reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Ja miałam dzień pelen gości i wrażeń. Mała po mamusi nie lubi za dużego zamieszania:cool:
Jutro ponadrabiam i poodpisuję:tak: Teraz życzę przespanych nocek:-)
Mamy jeszcze jakieś nierozpakowane??

reklama
hej dziewczyny, wreszcie towarzystow pospało, najpierw starsza (mega śpioch od samego urodzenia i tak ma do dziś dnia) i potem młodsza po większych bojach.
U nas odpukać jeszcze żadna nocka nie zarwana, ale w dzien mało raczej śpi:-( ciągle cycuś i cycuś, już mi ręce opadają...

M wyjechał na szkoleniei na 2 dni więc siedzimy same sobie:-(

Dziewczyny kupiłam chustę- kieszonkę, ale nie jestem zadowolona, mała jakaś pokrzywiona w niej i też jej się nie podoba i nie chce w niej leżeć:-(

Jutro wybieram się do lekarza, zeszła mi opuchlizna ze stóp częściowo tylko i jedna stopa bardzo mnie boli juz od 2 tyg, tak jakby żyły:-( Bardzo boli całe śródstopie, ale do tego stopnia, że chodzenie sprawia mi naprawdę duży ból i kuleję. Jestem pewna, ze jest to związane z opuchlizną jeszcze z ciąży. Może którejś z Was też tak się przytrafiło???

Kamcia, ja nie daję od soboty Vit D i jest spokojniej jakoś... więc póki co odstawiam, masz rację jak jest lato to ok, najwyżej zacznę na jesień dawać. Ja chyba też odłoże zakupy do schudnięcia:-(

Vanillka
, u mnie to samo ze spanie, nocki super, dzien tylko na spacerze:-(

Tiffi, ja chyba w niedzielę zarządzę akcja restauracja:-) nasza w kościele przespała całą mszę, gorzej z Majką.... JA prezentu od M na urodzenie nie dostałam, ale też nie przywiązuję chyba wagi do tego, doszłam do wniosku, że nie rodzę dziecka dla niego tylko dla siebie, dla nas i w związku z tym nie muszę za to dostawać nagród.
ja idę do fryzjera 18/08 i biorę ze soba mamę - pospaceruje z Hanią przed salonem:-)

ashika, ja też jestem piorun błyskawica i wszystko chciałabym od razu sama robić, ale naprawdę oszczedzaj się, nie pisze trego bezpodstawnie, moja mama też "szalała" szybko po porodzie i wróciła do szpitala z silnym krwotokiem i miała krew przetaczaną...

no właśnie podbijam pytanie Anetki, co z anty??? wkładki różne u mnie odpadają absolutnie, ale czy te tabsy Cerazette na pewno nie szkodzą dziecku karmionemu piersią? bo jakoś nie mam zaufania, to jednak hormony:-(

Mysza ja z Majką NUKa właśnie używałam tylko.

ashika moja też była marudna po południu, zobaczymy jaka będzie noc
brejka trzymam kciuki
agatha no niestety nic nie powiem na temat opuchlizny, a ty miałaś zzo?? Powiem ci że ja cieszyłam się jak dziecko z akcji restauracja, w końcu wyszłam do ludzi. Ja właśnie myślę jak tu zrobić z tym fryzjerem
Co do tabsów to muszą być te jednoskładnikowe (podobno na rynku są dwa wiodące preparaty, ale nie wiem jakie)

mam pytanie: czy mleko odciągnięte niec schowane do lodówki (czyli temperatura pokojowa) można dać dziecku po np 5h - chodzi mi o temperaturę bez podgrzewania??
I jeszcze jedno pytanie, po kąpieli ubieracie dzieciaczki w jakieś nocne stroje, czy w takie bardzi "normalne" i czy rano przebieracie dzieci, czy chodzą w tym co po kąpaniu miały??

Dobra idę spać, choć zaraz pewnie mała wstanie

cze dziewczynki!!! :-)
znowu 1 :szok:
Mruczka jeszcze jest Oliwia i Misslena w 2paku :tak:
Mysza wlasnie tego smoczka uzywa Kris tylko z niebieskim rysunkiem ;-)
Agatha no cos Ty? a jaka to chusta? wklej linka...
Tiffi w temperaturze pokojowej mozesz dac, ale po 5h bym sie bala... ja daje max do 2h! a jesli chodzi o ubieranie na noc to moja spi w pajacach (jak starszy brat :-D) i rano nie przebieram...
wiecie co jak tak czytam to dochodze do wniosku ze moja Laura to nie jest taka wiedzma bo i w nocy i w dzien ladnie spi (tfu tfu tfu) i nie przeszkadza mamusi... :rofl2:
a jesli chodzi o antykoncepcje to ja juz kiedys wspominalam ze tymrazem zapodalam sobie zastrzyk na 3 miesiace Depo-provera bo tabletki po poprzedniej ciazy "Azalia" (dozwolone dla karmiacych) mi nie sluzyly...
milego dzionka laseczki

Ostatnia edycja:
Ashika lacze sie z Toba w bolu :-( i tule wirtualnie! 5 lat temu przechodzilam to samo jak zdechl moj kotek Neo! :-( przykro mi bardzo...

hej dziewczynki:-)

my dziś mieliśmy superową noc-tfu tfu- Marcello zasnął o 22, a obudził się o 3.50 a potem o 7.10:szok: szok totalny.. teraz go uśpiłam w wózku i zaraz wychodzimy na spacer, myślę, że on w nocy lepiej śpi, jeśli w ciągu dnia dużo jest na świeżym powietrzu:tak:

mysza ja też mam taki smoczek z nuka, tylko z uchwytem czy jak to się nazywa

tiffi ja małego na noc ubieram albo w pajaca albo w śpioszki i body a rano przebieram, np w body i spodenki:tak:

ashika przykro mi z powodu kotka:-(

ok, to lecę na spacerek, miłego dnia

Tiffi - jak jest ciepło moja spi w body, później w tym chodzi do następnej kąpieli, chyba, że drastycznie zmieni się pogoda, albo poulewa... Staram się ubierać takie z długim rękawkiem, bo nóżki zawsze można przykryć.
Ashika - bardzo mi przykro :-(
Ewcik - u mnie kąpiel ok.21 pierwsza pobudka o 0:40 i później jeszcze 2 razy, ale z sypialni wyszliśmy o 9 :-)
Perla - fakt, Ty masz złote te dzieciaczki ;-)
Ja muszę parę spraw pozałatwiać, ciekawe czy dzieciak pozwoli... Coś się aktywna zrobiła... Pogoda fajna, nie ma upałów, czyli to co Myszy w takim stanie lubią najbardziej :-)
Brejka - trzymam kciuki za szybki rozwój akcji ;-)

reklama
Ashika bardzo mi przykro:-:)-:)-(Jak to się stało?
Tiffi moja śpi zawsze w pajacyku, a rano przebieram w body. Dzidziuś też się poci i lubię jak jest taka świeżutka:-)

Do góry