reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam dziewczynki:-D
emih ja myślę, że z tym ugryzieniem kleszcza to do lekarza powinnaś się wybrać, mam nadzieje, że kolejna noc będzie lepsza.
tweenie szybkiego załatwienia sprawy u kardiologa
mysza no to niech do końca taki konkretny będzie, zdaj relacje z efektu:tak:
ewcik gratuluje zakończenia remontu łazienki, już jedno z głowy:tak: na pewno zdążycie, trzymam kciuki i oczywiście czekamy na zdjęcia:tak:
louise Tobie to powinnyśmy wszystkie dziękować za tak długaśne posty:-D
atabe tak to jest z facetami...praca Ci nie służy...zresztą Ty masz nakaz odpoczywania...
tiffi trzymam kciuki za USG
kama super, że dieta się sprawdza a i że waga stoi:tak:
Co do pępuszka...spirytus stosowałam przy Piotrusiu i teraz też mam taki zamiar:tak:
Miłego dnia dla wszystkich

reklama
atabe no ja tez wlasnie w okolicach 100 a dzisiaj to nawet 117 mialam przy cisnieniu 120/80 ale powiedziano mi ze to w normie wiec tego trzymac sie bede:sorry2:

louise w takim razie dziekuje ci za to ze ty mi dziekujesz:-D

Vanilka wejdz sobie na sierpniowki to zrozumiesz;-)

To ja chyba posiedzę dłużej i każdej z WAs jakieś dziękowanko dorzucę do statystyk? :tak:;-)

Mi, te 4 lata temu mówili abym spirytus albo gencjanę na pępek używała. To fioletowe to gencjana? czy rivanol? Nie pamiętam, ale po tygodniu odpadł (fakt... bruuuudzi....)

Niunia- termoforu nie można (jakiekolwiek ciepło w okolicach brzucha, nerek itd) może doprowadzić do krwawień w pierwszych miesiącach ciąży a nawet do wcześniejszego porodu (to samo się mają przeciez gorące kąpiele) więc: NU NU NU :sorry2:
Ewcik- ty uważaj szaleńcze na siebie- tyle ostatnio biegasz, szalejesz i się przemęczasz! (Jedyneczka zresztą też :wściekła/y:) Louise ma racje- te puchnięcia są od chodzenia- mi też lekarz do znudzenia powtarza: NOGI DO GÓRY (bez skojarzeń proszę ;-))
Atabe- rozumiem CIę kobieto... Ja z moim M tez mam taka samo... Ale to moja wina. Przecież wszystko zrobię lepiej w domu i tak w koło... :sorry2: Proszę go niechętnie zeby coś zrobił, on bidak robi, a ja krzyczę ze nie tak i gdzie on ma oczy przeciez brudu co niemiara :eek:

Dziewczyny, wracam od lekarza. Wasze kuksańce podziałały (bo dla mnie lekarz to jak umieram- nienawidzę łapiduchów :cool2:) NIestety, odrazu boleriozę okrzyknęło szanowne grono i to bez testów itd bo odczyn skóry, obrzęk itd i że niby dobrze ze jednak tak szybko to zauważyłam. Testy mogę robć za ok 2miechy czy nic nie zostało. Antybiotyk min 30dni już w pierwszej dawce przyjęty :eek: Skierowanie do zakaźnego, jakby coś się działo i do chirurga gdyby jednak swędziało, ale wstępnie diagnoza że bolerioza I stopnia ale antybiotyk powinien podziałać. A.. I podobno wyjałowię się i muszę dbać by grzybica mi się przed porodem nie przyplątała (wiadomo- dziecko przechodząc przez kanał rodny się zaraża), więc jeszcze zadanie dla gina...
Poza tym trzy kobiety w przychodni (łacznie z lekarzem) orzekły, że chyba termin tuż tuż :zawstydzona/y: Lekarka więc powiedziała, że przecież nie zdążę wybrać antybiotyku zanim mała się urodzi, ja że jeszcze mam 6-7tyg, a ona popatrzyła na brzuch i mówi: Oj nie sądzę :eek:

Ostatnia edycja:
emih mam nadzieję, ze antybiotyk podziała, dobrze, ze już go bierzesz! ehhh z tymi głupimi kleszczami nie ma żartów...a co do osądzania terminu porodu po wielkości brzucha, to jakieś szarlataństwo :eek: przecież każdy brzuch może wyglądać inaczej na tym samym etapie ciąży!

u was też pada i ogólnie listopadowo za oknem?

ahahaha okazało się, że żona tego montera pracuje w przedszkolu państwowym. podał mi przykładowe ceny i ogólnie co i jak :-D Ma 3-miesięcznego dzieciaczka.
Pracuje rzetelnie dlatego dałam mu bigosu :-D

witam:-) napisałam długiego posta i wcięło:-( nie dam rady drugiego!

tyle pamiętam :
emih dobrze że już po lekarzu- będzie dobrze! co do złotych myśli otoczenia dot. naszej ciąży, to wymiękam czasami, mnie wczoraj znajoma niewidziana od 5 lat powiedziała po tym jak powiedziałam, ze dziewczynka prawdopodobnie, że na 100% bo jestem spuchnięta na twarzy- no k...., jakie to miłe, zwłaszcza, że wszyscy własnie mówią, że wciąż wyglądam tak samo-poza rosnącym brzucholem, no ale cóż, musze z tym żyć:-)

hej:-)

ja dziś spedziłam dzień z teściową, najpierw byłśmy w szpitalu bo musiała sobie badania porobić a potem chodziłysmy po sklepach,teraz dopiero wróciłam do domciu,a M z teściem tapetują od rana i pokoik nabiera kolorów
stopy to też już mam jak płetwy,wstaje rano i juz opuchnięte,teraz poleze z nogami w górze i Was nadrobie

reklama
hej:-)

ja dziś spedziłam dzień z teściową, najpierw byłśmy w szpitalu bo musiała sobie badania porobić a potem chodziłysmy po sklepach,teraz dopiero wróciłam do domciu,a M z teściem tapetują od rana i pokoik nabiera kolorów
stopy to też już mam jak płetwy,wstaje rano i juz opuchnięte,teraz poleze z nogami w górze i Was nadrobie

ja bym tak entuzjastycznie nie napisała o dniu spędzonym z teściową :eek:

Do góry