reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Hej laski:happy:
Ja postanowilam zrobic wkoncu dzisiaj liste co mi jeszcze pozostalo do zakupienia dla siebie i malego bo juz 33 tc ,a ja nie mam tego zbyt duzo oprucz ubranek ,wozka ,kolyski nie mam chyba nic ?:baffled:
Wiec chyba czas juz kupic pozostalosci :happy:

aisim No wkuncu na zasluzone l4 idziesz :happy2:
co do diety karmiacej to tez kiepsko u siebie to widze ..i wogle cale karmienie :tak:
Wiem ile to nerwow i wogle jak ciezkie sa przez to pierwsze tygodnie ....
dlatego postanawiam zakupic buteleczki i jak cos nie tak bedzie odrazu przechodze na modyfikowane :happy2:to takie moje skromne zdanie ....;-)

A ja już po badanich-morfologia i mocz-mam nadzieję,że wyniki będą ok,dzisiaj mam wizytę razem z Anetą ale dopiero po 21 więc cały dzień nerwówki.
Pogoda do bani i nic mi się nie chce.
Louise musisz więcej poprostu polegiwać i odpoczywać i wszystko będzie ok!!

vanilka ja tez sie obawiam troche tej diety :-) wczoraj na SR jako JEDYNA zadeklarowalam ze zamierzam karmic dziecko trybem mieszanym, comoze nie do konca jest prawda ale wolalam sie ubezpieczyc i zeby pani tez cos o takiej mozliwosci opowiedziala bo przeciez roznie to moze byc. ja tak jak Ty licze sie z tym ze jest taka mozliwosc ze bede karmic butelka nawet jak bedzie u mnie pokarm :tak:
co do wyprawki dla dzidziolka to powiem Ci ze ja tez nic kompletnie nie mam. mam tylko wanienke i po 2 sztuki (z kazdego rodzaju-spiochy, pajacyki, bluzeczki) ubranek na pierwsze tygodnie-to dostalam. i nic poza tym :-(

madzik
no wiem ze musze ale i tak sie boje. jeszcze teraz naczytalam sie o tym leku i jestem przerazona. laski w szpitalu po tym laduja z podejrzeniem zawalu :-:)szok:.
ciesze sie ze wyniki oki :-) no i powodzenia na wizycie i Tobie i Anetce. dajcie znac po powrcie. i byle do wieczora :tak:

A ja dzis lekko spanikowalam, bo w nocy nie moglam spac. Potwornie swedzialo mnie cale cialo, drapalam sie jak wsciekla. Nie mam zadnej wysypki, zaczerwienienia, nic. Poprostu swedzi . Do tego od dwoch dni meczy mnie potworna zgaga, doslownie w nocy jak przewracalam sie na drugi bok to podeszla mi cala zolc az do gardla. No wiec rano zaczelam szperac w internecie i doczytalam, ze to moga byc objawy cholestazy ciazowej. Stanelo mi przed oczami widmo przedwczesnego porodu, szpitala i patologii ciazy, zagrozenia zycia dziecka i w te pedy zamowilam na popoludnie wizyte lekarska. Siedze i plakac mi sie chce i dalej mnie wszystko swedzi. Nie wiem jak wytrzymam do 15 w tych nerwach.

witam sie po dluzszej nieobecnosci:)

u mnie ostatnie dni to tak jakby mi ktos motorek do tylka wlozyl:)latam,biegam,zalatwiam,grilluje z znajomymi,to jakies zakupy,to do lekarza i w kolko cos ale wiecie co dobrze mi to zrobilo,dla mnie widocznie najlepszym lekarstwem na poprawienie humoru jest wyjscie do ludzi:)mimo tak aktywnego spedzenia czasu odpoczelam i jest mi dobrze!!no moze troszku stesknilam sie za wami:zawstydzona/y:

ja dzisiaj po wizycie u lekarza,opisze na odpowiednim watku:tak:

poczytam was zaraz troszke,zdecydowanie to za długo miec tyle przerwy bo sie czlowiek odzwyczaja od tej atmosfery....

Witam was wszystkie;)

Wstałam dawno temu ale nie mam dzisiaj zbytniej ochoty na nic, jakby nagle całe dobre samopoczucie ze mnie uleciało;(

M poszedł na maturę z matematyki, ciekawe jak mu pójdzie... choć on sam twierdzi że na pewno nie zda, ale może będzie miał szczęście? Oby.

