie książki, będzie jej się lepiej oddychało a może i z książek coś wejście do głowy :) I jest jeszcze taka fajna i niedroga maść Pulmex baby - do smarowania stópek, klatki i plecków przed spaniem. Ma fajny zapach i rozgrzewa - dziecku lepiej się oddycha i o wiele mniej kaszle!

reklama
dziewczyny ja nie wiem,co się dzieje z Małym:-( nic dziś praktycznie nie zjadl, a to co zjadł, to zwymiotował:no: przed snem na widok cyca, butli czy nawet łyżeczki płakał strasznie, zamykał buzię, wykręcał główkę itd.. nie wiem, co robić..

Ewcik koniecznie jedź do lekarza dyżurującego u malucha szybko o odwodnienie! jak nie ma u was dyżurującego to do szpitala! może być jelitówka. Nie panikuj, nie stresuj się tylko bierz książeczkę i jedź.

Moje dziecię padło (jest 20.00) ale nie łudzę się że to już do rana chyba że stanie się cud:-p

ewcik wrażliwe brzunio ma Marcelek:sorry2: A może to trzydniówka? Oby wyniki były dobre, ciotka jedyneczka trzyma kciuki nieustająco:tak:

peemka może będzie oki tylko czasu trzeba. A pytałaś pań jak inne dzieciaczki sie aklimatyzowały w jego wieku?

madzik ale chamstwo normalnie:dry: Ale niska szkodliwość jakby co i nie odpowiedzą nawet jakby wpadli więc co się będą szczypać, kraj-raj dla takich:dry: Niestety oskrzela zajęte ale walczymy;-) Pierwszy raz wzięła 80, drugi 70 a kontrolna nie wiem ale i tak będę w przychodni bo szczepienie w przyszłym tygodniu:baffled:

tiffi o widzisz, muszę M o tych drzemkach dzieci na dworze powiedzieć, kolejny argument mam dzięki tła:-p Mnie drapie w gardle a Nadisia oskrzela niestety , mam nadzieję że zwalczy a ja za to walczę z kurzem w domu:dry: Ja w dzień też tak 23 lubię ale nocą się pocę, wiercę i do luftu takie spanie:-p Dziś znów u Emi śpimy, zobaczymy, tu lepszy klimat choć w dużym tak wychuchałam że też powinno być oki.Mam nadzieję że rolety będą takie jak będziesz chciała. A jakie swoją drogą chcesz?:-) A to zewnętrzne, wewnętrzne? Mnie też drażniło jak mała od szwagierki (2 latka) tak skakała obok małej jak miała kilka dni zaledwie, taka jakaś podenerwowana byłam:confused: Teraz lubię jak robią raban bo Nadia sie gapi jak sroka w gnat i mam luz:-D Bo to są wszystko chińskie krzesełka i trzeba trafu żeby dobrze kupić. Firmowe też tam robią , wiem o tym ale pilnują jakości chociaż:dry: Dlatego chicco kupiłam, mniej opcji niż te chińskie, 200zł a jakość b. dobra. Ale facet poleciał, 260zł to co, grosze?:wściekła/y:Koleżanka celiakie ma? Tak późno wyszło?:baffled: XS ożesz ty missko jedna:-p I powiedz jak Cię lubić jak ty taki rozmiar nosisz:-D żartuję oczywiście:-p Moja jadła indyka i kurcze a teraz nic nie chce, może przez chorobę ale wiem tez że smaki to się im zmieniać jeszcze nie raz będą. A sama gotowałaś czy słoiczek? Ponoć indyk i kurczak są mniej wyraziste w smaku to może Zuzi bardziej podejdą. A jak M w biurze to na noce go nie ma? Też mam nieraz głowę pełną zmartwień o małą czy Emi. I to czasem nie o rzeczy w teraźniejszości ale w przyszłości:baffled: Takie szczęście matki bo tatowie nie zaprzątają sobie raczej głowy wyimaginowanymi często strachami:sorry2: Ja się zaczęłam też bardziej o swoje zdrowie bo chcę maleńką odchować i Emi podchować:-p

aguullka to super się dziewczyny bawią a ty wsadź stopery do uszu i relax:-D No wypadało by mojemu M takie coś kupić, chyba mu o tym napomknę:-D To ciekawy zawód;-)

pati bo ty na żywca leczysz czy coś pokręciłam?:-p Ja też muszę na kontroling.Dziekuję w imieniu Nadisi:-) Żeby was nie rozebrało:no:, chore dziecko to cos strasznego, zresztą co ja Ci będę mówiła;-)

tiffi a to co ja mam chicco hapy snack? Rozpaczliwie to zabrzmiało biedulko "od roku chodze głodna":sorry2: Ale jak się po zabiegu wykurujesz to sobie pofolgujesz:-p

agatka na pewno nie chciała walnąć, zwłaszcza że na jej kompie siedziałam:-D To jak się sam bawił to luz, ja bym spała tym nie zrażona:-D Ja wyszłam z założenia idą do fryza że te co mają wypaść po prostu wypadną szybciej:-D

ewelad przykro czytać że taki start do pracy niefajny:-( A jak Lilunia z teściową?
Dobry pomysł, niestety sama ostatnio chodzę do lekarza.:-(

aguullka są farby specjalne nietoksyczne czy cosik takiego .

