reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Hello!
Franio ma przełom ale w negatywnym tego słowa znaczeniu...
Ściągam mleko by pobudzić laktację ale przez 2 h udaje mi się 80ml!!!
Wczoraj i przedwczoraj po kąpieli dostał modyfikowane 120ml z czego przedwczoraj po tym modyfikowanym jak walną kupę w nocy to musiałam go całego przebierać bo był ufajdany po pachy wczoraj było już ok i do teraz kupy nie ma. Myślałam, że jak tak po kąpieli się najadł to całą noc prześpi bo budził się do tej pory raz góra 2 razy a on dzisiaj w nocy pobudka co 2 h.... w końcu wstaliśmy na dobre o 10 i do teraz franko nie śpi i marudzi... wymiękam...

jeśli chodzi o pościelki to mam Amy po praniu nic się nie dzieje, są miłe i ładne i dość łatwo się prasują bo mam prześcieradło Ferreti i za cholerę nie mogę go doprasować.
AMY PLUS GIRAFFE - 3 cz.+ 2 GRATISY - kolory (1283452052) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
madzik jestem pewna że pomogło by i mnie takie odstresowanie przy winku:-D

kasik to się rozerwie dziewczyna no i zobaczy co ją niebawem czeka:-p:-) Udanej wyprawy;-)

ewcik i jaki materiał tej pościeli?

dzamena czyli dobrze że wyszedł bo przeżył:-D Mnie kurka nie boli nic ale jestem jakas nadęta w brzuchu i nie mam ochoty od 2 tygodni na pieszczoty co do mnie nie podobne:-D a tak miałam tuż przed @ czasem to może nie ciąża ale @ dostane właśnie:baffled: To super że krwiak się wchłonął, musiałaś się biedna znów namartwić ale na szczęście już po wszystkim;-) my tylko badanie słuchu w szpitalu mieliśmy.

tiffi my siedzimy w domowym zaciszu w tą aurę niesprzyjającą:-p

Dziś luzik mam dzień, zurek tylko zrobię, flokatti wyprałam i ciuszki małej tylko że na 16.30 mam w szkole zebranie i trzeba facjate przygotować:-pMała mi zasnęła znowu:tak: Dzięki smoczkowi przestanę chyba siwieć:-D Tylko z żelazem problem bo znów wypluła:baffled:

hejka

siedze w domku bo pogoda do bani,wieje okropicznie
malowałam małemu rączki i stópki żeby odbić i wkleić do takiej książeczki i się uciapraliśmy równo hihi a zanim ładnie się poodbijało to ze 100 prób było

u nas w mieście otwierają dziś Pepco,fajnie bo tanie ciuszki idzie dla maluszka kupić

ewelad justa po desrku oki,Michaś zdziwiony co to mu mama dała do jedzenia,cały śliniak ubrudzony bo pod koniec zaczął pluć,może dziś mu lepiej zasmakuje deserek

jedyneczka co do kompotu, to poświęciłam jedną pieluszkę i ją używałam bo tak to miałabym wszystkie ubranka naznaczone tym żelazem, a i tak później nie raz jeszcze coś tam zachomikowała w buzi i efekt był taki, że jakieś tam plamki były, ale o dziwo nieźle się spierały. A jak długo masz podawać 3 m-ce?? No moja 3 centyl, ale ja się nie martwię, zresztą moja pediatra (ta mądra) mówiła że jak dziecko przybiera na wadze jest ok. Co do pneumokoków, jak pierwszy raz szczepiłabyś teraz to 4 dawki, jak po pół roku 3 dawki, jak po roku (lub po 1,5 roku nie pamiętam) 2 dawki, jak po dwóch latach jedna dawka. A możesz podać linka które kupowałaś to będę wiedziała, gdzie nie kupować. A moja i tak śpi w śpiworku.
Co do żelaza spóbój strzykawką pomalutku wpuszczać.
madzik ty to chyba najbardziej aktywną mamą jesteś na forum, zakupy, imprezy, spotkania, także masz sporo "innych" atrakcji. Pomyśl, że ten czas już nigdy nie wróci więc warto cieszyć się każdą chwilą, a jesień faktycznie słaba jak taka pluchowata.
Co do rodzeństwa ja bardzo bym chciała by Zuzia takowe miała, a my jesteśmy w tym samym wieku, ja bym tak chciała za 3 lata (bardzo mi się podobała różnica 4 lat), wydaje mi się, że wtedy to starsze jest bardziej rozumne, mniej zazdrosne
dzamena ja tak wile bym nie chciała, bo chciałabym by w dzień spała chociaż 1h tak żebym wiedziała między tą a tą godziną śpi, a wieczorem chociaż mogłaby iść spać o 22-ej
ewcik ja jakoś teraz na 2 dziecko bym się nie zdecydowała, głównie chodzi o to, ze nie wiadomo jakbym się w ciąży czuła, a Zuzia jeszcze mała trzeba podnieść, wsadzić do łóżeczka, wózka, ale za 3 lata chciałabym bardzo.
ewa moja wieczorem dostaje cyca i mm wypija 120, a potem jeszcze cyc, przesypiała całą noc a od dwoch nocy pobudka
aneta w pepco nie tylko fajne ciuszki dla maluszka, ale dla siebie czy dla M. Ja mam taką ramkę z gliną i musimy odbić stópkę i rączkę ale nie ma kiedy.

