reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam.

ewelad ażem sama ciekawa co teściowa twoja kupiła, to może być jakiś hit:-D Może z nudów Lila tak pojadła:-D

mysza ale miałaś nockę:-p moja chyba musi się po gościach szlajać bo śpi wtedy jak aniołek, dziś od 22ej do 7.30 z jednym karmieniem o 3.30:shocked2: Więc jutro ją przez real przecioram:-D Ja się wczoraj ogoliłam na nogach bo mi dużo płynu pod prysznic schodziło:-D Mój też w sobotę piwko i wczoraj u teściów ale mu pozwoliłam bo wtedy jest łatwiejszy:-D

ewcik jacie ale ciacho jadłaś:szok::-D Nie tak źle z tym spaniem , moja jak padnie o 20ej to też dojada ok. 22-23ej a potem je 3cia ,5ta i 8ma pobudka a Emi tak standardowo jadała więc dla mnie to norma;-) Oby wsio oki na usg;-)

Próbuję małą uśpić bo muszę dokończyć porządki po sobotnich gościach, już w dużym pomyłam podłogi rano a potem resztę muszę:-p I pazury małej obciąć bo ma jak kret:-D

reklama
Hej
U nas wieczór fatalny, Andrzej nie daje się usypiać. Gada, śmieje się. Nic na niego nie działa. Karuzela tylko go rozbudza. Włączyłam wczoraj muzykę poważną ale nic z tego gadał i śmiał się.
Noc super od 22.00-5.05 i sama go obudziłam bo miałam cyce jak kamienie. Pospał do 8.00 i teraz znów zasnął.
Jak mały wstanie to pójdziemy na spacer, a teraz może poprasuję.
Do zobaczenia później

jedyneczka nie ma to jak grzeczne dziecko :-) Lady GaGa no nieźle, to może tak jak piszesz za rok będzie lepiej z tym kółkiem
agatka no tak jak wyczuwasz to idą, choć ciekawe ile będą szły. daj znać jak już wyjdzie. U mnie też malej nogi wystają trochę, ale dlatego że ma tą wkładkę, jak wyjmiesz będzie ok
mysza a podsmażasz mięso mielone na patelni, bo ja mam chęć na takie, ale jakoś do tej pory unikałam takiego smażonego. Jak u ciebie wykupili mniejsze rajstopki to u mnie też hi hi
Ale ty jesteś łskawa żona piwko dla męża
kacperek tak jak pisałam czasem tak jest że dziecko nie chce z jednej piersi wtedy można ściągać i dawać z butelki
ewcik tak jak pisałam u nas też eksperyment nie udany w sensie dawania mm wieczorem i dłuższego spania, ale mała przyzwyczaiła się i na wieczór chce dużo pić.
agatha będzie dobrze zobaczysz, tak jak pisałam ja też chorowałam na tą chorobę i uwierz za moich czasów cudem było wyleczenie, a teraz spokojnie i żadnych śladów nie zostawia
madzik to normalne czasem tak się zdarza że dziecko przybierze mniej, ja też tak miałam że mało w ciągu tygodnia, ale musisz to policzyć ile w ciągu miesiąca przybrała
ewelad ja czasem mam obawy jak mała wsunie dużo jedzenia

Hej niedziela minęła jak z bicza strzelił. Wstaliśmy późno,potem do kościoła i na obiad na miasto. Mała była grzeczna i tylko patrzyła jak było kolorowo. Zajrzeliśmy do domu - musiałam podziwiać fakt, że mój mąż zdolna bestia tak ładnie parkiet położył. No i dzień minął. Wieczorem standardowo mała marudna, spać wcześniej nie chciała. Obaliła dwa cycyki potem był płacz a M mówi, może daj jej jeść, wiec mówię że godzinę temu jadła i znów:szok: a on na to to co ja mam jej zrobić, a ja mówię a co ja ma jej zrobić. No i skończyło się danie cyca na pomemlanie i dani butli wypiła 90ml może ona jest taki głodomór wieczorny. Usnęła koło 24-ej obudziła się standardowo koło 4-ej ale stwierdziłam, że może ona nie jest głodna i poczekam bo nie płacze. No i obudziłam się o 7-ej wtedy już chciała jeść, także ją przetrzymałam. Kurcze poniedziałek ja znów sama, pogoda całkiem ok, ale zimno a na spacer chyba trzeba będzie wyruszyć

Hejka!:-)
Ja nie wiem na jak długo... U nas problem wielki. Bartka czyści od paru dni, nie wiadomo dlaczego. Dziś byłam u lekarza, nie został zaszczepiony z tego powodu. Zmienili mi mleko, dali leki, kazali na razie odrzucić stare i żelazo. No i mamy dietkę, czyli kleik ryżowy. Chyba za wcześnie podałam słoiczki. Pani kazłą się nie spieszyć, poczekać nawet jeszcze ze 2 tyg. Mówi, że dzieci różnie ragują i ona jest zwolenniczką jak najpóźniejszego podania. Jak ukł. pokarmowy nie jest jeszcze odpowiednio rozwinięty, to i tak dobrze nie przyswaja skł. pokarmowych i wszystko jest wydalane, a żołądek ma o wiele większy wysiłek. Może coś w tym jest...:baffled:
Od paru dni jeszcze nie mam neta, tzn. mam chwilowo - firma radiowa znowu leci w kulki...:wściekła/y:
Sory, że tak tylko o sobie, ale ciężko z marudnym chorym dzieciaczkiem. Może uda mi się Was jakoś nadrobić. Póki co miłego dnia...

