reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej hej
u mnie dziś ładna pogoda wreszcie:-)
pójdę do innego gina na tą konsultację, tak jak mówicie;-) sama będę spokojniejsza...

reklama
Cześć laseczki :-)
Ja dziś "wolne" tj. Mała w przedszkolu (kaszelek i katar jakby zniknął w 3 dni :szok:) a M w trasie... To się "luzuję" i nadrabiam forumowe zaległości :tak:...

Dzamenka, Jedyneczka, Vanilka, Perla- ANia-pestka, Madzik- mavie rację, ja wiem... wiem że powinnam powiedzieć sobie stop. I naprawdę mówię. Tylko jak przychodzi co do czego NIE MAM INNEGO WYJŚCIA, po prostu nie mam wyjścia. Musiałabym UCIEC, bo inaczej się nie da mimo najszczęrszych chęci moich czy M...

Perla, Mammi raczej nie wróci- tak obstawiam- nie wiadomo co się stało, czy z firmą czy Emilką czy szwagrem, ale przestała odpisywac na sms... NIC.

Vanilka, CYnamonka, mnie też swędzi brzuchol. a najgorsze ze też piersi i to STRASZNIE- a wcale nie rosną... nie wiem czy to jakieś uczulenie? ALe nowych produktów nie używam..

Ewcik- JAk tam mieszkanko?
Ps. skurcze są czasem przerażające, teraz w weekend tak bolesne że w pół szłam do wc bo nie mogłam do pionu stanąć. Próbuję się dobić do gina aby w piątek się zjawić, podobnie jak atabe- myslę o zmianie gina. Choć może skurczybyki nie są groźne jak szyjka się nie skraca? Nie wiem, ale niepokoję się, a strachliwa ogólnie nie jestem.

Tiffi, bardzo współczuję złych wieści, ale może faktycznie MAruśka CI pomoże to przetrwac- zobacz jaki lask z niej bije a bez cukru chodzi i kluczyków jak Anetka nie łamie ;-)

Atabe, też myslę ze powinnać się skonsultować z innym ginem, bo to jakieś nienormalne- chyba labę sobie kładzie! :wściekła/y:

Ania-pestka- zdrówka, dużo zdrówka dziewczyno dla Ciebie i Twojej rodzinki!

Jedyneczka, a ty też w pędzie, a to okna, a to sprawy urzędowe- musimy się zawzajem stopować :-D:-D:-D POWODZZENIA!

agatka- NAtalia- zdania są strasznie podzielone- co do materaców. Jedn mówią ze kokos (logopedzi) ale twardy i śmierdzi jak zostanie zalany, Łuska gryczana- twarda, ale dobra dla alergików, gryka podobno od 1 roku... Sama nie wiem. WIem tylko że NIEUŻYWANY! Poczytaj... Materace Dla Dzieci

Aisim- wypoczywaj w końcu!!!!

Vanilka- mi też się chyba instynkt gniazda w zastraszającym tempie załączył i czuję że CZAS w końcu wziąć w garść kartke papieru i ołówek na listę... Poczułam jakieś piętno czasu....

Louise... COś miałam pisać ale nie pamietam :-D:-D:-D No to... CZEŚĆ :-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczęta ...

Ja przez te zaparcie wyłączona z życia byłam przez dwa dni ... Koszmar co przeżyłam - dziewczyny, dbajcie o dietę i regularne oczyszczanie się żeby nie doszło do czegoś takiego.. Po prostu katusze ...

Wybaczcie że nie pisze do Was personalnie tylko tak od razu o sobie .. Chciałam dac znać że wróciłam do żywych ...
Musze ogarnąć najpierw chałupę bo tylko leżałam przez dwa dni, coś upichcić i potem Was nadrobię ...

Miłego dni i udanych wizyt życzę ..

Do potem brzuchatki :happy:

Witam was dziewczyny :)
Pranie zdjęłam i mimo zastosowania mydła dr beckmann nie ze wszystkich ciuszków plamy zeszły - szkoda....
Właśnie kurierem przyjechał fotelik i sweterek z allegro ale o tym na zakupowym...
Dzisiaj na obiad szparagi, sałata ze śmietaną ziemniaczki duszone i jajo - ostatnio lubię takie wiosenne obiady wcześniej obiad bez mięsa nie był
obiadem...