Ale aura że normalnie smutaśno jak nie wiem, więc małą na balkon, ululałam i śpi od 40 minut, oczywiście muszę czasem lulać, bo mała się budzi, ale może trochę pośpi, a ja nie będę musiała biegać w deszczu. Wczoraj na szczepieniu zapomnieli i małą zmierzyć, ale urosła nieźle, ledwo się mieści w koszyku, dlatego muszę zacząć szukać meble i łóżeczko.Przed chwilą był u mnie kurier i dostałam paczkę dla małej z mojej pracy tzn. taka zabawka pluszowy ogród z Lamaze, całkiem to fajne i miło z ich strony.
LAMAZE PLUSZOWY OGRÓD GRAJĄCY NOWOŚĆ (1273430375) - Aukcje internetowe Allegro
M ma dzisiaj jakieś firmowe piwo i zastanawia się czy iść, jak chce niech idzie, ale nie ukrywam że fajnie jakby przyjechał do domu, bo nie chce mi się samej siedzieć cały dzień w taką pogodę, jakoś słabo się czuję - nie mam mocy

anetka-czym malowalas?? jakąś specjalną farbką?? bo ja dzisiaj odrysowywalam i kiepsko wyszlo... w końcu zdjecie zrobiłam.

tiffi fajna zabawka,Zuzia pewnie zadowolona,ja tez jakaś słaba jestem,ta pogoda taka,dopiero 16 a już ciemno brrrrr

ewa pomalowałam rączki i stópki farbkami plakatowymi

no tak to musiałabym kupić nie mam w domu farbek plakatowych.. tak myślę że może jeszcze sokiem z buraka spróbuję..
Przyszły dzisiaj darmowe pampersy - 5 szt. :)

u nas dramat... Mała miała dziś 3 szczepionki, 2 w nogę, jedną do picia. Pediatra i pielęgniarka nie mogły wyjść z szoku, że Mała już tak kojarzy. Jak zaczęli jej drugą nogę szykować do kłucia, to ta już podkówka i w płacz. A ryk jak 150był :/ Na następne szczepienia muszę delegację wysłać, bo to nie na moje nerwy :/
Teraz się ciągle żali i chyba ją nóżki bolą, bo leży na macie, nie rusza nóżkami i nie wędruje.

Pogoda do d...,ale że Ola w dzień tylko na spacerze śpi, to nie było nas 3,5 godz. Nie wiem, co zimą będzie :/

tiffi mam pościel, ale nawet nie wyjęłam jej jeszcze. U nas świetnie się śpiworki sprawdzają do spania. Wszystko inne od razu na twarz sobie naciąga

Ewcik Ty o zabawki pytałaś? Są takie maty, które można w różny sposób przekładzać, tzn. może być zwykła mata, albo tunel. Może coś takiego, powinno być na dłużej. Chicco i fp mają coś takiego. Albo coś na takiej zasadzie? Little Tikes Ogródek Zabaw 5W1 1621 - porównanie cen w sklepach internetowych My mamy z innej firmy i Olce się bardzo podoba. Są wiszące zabawki do szarpania, miejsce do kopania, gra i świeci :)

hejka:-)

my walnęłyśmy spaceros maximus 4 godzinny, wprawdzie co chwilę kropiło, wiec zakładałam i ściągałam folię jak walnięta, ale cóż:-), potwierdziłam termin szczepienia jutro i jestem nieszczęśliwa bardzo, bo akurat jutro D ma wyjazd służbowy, więc idziemy same:-( ponadto poczyniłam kolejny krok w przygotowaniach do chrzcin-zakupiłam sukienkę dla Liliputy, a że chrzest będzie niestandardowy, to sukienka też- seledynowa:-) teraz się relaxuję, bo D poszedł na spacer z małą i z koleżanką i jej synkiem- mówię mu, że się powyżalają na swoich partnerów, ale D stwierdził, że lipa, bo synek koleżanki już kumaty i doniesie tacie:-D farciarz, moje dziecię wysłucha, ale nie powtórzy, także mnie pewnie obgadają:-D
jedyneczka u nas tak z cebionem jest-jedną stroną podaję, a bokiem drugim już wypływa:-D ja też zadaniowiec- zawsze robię listę i wykreślam, co już zrobiłam- to mi poprawia humor i pokazuje, jaka jestem pracowita:-D ja robiłam test 7.11- to tak samo chyba jak Ty?
madzik u nas odkurzanie śpików pomogło bardzo, na początku Lilka się śmiała i leżała jak trusia, teraz też się śmieje, ale rzuca się jak ostryga, a ja próbuję trafić wysysaczem:-) ja ostatnio oglądałam w ddtvn o plusach wielodzietnych rodzin i była babeczka 39 letnia, która ma 9 dzieci:szok: ale jaka zadbana, zgrabna-super!!! mówię D o tym, a on: no a my co? no za późno zaczęłam, więc z 9 się nie wyrobię już, ale jedno jeszcze dzieciątko chciałabym mieć:tak:
dzamena tak tak, takie te chłopy są, do roboty zmęczeni zawsze, ale coś zaaranżować w wyrku to siły zawsze i chęci, mój jak mnie nagabuje, a ja nie mam humoru, to radzę zawsze, że jak ma nadmiar energii, to okna moze umyć:-D dobrze, że z główką oki i trzymam kciuki za badania w poniedziałek chłopaczków:tak:
anetka dobrze, ze lepiej z wynikami u Ciebie:tak: super pomysł-my też pomalujemy w takim razie o odbijemy łapki i nóżki:-)
tiffi ja mam 3 rożki, pieluchy i pokrowiec na przewijak od tego sprzedawcy, którego Ewcik poleciła- jeden rożek miał źle wszytą rzepkę i niby groszowa sprawa, a przysłali mi kolejny rożek, więc elegancko; miły gest i fajna zabawka z pracy
kasik miłego wypoczynku!!!
ewa ja wczoraj dostałam pampki , dzięki madzik!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry