reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Ja juz pisałam, po ostatniej wizycie wskazało 4-4,5, ale myślę że teraz spokojnie 5 :szok:

Natalia22 Witamy:-D

Ja przytyłam na razie 0,5 - 1 kg (zależy od dnia), jakoś tak się waha ta waga od 3 tygodni. Ale brzusio mi już wydęło:-)

Powiedzcie o co chodzi z tym spaniem z poduszką miedzy nogami... bo to moja pierwsza ciąża i nie bardzo kumam czaczę, ale póki co śpię bardzo dobrze i mogłabym codziennie przesypiać min. 12 godzin.

magdzia ja do smarowania brzucha uzywam kremu z gerbera jak dla mnie jest rewelacyjny, fajna konsystencja, zapach, szybko się wchłania. Przy poprzedniej ciąży tez go stosowałam i ani jednego rozstępu, a cena jest przystępna bo tubka kosztuje 26-27zł.

gepherty spóźnione, ale szczere życzenia dla synka.

Jedynaczka jak wody odchodzą i są bezbarwne to niby nie ma pospiechu, tylko jak są zielone to trzeba zaraz pędzic do szpitala.
Mi wody odeszly o 1 w nocy wiec ubralismy sie z M i jechalismy tylko ja mam do szpitala 50 km. w samochodzie mialam skurcze co 3 min. o 2 bylismy juz w szpitalu a o 6 juz w trójke, wiec dobrze ze do rana nie czekalam.

Dzamena -jejku masakra 240 tabletek w miesiacu??
a dlaczego powiedzialy ,ze nie nadajesz sie do cazy i rodzenia ??
kurw...czemu czesto jest tak ,ze skorcze sa ,a rozwarcia nie ma :confused:
ja wlasnie tak za kazdym razem mialam :-(

to niby jest taka uroda, mam dwie koleżanki takie(siostry) rodziły po miesiącu i każda po oxytocynie skurcze miała a rozwarcie wręcz coraz mniejsze i im od razu lekarz powiedzial że tylko cesarka wchodzi w gre bo naturalnie nie urodzą.

Widzę,że porodowo-strasznie się zrobiło;-)Nie ma co się przejmować złymi doświadczeniami innych,tylko trzeba myśleć pozytywnie.Musi być ok. i już:happy2:
Porody są bardzo różne i nie ma co się sugerować opieściami ,pozytywne nastawienie jest bardzo ważne.A najważniejsze w tym jest to,że nagroda jest cudowna-nasze wyczekane maleństwo i zdecydowanie warto trochę się poświęcić;-)A dla równowagi przypomnę,że malewa pisała,że miała lekki i krótki poród.:tak:

dokładni szybki, łatwy i leciutki :tak: i chciałm od razu rodzić następne dlatego nie stresujcie się. Najważniejsze pozytywne myślenie :cool2:

Dziewczyny, a Wy co miałyście trudne porody to życze kolejnego już przyjemnego.

Hej dziewczyny!:-)
Ja dzisiaj pod kocykiem sama, nadal przeziębiona, ale już mi lepiej:-). Wysłałam M na narty, bo już od tyg. mi nudzi, więc stwierdziłam, ze skoro ja dzś wygrzewam się w domciu, to też nie będę zmuszałą go do siedzenia.

kasik kuruj się kuruj, bo to szkoda weekendów na chorowanie

patipaula wszystkiego najlepszego !!!

atabe przykro mi że rana się niespecjalnie goi, ale będzie dobrze, może by jaką maścią trzeba smarować. Ja często używam nagietkowej na jakieś ranki,
zadrapania itd.

emih Pisz,pisz niech sie zamelduje nam i pewnie juz plec zna :happy2:

Mnie dziewczyny to dretwieje rece czesto :baffled:to normalne:confused:
a spac juz tylko musze z czyms miedzy nogami :-D
Biore sobie big duza maskotke Cliforda mojego synka ,wkladam miedzy nogi :-D

ja zawsze wkładam albo rogala, albo kołdre. W poprzedniej ciązy też tak tylko spalam, nie wiem czemu tak jest.

a co do sexu to u nas jest problem tego typu że mi się chce popołudniu, a M jest w pracy, a jak jemu sie wieczorkiem chce to ja jestem wzdęta, obolała i mi się nie chce :baffled:

Supcio szybkiego powrotu do zdrowia życze

A my spędziliśmy bardzo miły weekend i chyba wkońcu wybraliśmy imie dla dziewczynki ;-) Sandra

no to zaległości na tym wątku nadrobione i uciekam coś wrzucić do kociołka bo mi coś burczy

o kurcze Wy tylko po 2 czy tam 3 kilo przybrałyscie hhehe a ja juz tyle heh musze chyba zacząć uwazac.... chociaz w pierwszej ciazy przytyłam 27 kilo :p ale zrzuciłam do wagi 52 ! mam dobre spalanie :D hehe

reklama
NAtalia, ja mam na plusie tyle samo co ty a w poprzedniej miałam chyba 23-25kg do przodu ale też nie było tego już po 3-4 miesiącach, więc jakoś nie panikuje, choc jak patrzę w lustro.... :baffled:

Ps. Może wstawisz suwaczek? Na kiedy masz termin?

Do góry