reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

emih-oby było wszystko ok.-trzymam kciuki.u nas już tyle przeszło tych kleszczy że szok.
kiedyś poszliśmy z małym do lasu na konwalie w tamtym roku...przy kąpaniu J znalazł 3 szt.po jednym wyjściu do lasu.
tylko ze mój J to wyciąga je perfekcyjnie,także się nie boję że cos zostanie-ale tak jak piszesz jeśli sie go nie widzi...
to można oderwać mu odwłok i reszta niestety zostaje.pewnie trzeba będzie to miejsce oczyścić.
oby tylko dzidzi nie zaszkodziło.-i daj znać koniecznie co powiedzieli u lekarza.

a oprócz czerwonego miejsca jest jakiś czarny punkcik???

reklama
Emih ja w pierwszej ciazy tez zlapalam kleszcza, a nwet dwa. Chirurg mi go wyciagal, bo urwalam glowke. Na szczescie okazaly sie "zdrowe", ale bylam pod opieka lekarza. Wcale nie chodzilam do lasu, tylko trzymalam kota na kolanach a ten skubaniec przyniosl na futerku.

Tez sie dzis nie wyspalam, mala cala noc wojowala w brzuchu, az mnie wszystko bolalo. Teraz ma czkawke.

Witajcie mozna powiedziec ze z rana !!
Rwa minela oby na zawsze albo chociaz na dlugo :) pomogl termofor choc na poczatku jego uzywania wydawalo mi sie ze jest gorzej . Dzis usiadlam i zaczelam wyliczac na co musze wydac pieniadze w tym jeszcze miesiacu rachunki itp i doszlam do wniosku ze bede juz pusta jak beben rolinstonsow :wściekła/y::wściekła/y:czy jak to sie tam pisze:-D czy wam tez kasa idzie jak woda ?? Dobrze ze mam wszystko dla malej bo bylo by jeszcze gorzej :wściekła/y:

czesc laski
ale pogoda znow do dupy...nie to zebym planowala jakies piesze wycieczki...:-D ale ze slonkiem sie inaczej wstaje :-) nie wiem co tu dzis robic. obiad z wczoraja mam wiec chyba lenie sie caly dzien i relaksuje przed jutrzejszym ginem. mam zle przeczucia co do tej wizyty :dry: obym sie mylila. na szczescie mam duzo nowych filmow i nawet fajnych wiec zaraz prysznic, sniadanko a potem sie wykladam

rusia ja tez nie jestem fanka tv. nic prawie nie ogladam oprocz majki ktora w sumie tez nie jest mi niezbedna do zycia. no i jeszczez spadkobiercy (nudnawi ostatnio) i formula1 w sezonie co ok 2 tygodnie :-)

mysza
to mam nadzieje ze duzo uwarzylas tego bigosu bo ja sie nie opie...rzam :-D

tiffi no wiem jak tam z twoim menu jest. ale juz niedlugo i potem zadna z nas bogatego nie bedzie miala ;-) ale fakt faktem sporo rzeczy masz calkiem smacznych w tym menu. tylko najgorsza jest swiadomosc ze sa jakies ograniczenia bo wtedy nachodzi ochota na jakies dzikie pozycje jadlospisu ktore normalnie moze i by sie nie chcialo. plus pilnowanie upierdliwe jest ale jak mowie-niedlugo wszystkie bedziemy sie juz pilnowac :-) powodzenia na usg-nie moge sie doczekac jak opiszesz bo my w podobnym wieku ciazowym :tak:

jedyneczka kobito ty sie wykonczysz!!!! prawie polnoc a ty dopiero zaleglas???? no mam nadzieje ze dzis lezysz i wypoczywasz za kare!!! :-) co do znieczulenia i dolarganu to jezelio wasze szpitale wspolpracuja z fundacja rodzic po ludzku to tu mozna sprawdzic o rodzaju znieczulenie i czy w ogole jest-link nizej:

