reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

U mnie dzisiaj mała marudna-spać niby jej się chce ,a z zasnąć nie może.Może to przez ten lekki katar-ja też coś humoru nie mam -jakaś chandra mnie dopadła!!
Tweenie to Oleńka mega silna-moja też chce siedzieć ,ale jest prawie 1,5miesiąca starsza od Oli :)
Tiffi dobrze,że juz szczepieniach -macie z głowy.Ja z pościeli polecam firmę Gluck-dosyć droga ,ale fajna bawełna
Jedyneczka a test będziesz robić???
Ja w ciąże nie mogę dwa lata zajść po cesarce,ale Julka i tak chyba pozostanie jedynaczką

reklama
z innej beczki.. wszędzie czytam że 3-ci miesiąc jest przełomowy, dzieci się wyciszają, mniej płaczą lub wcale.. u nas rzeczywiście jest-od paru dni Marcepan daje takiego czadu, że siły już nie mam, płacze po prostu non stop.. jestem załamana:-(

jedyneczka ja tez lubie medyczne tylko ze juz chyba wszystkie mozliwe przeczytałam ,kochana ty sie bananami nie zasłaniaj tylko zmien dilera bo sie wykonczysz tym sprzataniem
odpukałam i nawet 3 razy poplułam panele co by ta twoja ciaze odstraszyc
eweladka to Lili widac ma wyczucie czasu a co do @ooooooooookurfffa współczuje ja odstawiłam azalie bo sie po nich zle czułam i trzy kg poszło do przodu wiec teraz czekam az królowa sie pojawi
tiffi no to Ziuziaczek grzeczna dziewczynka i dzielna ze szczepieniem ,tylko mogłaby troche wczesniej spac chodzic zeby mama nam nie padła na twarz kiedys
tweenie no to brawa dla Olci za takie wyczyny ,dobrze ze zebów jeszcze nie ma o by je wybiła,az sie boje myslec co napiszesz za miesiac
ja tam tez wam sie pochwale a co ,moje wczoraj sobie lezało w łózeczku i myslałam ze sie gapi na karuzele cos tam sobie gadał pod nosem i nagle słysze to gadanie takie jakby przez chwile przytłumione a on sie odwrócił z pleców na brzuszek,i teraz boje sie go zostawiac zeby mi sie nie przydusił
madzik muwisz ze co masz ?bałagan ,kochana przyjdz do mnie to poznasz definicje bałaganu ,zdrówka dla Juleczki a co do tego ze zostanie jedynaczka to nie wiem.....

Wiam:-)

Wrocilismy od babci. Podroz w tamta strone byla ok. Niunia jedynie denerwowala sie gdy bylo juz ciemno i nas nie widziala a jedynie tylko slyszala. Duzo gozej bylo z powrotem. Mala miala nerwa i plakala bo byla zmeczona. Sama nie wiedziala co chce. 1 listopada zmarla babcia M. W szpitalu lezala juz przeszlo 3 tygodnie. Za przyczyne zgonu podali po 1- odwodnienie a po 2 -brak oddechu. Byli bardzo zzyci z soba. On byl jej ukochanym wnusiem. Wychowywala go, opiekowala sie nim jak tesciowa chodzila do pracy. W piatek mamy pogrzeb.

jasia biedne te Twoje Cory:-( Zdrowka. Niech szybko wyzdrowieja.

nadia moja sie boi jak ktos gwaltownie do niej podejdzie, niezauwazalnie

mysza oj biegnie biegnie ten czas:szok:. Pomyslec ze rok temu mysmy zakladaly nasz watek.

tweenie tylko sie cieszyc ze Oleńka jest taka grzeczna. W koncu to duza juz dziewczynka:-) Ja jak probowalam cos z nabialem zjesc to tez czerwone poliki od razu sie zrobily. Moja tez do siadania sie podrywa.

dzamena Gratuluje:-)No to mamy pierwszy zabek:-)Tez uwazam ze powinnas zalozyc te konto.

justa Witaj:-)

tiffi dobrze ze wizyta sie udala:-)Bardzo sensownie mowi ta Twoja pani
doktor:-)

madzik zdrowka dla Juleczki zycze:tak:
jedyneczka moim zdaniem Nadia dobrze przybrala, bo przeciez nasze dzieciaczki teraz wolniej beda przybierac na wadze. Oby Nadi szybko wyniki sie poprawily.

perla I wam zdrowka zycze:tak:

ania_pestka zdrowka dla dzieciaczkow

madzik mnie rok po cesarce kazali odczekać.
Zamierzam sprawić jej rodzeństwo, może być już teraz nawet braciszek (skoro mam już córę:-p), ale może być problem - z kim, bo mojego M to ja chyba ustrzelę niedługo:tak:
Kurcze, ale dałam ciała. Ściągnęłam wczoraj mleko i zamiast od razu je wylać (bo po tym serze), to wstawiłam do lodówki i się zapomniałam i Mała na spanie je dostała :dry:
Raz nie ściągnęłam mleka na noc i od razu produkcja mniej o 80 %:wściekła/y:

cześć dziewczynki,
my dzisiaj po szczepieniu Hanysa - wszystko z nią w porządku, od początku jest na 50 centylu, lubi wypośrodkowanie jak widać. z mają wszystko ok jak na razie.

Dzisiaj zaliczyłam też strzyżenie włosków - moich oczywiście.

Madzik
, Hanys waży 6280g i 62cm

Dzamena, ty się nie stresuj rozsiewaniem plotek, ja taka mądra po szkodzie, bo dokładnie tą samą historię słyszałam kilka lat temu i zareagowałam tak jak ty, dopiero M mnie sprowadził na ziemię (jak u Tiffi)

Tweenie, moja Hania tez bardzo się podciąga sama jak do siadania, normalnie leży i w pewnym momencie napina się i do góry hop.