czesc dwupaczki!!!
ja wkurzona od wczoraj :wściekła/y: bo moj lapek wyslali ch.. wie gdzie i bedzie... do soboty!!! :szok: rece opadaja... :angry:
Jedyneczka kupuje nowy mini hp, ale w promocji tu w Tesco za 249£! wyprzedaja je i tu i podobno w PL tez (w Tesco w PL za 1300zl) bo bedzie wchodzil nowszy model... a ja nie musze miec najnowszego! ;-) oby byl malutki, leciutki i tylko moj... :tak:
Aisim podziwiam ze tyle czasu pracowalas i dopiero teraz na l4! :tak: wypoczywaj teraz do lipca bo potem raczej nie wypoczniesz :-p
Atabe moim zdaniem tez powinnas zmienic tego gina... :tak:
Cynamonka rzeczywiscie miejmy nadzieje ze Louise ma racje!
Kama fajnie ze jestes i ze wszystko ok! :-)
Aneta, Madzik powodzonka na wizytach! :tak:ja mam dzis spotkanko (bo wizyta to ciezko nazwac) z moja polozna... ciekawe co mi powie jak zglosze jej swoje obawy ze szyjka mi sie skraca bo kluje mnie mocno od 2-3 tyg. :sorry2:
Vanilka ja zamierzam karmic max. 8-9 miesiecy... :tak: i przeraza mnie znowu ta dietka i wyrzeczenia karmiacej! :crazy:
Emih to szkoda z ta Mammi... :zawstydzona/y:mogla chociaz 2 zdania skreslic! :-( a Ty kochana naprawde sie oszczedzaj bo przeciez nie wszystko musisz sama robic!!! wykorzystuj wiecej M-ka! :-p

Cześć dziewczynki !!!
Chciałam jeszcze leżakować, ale jakiś grubszy remont gdzieś nad nami i wiertarka mi spać nie daje :-D
Zjadłam na śniadanko jajka na twardo - takiego mega smaka miałam :-)
M w pracy, ale wczoraj się nim nacieszyłam, to może mi starczy na te dwa kolejne samotne dni.
Ewelad - tak, gram w contera, co ta ciąża robi z człowiekiem, chociaż ja od zawsze ciosam w takie różne gry.
Vanilka - nieciekawie z tym karmieniem. Ja bym chciała karmić cyckiem tylko dlatego, że to duża oszczędność... Jak się nie uda... trudno - świat się nie zawali ;-)
Aisim - nareszcie L4 - odpoczywaj, bo zasłużyłaś pracusiu ;-)

witam się :)

jakąś dziwną noc miałam, wstałam w nocy na siku i doszłam do wniosku,że bardzo fajnie mi się śpi na tym piasku i teraz już co noc tak będę spać. I teraz tak sobie myślę, na jakim piasku...:-D
Po grillowaniu brzuch mi wystrzelił, z godziny na godzinę zrobił się razy 2. M uwierzyć nie mógł, że to tak nagle i od razu... A powiem, że tylko kiełbaskę zjadłam i kawałek kaszanki, więc to nie z przejedzenia :-p Moja Mała chyba w kalendarz zajrzała i uświadomiła sobie, że to już 7 miesiąc i wypadałoby się zabrać za siebie. I tak jak zawsze była poniżej pępka, to teraz aż po przeponę ją czuję... M jest w ciężkim szoku...

Dziś idziemy na szkołę rodzenia, jak zwykle mi się nie chce, ale to już chyba nikogo nie zdziwi :rofl2:

Louise
zajrzyj sobie do sklepów dziecięcych w Alejach tam w bramie dom dziecka czy jakoś tak i na rynku wieluńskim. Ja tam namiętnie kupuję ubranka na wyprzedaży, bo prawie cały czas mają coś przecenione, albo w koszach, albo na środku sklepu (w Alejach) są takie wieszaki. Koleżanka kupiła spodnie takie na szelkach z takiego miękkiego materiału z tup-tup za 14zł, a normalnie kosztują 70-z hakiem. Ja tam dużo body, kaftaników i śpiochów kupiłam za grosze

Tiffi powtórz badania, tylko dzień wcześniej nie jedz słodkości itp. U mnie też tak było. Po pierwszym badaniu lekarka się za głowę złapała, miałam prawie 180 cukru, a po powtórce wszystko pięknie było

czesc laseczki ,ja dzis znów z biegu
nasiedziałam sie u dentysty z dzieckiem starszym a jutro z młodszym i jeszcze moje usg ,normalnie ponoc terminy długie a mnie sie ku...a nakładają bo jutro 11 stomatolog a 12 20 usg ,i inaczej nie mozna bo nie maja gdzie wcisnąc dzis jeszcze obleciałam rynek i jako ze nie wiem co na obiad zrobic to kupiłam i młoda kapustke i botwinke i ogórki na mizerie i papryke na leczo,i badz tu mądra co mi sie chce
no nic cos tam sie pewno wyklaruje z tego,mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku
dziewczyny wizytujace powodzonka,lece troche nadrobic

halelluja!!nadrobilam zaleglosci!!!!

