reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Cześć

Ashika rozumiem Cię w 100% Mi też ciągle chce się wyć, zwłaszcza jak mały stwierdza, że noc jest od wymyślania i marudzenia a nie spania, albo jak zabraknie Mi pokarmu:( a on płacze bo jest głodny…. Masakra L
Hehehe…….. mój M też zawsze mówi, że Piotruś jest głodny jak pokręci głową, a ja tu dawaj na sygnale z cyckiem do małego a tu się okazuje, że chciał sobie chłopak świat pooglądać a nie cycka memlać;)
Przykro Mi z powodu kotka trzymaj się dzielnie kochana, mój kiciuś odszedł 2 lata temu, wiem co czujesz.

Aneta ja zdecydowanie będę na tabletkach J wcześniej też stosowałam i byłam zadowolonaJ

Tiffi w szpitalu zignorowali moje zapalenie pęcherza i tak się ładnie rozwinęło, że doprowadziło mój organizm do skrajnego wyczerpania i stąd też ta gorączkaL ci …… lekarze!!!

Mruczka mój tez ma często czkawkę, a jeśli chodzi o odbijanie to raz mu się odbije raz nie, ale ja mam problem z ulewaniem, bo co najmniej 2 razy dziennie mu się zdarzy.

Trzymamy kciuki za Tweenie, oby szybko doszła do siebie

Mysza mój jak zaśnie to wypluwa smoka po jakimś czasie ale córcie mojej siostry memlały przez sen smoka;)

A u nas po staremu, mały słodziak dał nam w nocy popalić, w końcu z przemęczenia nie wytrzymałam i zasnęłam a M musiał bujać małego przez ponad godzinę na rękach, aż w końcu skubaniec zasnął. Teraz sobie Piotruś śpi ale też niewiadomo jak długo, jak się obudzi i spije cyca to wystartuje z nim na spacer wtedy się chociaż zdrzemnie. Nie wiem czemu tak się zmienił w ciągu ostatnich niecałych 2 tygodni, wcześniej to tylko jadł i spał i wszystko mogłam zrobić a teraz pokazał różki i praktycznie nic nie można przy nim zrobić;) No ale cóż po to jestem na tym macierzyńskim żeby się nim zajmować.

Oczywiście obiadu tez nie mam kiedy zrobić, na szczęście Mama Mnie w tej kwestii wyręcza, bo przy moim M umarłabym z głoduJ

Idę poprasować dziewczynki, póki jeszcze maluch drzemie…..

Pozdrowienia i do napisaniaJ

Postaram się tu jakoś zajrzeć o ile maleństwo Mi pozwoli.

A to nasza Mała pociecha Piotruś:

Zdjęcie0032.jpg

reklama
Witajcie!!
Ja juz posprzatalam zaraz pranie powiesic musze zjadlam slicznie sniadanko i czekam na polozna obiecala ze do 13 sie zjawi to sie okaze chociaz od poniedzialku miala do mnie dzwonic no zobaczymy bo jak nie to szlakk mnie trafi w poniedzialek urodzilam a ja do dzisiaj z szwami chodze:angry:a ciagna jak cholera.
Moja jak zasnie po 22 tak juz na dobre to dzisiaj obudzila sie o3 a pozniej dopiero o 7 roznie z nia to bywa ale spi mi ladnie w nocy (ftfu tfu).

Ashika przykro mi z powodu kotka tule wirtualnie
Agatha Jesli chodzi o tabletki cerrazette to ja je bralam z pierwszym i nie zaszkodzily malemu i teraz tez je bede chciala brac jakos nie jestem przekonana do tych zastrzykow i innych gadzetow.
A ja na spacerek dzisiaj to nie ide ale moze juz od jutra zaczniemy bo kota dostaje w tym domu!!

Podziwiam was te ktore tak dlugo siedza i daj rade ja to juz o 20 poszlabym spac ale nie moge a o 22 juz wymiekam calkowicie!! i juz wtedy z nie mocy beczec mi sie chce!

No nic uciekam bo moj glodomorek wstal!! a drugi chce by pograc z nim w grzybki!!

hej z rana :-)

My dzisiaj ładnie pospałyśmy, a o 9 dzwonek do bramy - położna...

No to szybko na nogi, nieumyte, łóżka niepościelona, ja w piżamie. no masakra....

Ale śmiała się tylko, ze kto to słyszał tak spać przy niemawlaku:-)

Perla, to ta chusta, obawiam się, że przyskąpiłam i trzeba było tą droższą kupić:

chusta.pl - chusty noside

Ashika bardzo współczuję :-(.

Tiffi ja ubieram po kąpaniu w pajacyka, a jeśli się nie spoci ani nie uleje to w ciągu dnia też w nim chodzi, no chyba, że jest ciepło to przebieram w bodziaka albo rampersa i skarpetki.

Jeśli chodzi o antykoncepcję to jak karmiłam Nikusia to brałam Cerazette przez rok, żadnych skutków ubocznych u siebie ani u synka nie zauważyłam, teraz chyba też się zdecyduję, a jeśli nie to przemęczymy się z gumkami.

Jadę dziś do taty, a raczej do babci żeby zobaczyła prawnuczka :tak:, to będzie pierwsza wyprawa z dwójką dzieci autem, ja nadal jestem w szoku, że mam już dwóch synków, kurcze mamuśka pełną gębą :-D.

Cześć mamuśki!
Franuś dzisiaj pięknie spał obudził się o 2.30 i potem dopiero o 6.
Mam pytanie może durne ale do lekarza na razie nie idziemy - do mam karmiących cycem i do geperty co znaczy ładna kupka?? Bo ja zaczynam się martwić czy synek nie ma skazy białkowej ma całą buźkę wysypaną, a kupka jest w kolorze musztardowym ale nie ma jednolitej konsystencji tylko właśnie jakby ze śluzem takie niteczki...