Jedyneczka
, tfu tfu, nie chciałabym teraz ciąży za nic w świecie, ale jakby, odpukać, zdarzyła się to trójkę bym chowała...

Spadam wystawiać faktury, bo potem TAP MADL by Dżoana chcę obejrzeć:-)

cześć dziewczyny

Ja dziś wyjątkowo o sobie. Byłam dziś u ginekologa i miałam pobieraną cytologię. Przepisała mi ponownie tabletki Cerazzete, ale tylko 2 opakowania. Kolejna wizyta w styczniu.
Andrzeja zostawiłam z M i dostałam nerwa po powrocie. Myślałam, że dziecko wykąpane i nakarmione a tu ani jedno ani drugie. M nie zdążył nakarmić i wykąpać, bo Jędrek usnął przed samą 20.00, a on czekał do 20.00 żeby go umyć i nie widział, żeby dziecko było śnięte, a tym bardziej głodne. Suma sumarum Jędrek śpi i nie wiadomo kiedy wstanie.
Ja też idę spać. Dobranoc.

witam wieczorkiem

u nas dziś był pierwszy dzień Michasia ze słoiczkiem,dostał deserek-jabłka z delikatnym bananem,zjadł ze 4 łyżeczki i potem pluł,a minami się naszczelał ze się z M uśmialiśmy po uszy:-D

Michaś robi postępy bo przewaznie zasypiał nie wcześniej niż o 22,a wczoraj i przedwczoraj zasnął o 21.30,dziś śpi od 21,o ile sie nie przebudzi,często tak ma że się wybudza,popłacze i za chwile znów śpi

wczoraj byłam na badaniach w szpitalu z tym moim nieszczęsnym jajnikiem,no ale na szczęście wyniki nie wyszły źle,to jedno badanie co miałam wysokie to się obniżyło,inne wyszło dobre,ale jajnik jest nadal powiększony,mam kontrole za 4 tyg

dziś spacerowałam z małym 3 godzinki,jutro przyjeżdza koleżanka z córką to tez pospacerujemy sobie

supcio fajnie ze się odezwałaś

patipaula przykre chwile macie, a co z tą chustą,bo chyba coś przeoczyłam,udalo się wygrać?

ewcik u nas 3 miesiac tez przełomowy nie był,mały dalej wstaje2-3 razy w nocy,z usypianiem ciężko,a chciałabym żeby tak o 20 już spał,dziś konczy 4 miesiace to moze teraz jakiś przełom?przydałby się

dzamenka Michaś tez wczoraj pierwszy raz obrócił się z plecków na brzuszek,trzeba miec oczy dookoła głowy

dobranoc

tweenie tylko widzisz ja potrzebuję opiekunki tak niestandardowo nie od pon do pt tylko w te dni które bym wyjeżdżała, nie każdemu tak pasuje, by umawiać się na bieżąco i tu jest problem. Jeśli chodzi o koszty myślałam o państwowym kolega płaci lekko ponad 200zł o prywatnych nie myślę. A jak pomyślę o niani która bierze 20zł/h dziennie 10h to jest 200zł, tygodniowo 1000zł to jest dopiero drogo - niania to chyba luksus.
Podziwiam cię za to ściąganie mi jakoś nie starcza sił, choć przydałoby się więcej tego mleka
ewcik z tym zakrztuszeniem to wiesz jak jest, nawet jak nie śpisz nie zawsze jesteś w stanie wszystko usłyszeć. U nas też były różne kryzysy po 3 m-cu, teraz skończyła 4 m-cy i wszyscy mówili że będzie ładniej spała ze to się unormuje tiaaaaaaaaaa
ewelad nie kupowałaś żadnej kołderki itp?? oj a co do dzieci to rozumiem, moja też nie raz zalicza kilkuminutowe senki
madzik nie chcesz by JUla miała rodzeństwo??
dzamena jedyny plus że mama odeśpię rano, choć po dzisiejszym wstawaniu jest ciężko a mała nadal nie śpi
agatha moja na 3 centylu
aneta zazdroszczę wcześniejszego zasypiania

Acha zapomniałam napisać, że moje dziecię zakończyło dziś popijanie kompotu z gwoździ (czyli żelaza) i jest na 3 centylu. Oczywiście nadal nie śpi więc standard, M usypia na siedząco, lecę się wykąpać i podejmę próbę utulenia małej. Dobrej nocy

reklama
Dzień dobry!!
My już na nogach-Julka obudziła się o 7.30 ,a w nocy koło 4 ,więc nie jest źle.
Ja dzisiaj mam dzień zakupowy z mamą-muszę jedzenie kupić i parę bluzeczek plus jakieś spodenki dla małej na rozmiar 74 :D
Co do deserków i obiadków to moja je pół słoiczka deseru i pół obiadku ,ale zdecydowanie woli deser-pewnei dlatego,że słodki....
Tweenie mój gin wszytskim mówi ,że bezpiecznie po CC poczekać 2 lata.
Tiffi,Dzamenka JUlka chyba będzie jedynaczką z tego powodu ,że miałam cesarkę,a drugiej trochę się boję.Zresztą i ja i M jesteśmy jedynakami.Ale wiecie jak to jest-nigdy nic nie wiadomo hehehe
Agatha no to ładnie Hania waży-w sam raz.Moja Julka jest między 50 a 75 centylem ,więc też w normie.
Ja dzisiaj mam lenia do potęgi ,więc jak M wroci z biura to pójdzie na spacer z małą.
Miłego dnia laseczki :)

Do góry