Cze dziewczynki! :-)
Ja ostatnio tylko z doskoku, troche podczytuje , ale na rozpisywanie sie na ogolnym niestety czasu brak :zawstydzona/y: duzo roboty ostatnio, troche wystawialismy rzeczy po dzieciach na ebayu, mielismy wizytacje z agencji i z urzedu w zwiazku z tym chol..... grzybem :baffled:
Kris jest bardzo absorbujacy, L od tygodnia zaczela jesc w nocy 2 razy :-( M ma maraton w pracy, juz 8 dzien ciurkiem pracuje i dopiero ma wolne w piatek bo bede miala zakladana ta spiralke :sorry2:
w czwatek mamy ostatnie szczepienia Laurki i nastepne gdzies za pol roku :tak: no nie liczac 3 dawki szczepionki przeciw zoltaczce w styczniu w PL :sorry2:
milego dzionka laseczki! :tak:

heloł:-)
my już po rehabilitacji, spacerku i zakupach:-) ailka po wczorajszym obżarstwie pospała do 7.30:szok: zaraz będę smażyć kurze cycki:-)

Mysza Twoje zachowanie wobec M uważam za wspaniałomyślne:-)
Ewcik jak M taki decyzyjny w kwestii karmienia, to kopsnij mu lakatator na pobudzenie i zaproponuj przejęcie nocnego karmienia;-)
jedyneczka ja też aplanowałam manicure u Lili, bo w wyniku aniedbań w tej materii na czole pojawiła się szrama:zawstydzona/y: moje pazurki zresztą nie lepsze, więc może w tym kosmetycznym ciągu i swoje ogarnę:-)
tiffi no widzisz ja też miałam obawy, ale póki co nic mojemu łakomczuchowi nie jest- czekam na kupę w celu ostatecznego potwierdzenia:-) no to fajnie, może Zuzia się przestawia już na całonocne spanie:tak:
kasik no to fatalnie:-(zdrówka dla Bartulka:tak:
perla no to nie masz czasu na nudę:sorry2:

Witajcie
Julka dzisiaj kończy 4 miesięce!!
My juz po spacerku,ale tylko na godzine byliśmy ,bo się rozpadało :((Okropna ta pogoda się robi -glowa mi dzisiaj pęka
Dzisiaj zważylam małą , bo wymieniłam baterie i waży 50 gram więcej niż wczoraj ,więc póki co nie będe się denerwować-a do lekarza idziemy za tydzien na ostatnie szczepienie :))
Kasik zdrówka dla Bartusia!!a na jakie mleko zmieniliście???

Byłyśmy na spacerku, troszkę mżyło ale nie było tragicznie.

agatka oj na co ty narzekasz jak był w dobrym nastroju do 22ej:-p :-DA nocka u was bomba:tak:

tiffi dostał M nagrodę za piękny parkiet czy tylko dobre słowo?:-D Może Zuzia z tych co się najedzą na noc i będzie niebawem dłużej spała ;-)

kasik zdrówka dla Bartusia, pewnie to faktycznie nowe pokarmy i szybko mu się poprawi;-)

ewelad ja dziś oporządziłam pazurki u rąk i jednej nogi bo tyle zdołałam nim się obudziła:-D

perla nie dziwię się że nie masz czasu:sorry2: ? spiralke jednak bo miałaś zastrzyk chyba? coś nie tak było?

madzik gratki 4go miecha;-)

cześć

my z Michasiem dziś znów w łóżeczku do 10,potem poszlismy do koleżanki na godzinke i ledwo wyszliśmy to zaczęło padac,jak ja nie lubie jesieni:no:
w sobote poimprezowaliśmy do 23.30, fajnie było, oblaliśmy nowe mieszkanko znajomych,ja karmi oczywiście, mały był z nami i był bardzo grzeczny

wieczorkiem idę do mojego ginekologa na kontrole po dwóch opakowaniach tabletek,wszystko oki wiec pewnie dostane kolejne recepty

agatka natalia faktycznie niskie ceny w tej aptece,a jak sie cos zamówi to mozna odebrac osobiscie w aptece w swoim mieście czy tylko na wysyłke mają?

madzik gratki,jak ten czas leci

kasik zdrówka dla synka

reklama
Jedyneczka mialam zastrzyk, ale moje libido spadlo do totalnego 0 :zawstydzona/y:a waga mimo ograniczania sie i odmawiania sobie smakolykow stanela w miejscu i ani drgnie... :no: a ze w UK antykoncepcja jest za darmo (w PL to spory wydatek) po poczytaniu w necie opinii zdecydowalam sie na spiralke hormonalna "Mirena" z kilku wzgledow min. ze hormony z niej wydzielane nie wydostaja sie poza macice, @ sa lekkie albo wogole zanikaja, 5 lat spokoju, nie trzeba pamietac o codziennym braniu jak przy tabletkach, gum nie znosze, plastry, inplanty by mnie pewnie draznily, a wiecej dzieci nie planuje... :sorry2:
Kasik zdrowka dla Bartusia! :tak: moja L dostanie 1 nowosc pokarmowa czyli marcheweczke pewnie na Swieta :-D
Agatha szybkiego pokonania choroby dla Majeczki :tak:

Do góry