jedyneczko
az zazdroszcze tego jak milo piszesz o swoich tesciac:tak:ja na sama mysl drgawek dostaje:wściekła/y::wściekła/y::tak:
loiuse jaja spalilas:-D:-D
cynamonka wspolczuje zaginiecia samochodu :crazy:
mysza widze ze ty wojny o fajeczki rozgrywalas,ja mojemu eMkowi ak dlugo marudila tyle sie obrazalam ze az w koncu przestal,czasem tylko ze znajomymi zapali ale zadko sie to zdarza, za to jak zajedziemy do mojej kochanej tesciowej to ty do niego:"zapal sobie syneczku":angry::angry:babsko wstretne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
vanilka ja tez browara jak zaciagne po porodzie to normalnie dno z butelki wyrwie:-D

widze ze w dlugi weekend lipcoweczki grilowaly:-)
perla ja tez chce taki osobisty laptop;-)kurcze ty to masz nosa do kupowania rzeczy,wyrywasz najtansze okazje:-D
madzik fajowa ta kolyska,sama taka chcialam ale pozniej z braku laku zesmy zrezygnowali bo mieszkanko za male a zagracic go nie chce.
mysza czy twoje hobby to spanie?:-)uwielbiam czytac twoje posty i...z tym Garfieldem to strzal w 10!!!pasuje do ciebie jak nic

ja na zaparcie winogrona kilogramami zre,potem sikam jak szalona no i TO tez:sorry2::sorry2:

tak czytam i czytam i juz nie wiem co dzisiaj na obiad wyczarujebo o ogorkowej wspominalyscie,pomidorowka tez byla,nalesniki,dorade pieczona i szparagi, botwinka,mloda kapuche z koperkiem ,knedle,szczawiowa,mielone, ziemniaczki i mizeria,bigos,pozarlabym wszystko!!!!zasiadz tu z pustym zoladkiem przed lapka i poczytaj sobie forum:growl:

mruczka ja teraz co 2 tyg. do ginka chodze,co do zgagi to mnie pali czesto ale tylko wieczorem:dry:
asienka pomalutku wszystko samo sie ulozy i bedziecie razem zyc dlugo i szczesliwie;-)czasem warto poczekac troche dluzej,slub nie zajac nie ucieknie.wszystko jeszcze przed wami:-)

tiffi proponuje powtorzyc badanie moczu a z ta glukoza to oze nie taki diabel straszny jak go maluja;-)wiem marne pocieszenie ale zobaczysz dasz rade,odpowiednia dietka,regularny pomiar i bedzie git.ja ide jutro na powtorke mojej i najgorszym wypadku bedziemy sie wzajemnie wspierac:tak:
aniu duzo zdrowka dla malego!!!!
ewcik tobie tez ktos motorek do tylka zamontowal?czytam tylko ze ty tam musisz leciec,to znowu gdzie indziej,w sumie to podobnie jak ja,moj brat sie smieje ze ja to w biegu urodze;-)
perla do soboty tylko kilka dni wiec juz nie dlugo a bedziesz miala ten leciutki,malutki i tyko twoj laptopik;-)
asim odpoczywaj i laduj akumulatory na lipiec!!!nalezy ci sie!!!
atabe zmieniaj tego gina albo chociaz skonsultuj sie z jakims innym bo ten to jakis lewy sie wydaje!!przynajmniej spokojniejsza bedziesz a my razem z toba:tak:
aneta madzik powodzenia na wizycie!!
vanilka ja tez w sumie procz wozka,lezaczka,lozeczka i ubranek nie mam nic wiecej,najwyzszy czas zrobic liste zakupow bo czas leci nieublagalnie.

M wczoraj poskrecal lozeczko,bo akurat mial czas i chec i zeby sie odsmierdlo,powiedzcie macie albo bedziecie miec powieszony baldachim?

Ostatnia edycja:
reklama
emih Mi sie nie wlaczyl tylko poprostu chyba juz czas wkoncu to ogarnac bo czas leci ,a potem wszystko odrazu kupic to masakra by byla ....

perla :baffled::baffled::baffled::baffled:gdzie oni go wyslali ?do polski ;-);-);-)

mysza chyba m w pracy co ?bo wpadlas na bb:-D

Do góry