magdzia a to gryzoń:-D

madzik 7 miesięcy o mamo:shocked2: Ja też lubię gerbera:-D Nosz ale zabawa świetna, komuś taką stratę zrobić, łeb urwać i do szyi nas....ć jak mawia dzamena:-D Oby nie pozarażał was, kupiłaś mu maskę?:-D

arlecia Nadisia dziekuje:tak: Nie mam niestety pomysła, sama mam wiecznie problem:-p:sorry2:

aguullka nic bez wiedzy lekarki nie chcę robić wiesz bo wydaje mi się ona niegłupia:-D Na pewno wszelkich inhalacji z olejkami czy nacierania vikiem itp. zabroniła . My pijemy Mucolinę, poprzednim razem ( 2 tyg. temu pomogła, było czyściutko. Dziś na szczęście lepiej, mało kaszle mała więc jestem dobrej myśli choć czuwam bo się boję zapalenia płuc właśnie:sorry2: Ja właśnie turystyczne kupię. Z Emi miałam taki fajny w kwadracie z siatki kojec ale teraz miejsca nie mam tyle bo wtedy nie miałam rypcia huśtawki:-D To w pięknym miejscu mieszkasz, powietrza pozazdrościć:tak: Chamstwo, u mnie jak stopniał śnieg to koło ogrodzenia na wolnej działce pełno butelek po wódzie itp.:wściekła/y:

21 dziecko wstało, super, pójdzie spać o 24ej chyba

hejka:-)

zjoobana jestem dzisiaj strasznie- z pracy do domu lecę szybko, że nogi chcę pogubić, a jak tramwaj staje na czerwonym, to mnie kur...ca bierze-szkoda mi każdej minuty z moją Lilcią kochaną:-( teraz jeszcze bitki gotuję na jutro-mam nadzieję, że nie przysnę i nie sfajczę chaty:-)

madzik no to oby się chociaż dao zamontować to lusterko- co za idiota jakiś, nie do wiary:wściekła/y: 7 mscy- ale to leci:-) zdrówka dla M!!!
jedyneczka no to fuck z tym choróbskiem:no: ale Nadisia twardzielka-da radę bez antybiotyku!!! basen zapewne będziemy próbować, zwłaszca , ze zamówiłam kartę zniżkową na obiekty sportowe dla siebie i dla Lilci:-) póki co teściowa ok-zobaczymy, jak dalej
tiffi moja na najwyższym jeszcze śpi
tweenie fajnie, że się tak ładnie Oleńka rozwija-nigdy w Nią nie wątpiłam:-) z autem kiicha- nic z ubezp nie dostaniecie? czy ochłapy jakieś? teściowa póki co ok, skutecznie podnosi mi ciśnienie rano przed wyjściem swoimi złotymi myślami:-D zawalczymy jeszcze z tym basenem-oby owocnie:-)
Ewcik ściskam i całuję!!!
pati zdrówka dla Twoich dziewcząt:-)

Arlecia może wykup mu lekcję w SJS (Szkoła Jazdt Samochodem) Udoskonala technikę jazdy samochodem, poslizgi i te sprawy.
jedyneczka nie zajefajnie z Nadinką.
aguulka ja tez mieszkam w lesie. Przerażają mnie powyrzucane śmieci, puszki, porozbijane butelki.
tiffi ANdrzej śpi na najwyższym, ale on jeszcze nic nie potrafi oprócz napitalania grzechotką w szczebelki :-D.
jedyneczka gula mi się zrobiła po zerwaniu torebki stawowej. Spróbuj iść do ortopedy on zrobi USG i zobaczy co to jest. Jak to będzie galaretka taka jak u mnie to wyjmie ja strzykawką i po sprawie, chyba że się odnowi.
Ewcik jedź do szpitala.
pati wracaj do zdrowia.

