reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja tez juz idę sie umyc i spac.
W domu mam strasznie zimno, przestali grzac z dniem 1 maja:wściekła/y: Wczoraj to spalam w skarpetkach pok koldra i kocem, dziewczyny tak samo. Dzis czeka nas to samo.

Dobranoc.

reklama
mam mam, przypomniało mi się, mówiła położna że z doświadczenia wie iż sporo dziewczyn na fenotyrolu ma potem wywoływane porody.

patipaula my właśnie dopalamy tak co 2-3 dni jeszcze w piecu bo dziś np. było chłodno choć nocą mi się dobrze śpi w chłodzie ale mnie się coś porobiło w tej ciąży że ze zmarzlucha zrobiłam się gorącokrwista jakaś:-) dziewczynki jadą twoje na zieloną szkołe?

oliwia
idź do internisty po prostu niech choć ekg zrobi dla spokoju, mnie się zdarzyło ze dwa razy tak w tej ciąży ale przeszło szybko.Gratki wózia jeszcze raz, fajny jest:tak:

ewelad
to mieliście wypasik wyjazd:tak:

tetina
to też niezły był twój gin, normalnie konował jakiś:baffled:

Oliwia napisz jutro coś więcej o tym wózku (czy jedna budka, zmierz w środku gondolę itp.) na wózkowym temacie plis bo właśnie teraz nad tym się zastanawiam tylko w tych nowych kolorach. Twój bardzo ładny.

Czesc dziewczyny ja tylko na chwilke jestem taka poadnieta ze szok poczytalam was ale wybaczcie nie mam sil by cokolwiek pisac. Caly dzien na nogach dal mi w kosc. Jutro postaram sie wiecej napisac.
Ide sie kompac i do lozeczka. dobranoc brzuchatki!!!

louise samą dietą się nie martwię, bo ja lubię warzywa i chudy nabiał. Zresztą zobaczymy co diabetolog mi powie, co wykluczy co zostawi. Marwtię się by z małą było dobrze, bo ja dość późno miałam robioną tą glukozę. Co do cukrzycy ciążowej to ma ją 3% kobiet, ta moja koleżanka która tydzień temu urodziła miała tą cukrzycę, a mała jest zdrowiutka. Ja jestem dobrej myśli, tylko dzisiaj mam kiepski dzień, myślę, że jak oswoję moje "strachy" (po wizycie u diabetologa) to będzie dobrze
maruśka tak jak pisałam wyżej dieta dla mnie jest ok ja lubię warzywa, a co do truskawek zobaczymy jak będzie. Musze oswić moje strachy i będzie dobrze. ja najbardziej obawiam się, żeby mała była zdrowa, resztę przeżyję wszystko
jedyneczka no właśnie zastanawiam się nad tą koszulą, bo ja mam takie do karmienia, ale całe nie są rozpinane, więc nie wiem jak to jest z tym kładzeniem na brzuch
ewelad co do rachunków to nie bardzo wiem o co chodzi, ale chyba to miało być do innej dziewczyny.
oliwia fajny wózio
patipaula ja najbardziej nie lubię tego przejściowego okresu bo ja lodowa zmarzlina jestem

Ja się doczekałam na M i był bardzo zaskoczony tą kolacją a jak wznisołam ciasto ze świeczkami (to nie był tort) to się wzruszył - miło miło. Ja zjadłam kawałek ciasta ze śliwkami - nie powinnam ale mnie skusił. Mała fika nieźle, naparwdę dziewczyna ma temperament.
Co do akcji z umywalkami to dostałam info ze sklepu że mogę zwrócić, więc jest ok. Do moich fachmanów na rozliczenia wybieram się we czwartek.
Jutro jadę do tej mojej koleżanki, która niedawno urodziła i miała też tą cukrzycę, więc trochę sobie pogadamy.
Zbieram się spać

Witam wieczorową porą :tak: Niedawno do domku wróciliśmy bo po wizycie byliśmy jeszcze u cioci z wizytą ;-)

Vanilka
hehe to ja już chyba wolę inne pamiątki po ciąży niż rozstępy:-D

Wiecie co...doszłam do wniosku,że kompletnie przestało mnie ciągnąc do kfc!Aż wręcz mnie odpycha:nerd: No sama w to nie mogę uwierzyć!

