reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

kasik oby nie był to rota.Czytałam wjakiejś gazecie, że za wcześnie nie ma co podawać słoiczków
perla ile Laurka waży
ewelad jakoś nie zakładam, że mała całą noc prześpi, ale zobaczymy
jedyneczka dobre słowo bo na nic innego nie ma warunków - mała chodzi późno spać

Chyba dziś odpuszczę spacer,póki co mała śpi na mnie w chuście. Ja nie mama czasu nic dla siebie, mała jest tak absorbująca, jak chcę by spała wchodzą w grę trzy rzeczy; spacer, chusta, samochód, do wszystkiego jestem potrzebna i to mnie zaczyn martwić. Generalnie jak mała idzie spać to ja też bo to już 24 jak wstaje rano ja też wstaję.
2 m-ce temu dostałam od M na urodziny masaż do dzisiaj go nie wykorzystałam, ostatnio na gropuon kupiłam mikrodermabrazję dobrze że można wykorzystać prze 6 m-cy

reklama
Jezu ,ale pogoda do niczego-pada i pada!!
Julka dzisiaj mega marudna-teraz zasnęła,ale zobaczymy na ile.
Tiffi moja tez w dzień prawie wogóle nie śpi-jedyne wybawienei to spacer,ale jak w taką pogodę spacerować.
Perla -Laura już niedługo 5 miesiąc kończy-jejku jak ten czas leci!
Ewelad to niezle mała zjadła na noc-ale to w jednej turze tyle?Moja to maks je 150 ml,a zazwyczaj 120-140

madzik tak, w jednej turze! zrobiłam standardowo 150, ale mało, więc repeta 30, a potem ciągle było mało, więc tatuś robił jeszcze 2 porcje po 30:-) Lilka nie jest raczej z tych przepadlistych, tzn nie zdarza się, żeby zjadła więcej niż potrzebuje i potem np ulała, czy puściła pawia, czasami zje np 90 i dalej już niet, więc wczoraj to był rekord, dotychczas najwięcej zjadła 210- 3 razy się zdarzyło:-)

Tiffi teraz to niewiem :sorry2: 1.10 wazyla 5520g a biorac pod uwage ze tyje mniejwiecej 1100g/miesiac to pewnie kolo 6100g mysle... :tak: a jesli chodzi o sen to Laura spi bardzo duzo choc i tak nie tyle co wczesniej niestety, alejeszcze jej sie nie zdarzylo zeby miedzy karmieniami nie pospala... ;-)
Madzik oj tak leci moja prawie 5m :-) a Twoja 4 dzis! gratki dla Julci :tak:
Anetka herbatkina laktacje mam juz przetestowane przy Krisie i rzeczywiscie ta jest bardzo dobra, ale polecam tez ta Bobosklep.pl - sklep dla dzieci, zabawki, artyku

kasik życzę zdrowia dla Bartka. A może to rotawirus?
perła w Uk nie szczepią na żółtaczkę?
eweland "kurze cycki" poczułam się jak w górach :-D
jedyneczka nic przez jego usypianie już nie zrobię w domu, bo potem sama padam.
aneta można odebrać osobiście. Adresy aptek są na stronie internetowej.

Andrzejek skończył 4 miesiące. Kurcze pogoda nie zafajna już z nim nie wyjdę na dwór. Leży obok mnie i marudzi. Posmarowałam mu dziąsełka żelem to trochę przestał płakać. Jedną ręką piszę a drugą masuje mu brzuch i słuchamy "Natalki".

ale pogoda do doopy:no: od południa leje.. byłam 3 godz w biblio, M siedział z malym, rzekomo grzeczny był;-)
teraz pospał godzinkę i już kwęka w łózeczku ehh.. M na nockę wybywa..

madzik, agatka gratki tak poważnego wieku Waszych pociech;-) swoją drogą dziewczyny, nie przeraża Was, ze ten czas tak szybko leci?? jeszcze niedawno na porodówkach leżałyśmy, a teraz nasze Skarby już takie duże.. ehh szkoda trochę, że tak szybko rosną..

w ogóle, to jakiś nostalgiczny nastrój chyba mam..

perla to faktycznie branie tabletek mija się z celem jak libido po nich do poopy:-D My nadal "uważamy":-p Kazałam M kupić gumowce:-D ale myślę nad spiralką, oby nie było za późno:-D

agatka a co ty chcesz jeszcze po nocy robić, ja po 21ej fajrant ogłaszam:-D

Moja niunia standardowo pospała dziś 3 razy po 10minut dosłownie:-p A ja miałam nadzieję że będzie śpiochem po mamci i tatusiu:-p Idę obiados przygotować bo M zaraz wraca, zrobiłam kotlety z kabaczka z zółtym serem , zapiekę je w piekarniku, ziemniaczki i sałatka, ślinka mi już cieknie:-)

Czesc Lipcóweczki!!! Wracam po tak długiej przerwie, udało mi się przywrócić haslo;) jestesmy juz w komplecie na SWOIM ;] nie mamy jeszcze zrobionej do konca lazienki ale jak to moj tata mowi jest gdzie sie wyspac, zalatwic, umyc i ugotowac wiec jest ok. M musi dotrzec z Alicja i odwrotnie bo byli prawie 3 miesiace osobno wiec jeszcze sa tacy dzicy wobec siebie ;) Malutka chwile usnela wiec zabralam sie za bb, W dzien spi po 15 min wiec nie mam za duzo czasu dla siebie a wieczorem jak zasypia na noc to jestem tak samo wykonczona jak ona i tez polegam ;p
Jak mi się uda to ogarne moze kilka stron forum.
Jejku nawet nie wiecie jak mi Was brakowalo Kochane!!

reklama
madzik tylko że moja nie prawie nie śpi, ona naprawdę nie śpi, na spacerze też nie zayspia głębokim snem budzi się po 30minutach potem ładnie zasypia, dzisiaj nie byłyśmy na spacerze
perla oo to ładnie już Laurka waży.
agatka ja też dzisiaj nie poszłam na spacer, no i jak tu funkcjonować. 4 m-ce a mnie się wydawało, że Andrzej młodszy od Zuzy a tu proszę już 4 minęło
jedyneczka a ty śpioch jesteś dzienny czy nocny, bo ja śpioch nocny a bardziej ranny i Zuza taka sama, a ja nigdy w dzień nie umiałam i nie lubiłam spać, nawet byłam pierwszą buntowniczką w przedszkolu, żeby nie spać

Jakie macie dziecięce płyty do słuchania ja mam kołysanki mini mini i małej bardzo się podobają.
M dzisiaj po pracy przyjechał do nas a nie do domu, więc może będę miała chwilę dla siebie tzn. chwilę by pójść do wc, zjeść kolację itp. Generalnie mała jakaś taka mocno spędzająca czas ze mną, aż się boję jak będzie później.

Do góry