Noc nawet ok. Andrzej wstał o 4.20 zjadł cyca zasnął z nami w łóżku, ale przed 6.00 cos mnie tknęło i przeniosłam go do łóżeczka i tu był mój błąd, ponieważ Andrzej się obudził i postanowił pobawic się w swoją nową zabawę czyli napitalanie grzechotką w szczebelki. Miałam nerwa bo mnie strasznie głowa bolała, a ten napitalał.
Potem pojechalismy na rehabilitację spotkaliśmy Tweenie z Olą. Andrzej pieknie ćwiczył na rehabilitacji, tylko nadal nie obraca się. Pani rehabilitanka nie wie dlaczego. Powiedziała, że takiego przypadku jak mój Andrzejek to jeszcze nie miała.
Póżniej bylismy u okulisty. Wszystko w porządku. Mamy stawić się, jak Andrzej skończy 2 lata.
Moje dziecko skończyło 7 miesięcy.
Dla Julki i Ali wszystkiego najlepszego.

czesc dziewczynki.ja tak na szybko bo maly dopiero usnal i spi jak krolik na miedzy.my dzis na szczepieniu bylismy. i nawet nie bylo tak zle ale teraz po 19 dostal ataku placzu wrecz histerycznego.okazalo sie ze ma prawie 39 stopni wiec dostal ibum w syropku.ale nic nie chcial jesc...i spac.dopiero teraz troche.boje sie o niego bo ma takie troche drgawki...b ciezko to moje dziecko szczepionki przechodzi.a mielismy dzis spozniona o 2 miesiace szczepionke plus wzb wiec 6 w 1.
do tego zje...na pani "doktor" stwierdzila ze Stasin jest opozniony w rozwoju ruchowym (bo sie nie obraca na brzuszek i w 2 str) i dala skierowanie na rehabilitacje.i kazala go nie sadzac (chyba musze zwiazac bo siedzi sam) bo jest za slaby. a na plamki czerwone na pleckach ktore mu wyskoczyly 2 dni temu powiedziala ze nie wie co to jest i zmienila temat...rece opadaja...chyba napisze skarge na ta przychodnie.a juz na bank zmieniam lekarza.niestety chyba na prywatnego.i to tyle w temacie nfz,i bezplatnej opieki zdrowotnej w naszym ukochanym kraju...

jedyneczka biedne wy kochane moje dziewczynki.zdrowiejcie Sloneczka.duuuuuuuuuuuuuuuuzo buziakow ode mnie i Stasinka.ps-jakby dzameny Max zrezygnowal z konkurow to Stasin nastepny w kolejce do reki Nadii :tak::-);-)

ewcik oby to nie bylo nic powaznego z Marcelinkiem.trzymamy kciuki zacisniete i badz dobrej mysli.ale jedzcie do szpitala faktycznie.ja tez mysle ze to na bank co w szpitalu sie przyplatalo do malutkiego. ZDROOOOOOOOOOWKA!!!!

ewelad dzielna kobieto!!!:-) mam nadzieje ze 1 dzien zlecial ci szybko i juz spedzasz czas z Liliputenem :-)

gregorka wiadomosci o Gerberze mnie zwalily z nog....taka firma a taka wpadka...nono..jestem na nie...i jednoczesnie kropa ciekawi mnie jak ty sie ustosunkujesz do tematu bo tak bronilas sloikow.cos mi sie metnie kolacze po glowie ze nawet podalas jakis przyklad o zaostrzonych kontrolach miesa badz ogolnie w mac donaldzie wiec w sloikach tym bardziej.a tu taki klops....i to doslownie bo skladem to miesko (kurczaczek/indyczek) bardziej owego klopsa przypomina

moj biedulek mnie przywoluje wiec tyle popisalam

reklama
Kochane,

Dzięki za wsparcie. Pierwszy dzień pracy przeżyłam. W sumie było ok, ale tęskniłam za Olcią. Dobrze, że wiem, że niania dobrze się ją zajmuje. I uwaga, Ola miała popołudniową drzemkę, więc jak przyszliśmy z Mkiem o 16 to zaraz wstała i bawiliśmy się z nią do 19:30, więc spoko.

peemka
- trzymam kciuki, by mały się przyzwyczaił do żłobka

tiffi
- ładnie napisałaś, my tu jak rodzina, i jak komuś się coś złego dzieje to bardzo to przeżywamy; ola śpi ma środkowym poziomie łóżeczka

agatka
- normalnie pracuje 8-16, ale z godzinną przerwą na karmienie 8-15, przed 16 jestem w domu

ewelad
- musimy być dzielne dla naszych maleństw

jedyneczka - zapalenie oskrzeli? bidulka, dużo zdrówka!!!

tweenie - a co ze świetlica, nie wypali?

jedyneczka- od cyca odstawiłam tydzień temu (były już tylko nocne karminie zastąpiłam mm - beblin pepti) nie obyło się bez protestów Oli, bo ssać smoka/butelki nie umiała. A teraz tylko z tych starodawnych z brązowym smoczkiem pije, w nocy 2 razy się przebudzi i trochę mm chce wtedy wypić

aneta
- dałam radę jakoś :)

ewcik - do lekarza jedźcie. Zdrówka!!!

To tyle na dziś, padam na twarz. Dobranocka

Do góry