Witam:happy:

u nas nocka okey jak zawsze ale znowu maly mi spi po 20 min i potem na rekach chce byc :baffled:lezaczek dobry na 10 min .bujawk NAjlepsza do snu lezec dluho w niej nie chce jak nie spi wiec raczki najlepsze:baffled:jak chce cos zrobic wkladam do nosidelka bo do chusty sie boje:baffled::baffled:jakos nie mam przekonania do chust gdzie dziecko lezy bokiem ....boje sie ze mi wypadnie czy co ...zreszta David tez placze w chuscie.
planuje kupic elastyczna :baffled:i nosic pionowo :happy:on luni w pionie i ja sie nie boje.

bylismy wczoraj u lekarza ja i maly na przegladzie :happy:u mnie rana po cc super,antykoncepcje doradzala ...maly tez ladnie sie rozwija mowila ,ze jest bardzo silny:-)bioderka obejzane :tak:jaderka dwa na swoim miejscu:-Dnastepna wizyta szczepienie juz...

mysza te smoczki z G tez urzywalam:tak:
agatha to ona nie uprzedzila ze przyjdzie?:
kacperek i fasolka ja wymiekam ok 18 ..a o 22 to juz lulam smacznie :tak:
emih co u Was??

Witam, ciekawe jak długo posiedze:-p

tiffi nie wiem od czego gorączka była, od piątku lekko pobolewało mnie gardło. W sobotę byłam na spacerze i krzyz mnie bolał a wieczorem 37,5 zaś w niedziele rano 38, ból głowy okropny (nigdy wcześniej mnie głowa nie bolała, dopiero od tego porodu zaczęła:baffled:) bóle mięśni, jak na grype niby ale nic więcej, aż wzięłam apap. Aha i jak wróciłam w sobotę ze spaceru to miałam piersi obolałe od zwykłego stanika, może zastój jakis spowodował? Zwłaszcza jedna pierś była obolała, miała grudkę którą rozmasowałam pod prysznicem. Az M stwierdził że bardzo źle wyglądam a on mnie uważa za robokopajak to emih chyba kiedys powiedziała o sobie:-D a w poniedziałek wstałam jakby nigdy nic i wyszorowałam całą chałupę, taki miałam pęd:-p więc nie wiem co to było ale piersi najbardziej mi pasują.

tweenie obys jak najszybciej doszła do siebie;-)

ashila ja kupiłam z hipp mleczko do ciała a moja nie cierpi masaży po kapieli tylko szybko się ubrać i do cyca:-p my załatwilismy akt urodzenia i uznanie a becikowe i zameldowanie M załatwi.

mruczka moja po każdym prawie beka i to szybko a czkawkę ma tez kilka razy dziennie, po bęknieciu z ulaniem najczęściej:tak: ale nie wszystkie dzieci odbijaja, Emi nie odbijała , mogłam ja nosić po pół godziny i nic:-p Od wypadku Nadince jak Emi włozyłam książki pod nogi łóżeczka.

olyv wielkie gratulacje:-)

ashika moja zawsze chętnie zapija czkawkę i zawsze jej to pomaga żarłoczkowi:tak:

O pobudka:-p

tiffi myślę że to prawidłowe spanie, sporo naszych dzieciaczków widzę tam sypia nocą a przerwy będą coraz dłuższe;-)

mammi przeżywa mocno Szymuś widać, oby wam się ułożyło jak najszybciej:sorry:

Witajcie
Ja dzisiaj mam ginekologa na 15.40 bo minęło już ponad 6 tyg po cesarce więc mam przegląd :)
Moja mała za to duzo spi w dzien,ale najwiecej czsu spędza w hustawce i tam zasypia-teraz jest a macie edukacujnej hihi-niech się edukuje.Na lezaczku tez lubi ,tylko nogą trzeba bujać.Ja sobioe nei wyobrazam zycia bez huśtawy,leżaczka i maty-wtedy to byłby sajgon.A tak mam czasami i trochę spokoju.
Mała po szczepieniu ok-zero goraczki i jakiś innych objawów-na szczęscie
Dziewczyny kładziecie swoje dzieciaczki na maty?Ile wytrzymują-moja tak 15 minut i już jej się nudzi :)ale już bawi się trochę tymi zabawkami nad nią tzn dotyka je :)

Ashika przykro mi z powodu kotka-trzymaj się!!
Tiffi ja czasami przebieram z pajacyka po nocy ,a czasami nie-tak jak dzisiaj.Siedzimy dzisiaj w domu więc nie musi byc rewi mody :)
Tweenie mam nadzieję,że już lepiej się czujesz-super ,że mała zdrowiuteńka i jaka duża-a tak straszyli Cię....
Jedyneczka dobrze,ze juz lepiej się czujesz i gorączka przeszła
Mojej raz się odbije a raz nie i nic na to nie poradzę-mogę nocic 30 minut i nic czasami.
Julka się dzisija pięknie bawi na macie-az nie umiem uwierzyć :)

reklama
Czesc WAM!!
Chcialam Wam przedstawic mojego syna Maximiliana, urodzil sie 30.07 o godzinie 12.09 z waga 4090g i mierzy 56cm...
Jeszcze nigdy w zyciu nie bylam taka szczesliwa, jestesmy od wczoraj w domu i rozkoszujemy sie zyciem w czworke..., wrzuce szybko jakies fotki, pozdrawiam WAS bardzo serdecznie!

Ostatnia edycja:
Do góry