W nocy budziłam się chyba z 20 razy, miałam niesamowicie koszmarne i dziwne sny, nie wiem skąd nagle mi się wzięły biorąc pod uwagę to że od dawna albo nic mi się nie śniło albo jakieś głupoty których i tak potem nie pamiętałam za bardzo, a dzisiaj po prostu w nocy się bałam;(

Jestem więc niewyspana, brzuch mnie nieco pobolewa ale to pewnie jeszcze po wczorajszym obżarstwie, dzisiaj na obiad robię placki ziemniaczane a dopiero teraz doszło do mnie że cebuli nie mam, zużyłam ostatnio do spaghetti więc M po wyjściu ze szkoły musi jeszcze lecieć na małe zakupy, no ale cóż...

Obyście Wy miały lepsze samopoczucie;* Miłego dnia;)

A ja dzis lekko spanikowalam, bo w nocy nie moglam spac. Potwornie swedzialo mnie cale cialo, drapalam sie jak wsciekla. Nie mam zadnej wysypki, zaczerwienienia, nic. Poprostu swedzi . Do tego od dwoch dni meczy mnie potworna zgaga, doslownie w nocy jak przewracalam sie na drugi bok to podeszla mi cala zolc az do gardla. No wiec rano zaczelam szperac w internecie i doczytalam, ze to moga byc objawy cholestazy ciazowej. Stanelo mi przed oczami widmo przedwczesnego porodu, szpitala i patologii ciazy, zagrozenia zycia dziecka i w te pedy zamowilam na popoludnie wizyte lekarska. Siedze i plakac mi sie chce i dalej mnie wszystko swedzi. Nie wiem jak wytrzymam do 15 w tych nerwach.

cynamonka
ja tez kiedys tak sie wystraszylam...u mnie okazalo sie to zwyklym uczulenie prawdopodobnie na chlor, na szczescie. doraznie pij wapno-zacznij juz. a wizyta u lekarza ci nie zaszkodzi-cholestaza to glownie swedzenie nog (stopy od spodu) i rak i plecow. lekarz zreszta postawi Ci diagnoze i pewnie zleci proby watrobowe o ile nie wykluczy od razu tej cholestazy-czego Ci serdecznie zycze :tak:

kama
dobrze ze z toba wszystko w porzadku. i nie biegaj tyle z motorkiem bo niektore z nas juz za to pokutuja ;-) no ale wazne ze humorek sie poprawil :-)

louise w PL jest straszne parcie na karmienie piersia !!
Pamietam jak urodzilam i w szpitalu maly mi wyl bo byl duzy (4250 ) i nie najadal sie ta moja siara ...prosilam o butelke to polozne na mnie takie oczy :szok::szok:i oczywiscie ,ze to normalne ,ze dziecko tak placze bla ,bla ,bla a ja ryczalam razem z nim .
Wkoncu mama przyniosla mi mleko i butelke !!dalam najadl sie jak smok i spal bidulek maly !!a polozne oczywiscie mnie z****ly ,ze przeciez TRZEBA karmic piersia ...
no i ja taka bidna matka zero pojecia o dziecku ,karmieniu ..naczytalam sie madrych gazet w ciazy,nasluchalam madrych poloznych jak to trzeba karmic piersia i tak walczylam ok.2 tyg.z karmieniem ...zamiast cieszyc sie macierzynstwem ja ryczalam codziennie ,ze swojego dziecka nie potrafie wykarmic bo przeciez tak kaza !!!!
wkoncu po 2 tyg.moja pediatra powiedziala ,ze mam koniecznie dokarmiac bo urodzil sie duzy,wiecej potrzebuje ,a moj pokarm za slaby ...tak wiec teraz juz troszke wiem co znaczy wykarmic glodomora malego ..jedna kobieta ma full mleka wartosciowego inne maja malo mleka albo sama woda ..a inne rodza duze dzieci ktore sa glodne :)
tutaj na szczescie jak mowisz ,ze chcesz karmic piersia to robia takie oczy :szok:
nie ma jakiegos parcia jak w PL bardzo sie z tego ciesze :tak:bo jak bede miala problem z karmieniem powiedzialam sobie ,ze odrazu przechodze na mleko ..nie chce znowu ryczec ,ze jestem zla matka itd bo przeciez nie karmie cycem ...

reklama
Do góry