Dobry Dziewczynki:-)
Wczoraj na SR było o laktacji i położna oglądała nasze brodawki i moje są ok:-D
Przed spaniem oglądałam jeszcze płytkę z USG-już bym chciała mieć dzidzię przy sobie:happy:Dzisiaj pakowanie, bo w weekend wyprowadzka i remoncik:-)
Tiffi ja mam ślad białka w moczu i lekarz kazał dużo pokrzywy pić i powtórzyć za tydzień:nerd:
Madzik1980 Aneta powodzenia na dzisiajszej wizycie:happy2:
Ewa81 też mam niektore ciuszki z plamkami i nie wiem w sumie jak to wywabić...
Emih odpoczniesz wreszcie??
Ania Pestka jak zdrówko?
Jedyneczka nie mogłaś podejść bez kolejki?W koncu ciężarówka ma jakieś prawa:tak:
Louise a Ty kochana kiedy wypoczniesz?
Oliwia wózek bardzo ładny:happy2:

dziendobry :-)
ja tradycyjnie juz wstalam i pije kawe i jem sliwki (miluszka gdzie sie podzialas? ;-)). wyszykuje M-ka do pracy i dzis chyba leze i daje szyjce odpoczywac. dzis mi sie b dobrze spalo na szczescie. wreszcie troszke chlodniej w domu i zaczelam spac pod kocem (lato :-) !!!!) zamiast koldra. no i przestali nareszcie grzac.ufffff
dziewczynki a co sie dzieje z kamą? wie ktoras? juz dawno sie nie odzywala dosyc.
a ja mam schizy przez ta maja szyjke teraz. boje sie wstawac, wydaje mi sie ze ciagle mnie brzuch boli i ciagle latam sprawdzac czy cos nie leci...:-:)-:)-(

ewelad
to fajowo ze weekend udany. a brakiem pozegnania sie nie przejmuj-w koncu my nie takie az wazne w obliczu o wiele wazniejszych spraw (mam na mysli kielbasy i inne rodzaje zarcia grillowego) :-D:-D:-D u ciezarnych priorytety sie zmieniaja hihihi ;-) a jak robisz te fryty bez tluszczu? w piekarniku na blaszce? nie przywieraja? ile pieczesz? sa jakies specjalne czy mozna swoje pyry obrac i skroic. to bylo 100 pytan do. :-) pytam bo my znow na diete przechodzimy chyba. dzis lub jutro pozyczam ten parowar i ogolnie chce wywalic na jakis czas troche tluszczu smazeniny i smietany i maki

anetka
no takie wiadomosci to az sie naprawde plakac ze szczescia chce :-) ja juz tez marze o lipcu i czesto ogladam zdjecie usg Stasia z taka malenka łapka z paluszkami i az mam lzy w oczach :-)

olivia b fajny wozeczek!!! i powiem ci ze o dziwo kolory sa super-a jak opisywalas to nie wydawaly mi sie fajne :-)

patipaula to ile macie stopni w domu????:szok: a ja wlasnie pisalam ze wreszcie troche chlodniej sie u nas zrobilo hura...no jak za zimno to w ogole niefajnie

jedyneczka no wlasnie-ten posrany fenoterol i moj cordafen tez (wszystkie te leki na podtrzymanie maja takie skutki-tez o tym slyszalam)...dlatego tego shitu nie chcialam brac :wściekła/y: a teraz co? teraz musze przez ta szyjke glupia. tez sie boje ze czeka mnie to samo. na pewno bede miala ciezki porod...:-:)-:)-(

tiffi ja tezmysle ze to po prostu ten pierwszy dzien po takich nieciekawych wiesciach dobilo Cie to wszystko i stad az tak zle samopoczucie. masz prawo tak sie czuc ale z czasem sie poczujesz lepiej. jak tak patrez to kazda z nas ma jakies "przeboje" i chyba zadna prawie nie przechodzi tej ciazy lajcikowo (choc wydawalo mi sie ze ja taka fuksiara jestem :dry:). bedzie dobrze i glowa do gory :tak:
super ze urodzinki sie udaly-no ten Twoj M to ma prawdziwy skarb w domu :-) a z umywalkami tak wlasnie myslalam ze wam pewnie przyjma-fajnie :-) czyli wszystko sie rusza i prostuje ;-)

mruczka ja tez mialam wczoraj o karmieniu-o laktacji mniej ale cos tam liznela babka. u nas nie bylo poloznej tylko jakas specjalistka od laktacji :confused: ale brodawki wam tak przy facetach ogladala??? kurde ja jestem b pruderyjna pod tym wzgledem i bym nie pokazala chyba przy obcych :zawstydzona/y: ps-wlasnie dzis zamierzam odpoczywac :-)

reklama
Do góry