Fundacja Rodzić po Ludzku - szkoły rodzenia, szpitale, poradnie laktacyjne

no ja nie bede jakichs roszczen co do rodzaju znieczulenia wysuwac bo stosuja tylko dolargan u nas. wiec moge albo go przyjac albo sie gryznac i tyle :-) ;-) ale tak jak ty tez nie slyszalam o zadnych nowych tylko dolargan. gina nawet nie pytalam ale zapytam jutro. tyle ze moze faktycznie jak sie uda to sprobuje bez :-)

a przybliz w jakiej postaci oprocz gotowanej jadlas miesko :-) bo to dla mnie b wazne jako dla niejadka gotowanego miecha :-) duszone domyslam sie i jakie? mozna smazone w koncu? i mowisz ze po bigosie jej nic Emi nie bylo? :-D:-D:-D to moze Stasiek tez polubi :confused: super ze Emi spodobal sie pomysl z grillem. taniej i na oku i u was i ty tez uzyjesz przy okazji ;-) ehhhh uciechy podniebienia :-)

mysza
u mnmie tez te same prezenty dla M- o ile sie upiera ze nic nie chce :-)

emih a coz ty tak bladym switem wstalas? :szok: kurde niefajnie z tym kleszczurem. jezu jak ja nienawidze tych obrzydliwcow...pamietam ze oczekiwanie jakies badania robila na to ugryzienie ale nie pamietam jakie

keeejt to chyba nas wiecej tu jest takich co im bejbiki w brzuchach kick boxing wczoraj trenowaly. to na bank w prezencie na dzien matki :-) Stasin byl niemozliwy. za to dzis chyba spi (albo ma zakwasy) bo raz na ruski rok kopnie leniwie dla zasady

kasiamaj
u nas 16 stopni ale slonca brak i jakos tak ponuro

emih dobrze ze idziesz do lekarza. co do kleszczy to france wlasnie ppotrafia sie petac po domu dlugo i nawet w nocy do lozka wleza zeby sie wgryzc. moja siora identycznie jak ty zalapala kleszcza. oby wszystko bylo ok

Ostatnia edycja:
niunia jezeli chodzi o trmofor to mam nadziej ze nie uzywalas go w okolicach "matecznika" czyli plecy biodra brzuch. dziewczyny pisaly ze nie wolno w ciazy zadnych ogrzewan w tych okolicach stosowac. sory ze post pod postem

niunia jezeli chodzi o trmofor to mam nadziej ze nie uzywalas go w okolicach "matecznika" czyli plecy biodra brzuch. dziewczyny pisaly ze nie wolno w ciazy zadnych ogrzewan w tych okolicach stosowac. sory ze post pod postem
uzywalam go na prawa czesc tylka to dobrze ?? czy zle ?? _louise_ nie strasz mnie bo zawalu dostane

louise-pewnie chodziło o badania na boleriozę???(to od kleszczy)

umyłam włosy i idę coś zjeść bo dziecko mi tu woła że głodne...a i mnie coś ssanie sie włączyło.

czesc dziewczyny -co ja widze temat kleszczy,masakra nienawidze dziadostwa,pajaki i kleszcze to dla mnie najgorsze co moze byc.emih do lekarza!!!!!!!!!!!!!
zycze wszystkim miłego dnia

uzywalam go na prawa czesc tylka to dobrze ?? czy zle ?? _louise_ nie strasz mnie bo zawalu dostane
spokojnie :-) jak nie dostalas krwawienia to chyba nic sie nie stalo. ale nie uzywaj na przyszlosc w tych okolicach. a dokladnie w ktorym miejscu prawej strony? bo moze byc prawy brzuch i prawe plecy i prawa kostka

reklama
louise-pewnie chodziło o badania na boleriozę???(to od kleszczy)

umyłam włosy i idę coś zjeść bo dziecko mi tu woła że głodne...a i mnie coś ssanie sie włączyło.
no chyba tak... ale nie wiem jakie sa jeszcze badania na to. ja bym poleciala i na wszystko sobie kazala robic. tak jak kiedys przed ciaza. moj brat cioteczny pracuje w pogotowiu i pojechalam do niego z histeria i kazalam sobie wszystkie jakie sie da robic i az mu wstyd bylo. koniec koncow to pogrzebal w tym i stwierdzil ze nawet sie nie zdazyl wgryzc. ale niecierpie tych syfiarzy-naprawde sa grozne.

Do góry