reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja miałam dzień pelen gości i wrażeń. Mała po mamusi nie lubi za dużego zamieszania:cool:
Jutro ponadrabiam i poodpisuję:tak: Teraz życzę przespanych nocek:-)
Mamy jeszcze jakieś nierozpakowane??

reklama
hej dziewczyny, wreszcie towarzystow pospało, najpierw starsza (mega śpioch od samego urodzenia i tak ma do dziś dnia) i potem młodsza po większych bojach.
U nas odpukać jeszcze żadna nocka nie zarwana, ale w dzien mało raczej śpi:-( ciągle cycuś i cycuś, już mi ręce opadają...

M wyjechał na szkoleniei na 2 dni więc siedzimy same sobie:-(

Dziewczyny kupiłam chustę- kieszonkę, ale nie jestem zadowolona, mała jakaś pokrzywiona w niej i też jej się nie podoba i nie chce w niej leżeć:-(

Jutro wybieram się do lekarza, zeszła mi opuchlizna ze stóp częściowo tylko i jedna stopa bardzo mnie boli juz od 2 tyg, tak jakby żyły:-( Bardzo boli całe śródstopie, ale do tego stopnia, że chodzenie sprawia mi naprawdę duży ból i kuleję. Jestem pewna, ze jest to związane z opuchlizną jeszcze z ciąży. Może którejś z Was też tak się przytrafiło???

Kamcia, ja nie daję od soboty Vit D i jest spokojniej jakoś... więc póki co odstawiam, masz rację jak jest lato to ok, najwyżej zacznę na jesień dawać. Ja chyba też odłoże zakupy do schudnięcia:-(

Vanillka
, u mnie to samo ze spanie, nocki super, dzien tylko na spacerze:-(

Tiffi, ja chyba w niedzielę zarządzę akcja restauracja:-) nasza w kościele przespała całą mszę, gorzej z Majką.... JA prezentu od M na urodzenie nie dostałam, ale też nie przywiązuję chyba wagi do tego, doszłam do wniosku, że nie rodzę dziecka dla niego tylko dla siebie, dla nas i w związku z tym nie muszę za to dostawać nagród.
ja idę do fryzjera 18/08 i biorę ze soba mamę - pospaceruje z Hanią przed salonem:-)

ashika, ja też jestem piorun błyskawica i wszystko chciałabym od razu sama robić, ale naprawdę oszczedzaj się, nie pisze trego bezpodstawnie, moja mama też "szalała" szybko po porodzie i wróciła do szpitala z silnym krwotokiem i miała krew przetaczaną...

no właśnie podbijam pytanie Anetki, co z anty??? wkładki różne u mnie odpadają absolutnie, ale czy te tabsy Cerazette na pewno nie szkodzą dziecku karmionemu piersią? bo jakoś nie mam zaufania, to jednak hormony:-(

Mysza ja z Majką NUKa właśnie używałam tylko.

ashika moja też była marudna po południu, zobaczymy jaka będzie noc
brejka trzymam kciuki
agatha no niestety nic nie powiem na temat opuchlizny, a ty miałaś zzo?? Powiem ci że ja cieszyłam się jak dziecko z akcji restauracja, w końcu wyszłam do ludzi. Ja właśnie myślę jak tu zrobić z tym fryzjerem
Co do tabsów to muszą być te jednoskładnikowe (podobno na rynku są dwa wiodące preparaty, ale nie wiem jakie)

mam pytanie: czy mleko odciągnięte niec schowane do lodówki (czyli temperatura pokojowa) można dać dziecku po np 5h - chodzi mi o temperaturę bez podgrzewania??
I jeszcze jedno pytanie, po kąpieli ubieracie dzieciaczki w jakieś nocne stroje, czy w takie bardzi "normalne" i czy rano przebieracie dzieci, czy chodzą w tym co po kąpaniu miały??

Dobra idę spać, choć zaraz pewnie mała wstanie

cze dziewczynki!!! :-)
znowu 1 :szok:
Mruczka jeszcze jest Oliwia i Misslena w 2paku :tak:
Mysza wlasnie tego smoczka uzywa Kris tylko z niebieskim rysunkiem ;-)
Agatha no cos Ty? a jaka to chusta? wklej linka...
Tiffi w temperaturze pokojowej mozesz dac, ale po 5h bym sie bala... ja daje max do 2h! a jesli chodzi o ubieranie na noc to moja spi w pajacach (jak starszy brat :-D) i rano nie przebieram...
wiecie co jak tak czytam to dochodze do wniosku ze moja Laura to nie jest taka wiedzma bo i w nocy i w dzien ladnie spi (tfu tfu tfu) i nie przeszkadza mamusi... :rofl2:
a jesli chodzi o antykoncepcje to ja juz kiedys wspominalam ze tymrazem zapodalam sobie zastrzyk na 3 miesiace Depo-provera bo tabletki po poprzedniej ciazy "Azalia" (dozwolone dla karmiacych) mi nie sluzyly...
milego dzionka laseczki

Ostatnia edycja:
Ashika lacze sie z Toba w bolu :-( i tule wirtualnie! 5 lat temu przechodzilam to samo jak zdechl moj kotek Neo! :-( przykro mi bardzo...

hej dziewczynki:-)

my dziś mieliśmy superową noc-tfu tfu- Marcello zasnął o 22, a obudził się o 3.50 a potem o 7.10:szok: szok totalny.. teraz go uśpiłam w wózku i zaraz wychodzimy na spacer, myślę, że on w nocy lepiej śpi, jeśli w ciągu dnia dużo jest na świeżym powietrzu:tak:

mysza ja też mam taki smoczek z nuka, tylko z uchwytem czy jak to się nazywa

tiffi ja małego na noc ubieram albo w pajaca albo w śpioszki i body a rano przebieram, np w body i spodenki:tak:

ashika przykro mi z powodu kotka:-(

ok, to lecę na spacerek, miłego dnia

Tiffi - jak jest ciepło moja spi w body, później w tym chodzi do następnej kąpieli, chyba, że drastycznie zmieni się pogoda, albo poulewa... Staram się ubierać takie z długim rękawkiem, bo nóżki zawsze można przykryć.
Ashika - bardzo mi przykro :-(
Ewcik - u mnie kąpiel ok.21 pierwsza pobudka o 0:40 i później jeszcze 2 razy, ale z sypialni wyszliśmy o 9 :-)
Perla - fakt, Ty masz złote te dzieciaczki ;-)
Ja muszę parę spraw pozałatwiać, ciekawe czy dzieciak pozwoli... Coś się aktywna zrobiła... Pogoda fajna, nie ma upałów, czyli to co Myszy w takim stanie lubią najbardziej :-)
Brejka - trzymam kciuki za szybki rozwój akcji ;-)

reklama
Ashika bardzo mi przykro:-:)-:)-(Jak to się stało?
Tiffi moja śpi zawsze w pajacyku, a rano przebieram w body. Dzidziuś też się poci i lubię jak jest taka świeżutka:-)

Do góry