reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Właśnie zmierzyłam sobie cukier a jestem pół godzinki po śniadaniu i szok wyszedł 170:szok: a jak robiłam glukozę 75 to wszystko było w porządku, no i na śniadanie nie jadłam nic słodkiego, chyba będę musiała powtórzyć to badanie, i się zdenerwowałam normalnie:dry:

reklama
brejka dokladnie tak jak nadia napisala-"uroki" koncowki ciazy :dry: oczywiscie przy normalnym cisnieniu. temat puchniecia byl tu walkowany juz b duzo razy, zreszta

ewcik u ciebie to puchniecie jest spowodowane co najmniej w 80% spedzaniem calego dnia na nogach. wiem ze nie masz innego wyjscia teraz ale tez nic innego ci nie poradze-powinnas wiecej lezec z uniesionymi nogami w gore i tyle :-) ale o tym to juz wiesz bo ci 1000 razy mowilysmy. dopoki nie zaczniesz odpoczywac nozki beda bolaly i puchly

madzik u nas tez sie troche slonko zaczelo przebijac przez chmury. ja tez obiad mam gotowy wiec nic nie robie dzis...moze pedikiur co z moimi gabarytami i "klockiem" w brzuchu na bank pare godzin zajmie :-) a propo klocek znow zaczyna dzis wariowac-narzie jeszcze mnie to smieszy ale jak jeszcze troche podrosnie to juz bolec zacznie bo czasem jak kopnie to juz boli

to ja wstaje i ide sie umyc i zjesc. nie wiem co mam zjesc na sniadanie bo na nic nie mam ochoty. mam ochote na te parowki co kazalam M kupic i ktorych mi zapomnial wczoraj wziac z pracy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kobitki mam pytanie. Wczoraj na SR położna mówiła o jakimś sprayu na rane krocza , którego można używać też do pepuszka dziecka. Wiecie może o co chodzi? Nazwa zaczynała się chyba na O... Byłam pewna że zapamietam. Niestety nie udało się :-(

Kobitki mam pytanie. Wczoraj na SR położna mówiła o jakimś sprayu na rane krocza , którego można używać też do pepuszka dziecka. Wiecie może o co chodzi? Nazwa zaczynała się chyba na O... Byłam pewna że zapamietam. Niestety nie udało się :-(

nam też o tym mówili nie wiem czy dobrze zapisałam ale chyba chodzi o OXYNSEPT ale mogłam popełnić jakąś literówkę...

my już po śniadanku-
dzień jakiś zamulający jest...
spać sie chce..
pogoda nie nastraja do niczego...

musze popłacić rachunki
i nastawiam sie psychicznie na wizytę.
oby było ok.

właczyłam pralkę-z białymi rzeczami-ale bedę musiała suszyć w domu-bo na balkon nie wystawię.

coś bym zjadła-ale nie wiem co????
jakoś tak mnie od rana trzyma chęć na coś-i nie mogę smaka znaleźć :-D

u nas do pępka polecała - oscenisept. Ale nie wiem czy tym krocze też się polewa. Ja kupiłam tantum rosa...
no no-cos takiego u nas tez mowila ze mozna ale jednak najlepiej do pepka ten spirytus rozrobiony i zeby lepiej przyniesc nierozrobiony a one na oddziale rozrobia. ale ja chyba kupie ten oscenisept bo chyba wygodniejszy...

a tak z innej beczki...weszlam juz w weekend na forum sierpniowek i dzis znow niechcacy a one sobie non stop za wszystko dziekuja. pisze np jedna posta typu "zjadlam sniadanie" i ma za to podziekowanie od innej :szok::szok::szok: i to zeby od jednej. a moderatorka to co nie napisze to 3 podziekowania :confused::confused::confused: laski maja juz po np 300 dzięksow a te dzieksy sa od nie tak dawna znowu? to za kazdy post sie dziekuje???

mysza jak nastepnym razem napiszesz ze wlasnie wstalas to nie omieszkam ci za to serdecznie podziekowac oki? moge?pliiiiiz :-D:-D:-D

a ja nie wiem co z tymi dziękowaniami??? jakaś ciemna jestem????

ja też widziałam ten spryskiwacz do pępka-jak byłam u położnych na wizycie to mi babka pokazywała-pierwszy raz to widze..bo jak rodziłam synka to piochtanina była w modzie (2.5 roku temu)
to taka butelka z rozpylaczem.
a i mówiła że teraz wszystkie szpitale to polecają po urodzeniu -to na pewno nazwę i co i jak nam powiedzą.

hej dziewczyny,
louisie ale Cię obdarowali:-D ale fajnie, miło tak jak się coś dostanie...a wizyty się nie bój na pewno Staś pięknie rośnie i wszystko ok!!!
Mruczka mogłaś się zabrać z M!!! posiedziałabyś u mnie:-D
emih dziewczyny dobrze piszą- do lekarza z tym musisz biec!!o widzę że już pobiegłaś:-p
brejkaja już pisałam, tez tak puchnę, a palce u rąk pop nocy mam tak zapuchnięte, ze ich nie zegnę i bolą w chole..!!

Ja wczoraj zagoniłam M do szorowania prysznica <robił to chyba drugi raz w życiu, bo to ja wszystko zawsze szoruje> no ale siła wyższa, ja mam zakaz...ale jak weszłam do łazienki, M już oglądał tv to tak zaczęłam po nim poprawiać, ze wyszłam z łazienki z jedną ścianą prysznica :eek: no mówię wam szału dostałam, bo widziałam wszędzie brud...i się pokłóciliśmy bo on uważa że ja przesadzam, a ja że on nic nie robi dokładnie....na szczęście wyczyściłam po swojemu te drzwi i M je zamontował od nowa...ale po tej akcji myślałam, ze urodzę- jednak praca mi nie służy :sorry2:
A dziś jak M poszedł do pracy to sie położyłam jeszcze na troszkę i obudziłam przed 11!!! :szok: normalnie chyba pierwszy raz tak długo spałam- widzę, ze nawet Myszę dziś przebiłam :-D

aha a co octeniseptu- to moja znajoma używała do pępka i ten po 6 tyg jeszcze nie odpadł, mieli z tym niezłe problemy, latali po lekarzach i takie tam- lekarz im powiedział, ze najlepszy zwykły spiryt, więc ja chyba takowy zakupie w monopolowym:-p przynajmniej się nie zmarnuje:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jesli chodzi o spray do pepuszka i krocza to Octenisept ( mozna stosowac nawet na bloby sluzowe ), dezynfekuje i przyspiesza gojenie.

Do góry