reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam mamusie;-)

Sara211, R.usalka mam nadzieje, ze dzis czujecie sie juz lepiej.Dajcie znac jak samopoczucie:tak:

U mnie w zasadzie tradycyjnie nudnosci i potworne lenistwo....No doslownie nic mi sie nie chce.:sorry:
Wczoraj wieczorem troche sie wystraszylam.Zaczelo mnie cos kluc podczas stania i siedzenia z prawej strony podbrzusza.Poszperalam troche w necie i okazalo sie, ze to najprawdopodobniej rosnaca macica sie odzywa.Na razie dzis na szczescie nic nie kluje.
Pozdrawiam dziewczynki.Milego dnia:-)

reklama
Witam i Ja w ten piękny dzionek. W warszawie świeci słoneczko i aż się chce żyć:) Dzisiaj odebrałam wyniki badań z krwi i moczu. Wszystko oki. Toksoplazmoza ujemna. Przeciwciał nie stwierdzono. U mnie niestety mdłości nie ma, wymiotów zresztą też nie mam. Czuję się bardzo dobrze, gdyby nie testy ciążowe i wyzyta u lekarza to bym nawet nie wiedziała że w ciąży jestem :-D
Muszę tylko codziennie brać luteinę ze względu na niski poziom progesteronu- plamień dzięki Bogu nie ma. Teraz czekamy na 1 grudnia i pierwsze usg. To bedzie najbardziej stresujący dzień w moim życiu. Jesteśmy dobrej mysli:tak:

Cześć dziewczyny :-) dołączam do was. W poniedziałek zrobiłam betę hcg i wynik 142,1 a wczoraj 566,7 :happy: mam nadzieję że to dobry przyrost. Dopiero w czwartek idę pierwszy raz do lekarza, już sie nie mogę doczekać (może zobaczę już maluszka :-)) Z moich obliczeń wynika że urodzę pod koniec lipca. Co do objawów to strasznie mnie bolą cycuszki (prawie od samej owulki), pobolewa lekko po bokach i w okolicach jajniczków i okropny trądzik. Dziewczyny a wiecie może który to tydzień 4 czy 5 (wynik 566,7) bo już zgłupiałam z tymi normami :no:

Witam ..
buuu jakos dzisiaj dzien mam kiepski :( no ale nie bede narzekac ...
Moze to ta fatalna pogoda tak na mnie dziala?:-(

Katasiunia żeby wkleić suwaczek w podpis, musisz wejść w "Ustawienia", a potem "Edytuj sygnaturę" i tam wklejasz kod :tak:.

A tak poza tym to witam się prawie porannie ;-).

Cycki mnie bolą do wytrzymania, a po kilku godzinach w staniku już gorzej, brzuszek przestał boleć (bóle w stylu menstruacyjne), też tak miałyście, czy do tej pory czujecie te rozciąganie? Innych objawów brak.

witam- no ja tez pisalam, ze czuje sie rewelacyjnie ale od wczoraj...masakra tak mnie mdlosci mecza i obrzydzenie do jedzenia!!(nawet schudlam ok 1,5 kg) normalnie jakbym byla na kacu:sorry:...
jesli chodzi o czeste siusiu to nie- w noremie, gdzie przy pierwszejciazy latalam non stop...i nie jestem senna...mam owszem problemy ze wstawaniem na 7.30 by Klaudie wyszykowac do przedszkola i zaprowadzic...ale to przez mdlosci...bo rano siegaja zenitu!ale wieczorami nie chce mi sie wcale spac!..

Geperty widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży :-) w poniedziałek będzie 5 tygodni :laugh2: piersi też mnie bolą najbardziej wieczorem i bóle podobne do okresowych w ciągu dnia prawie ich nie mam ale wieczorem mnie bardzo ciągnie :tak: kiedy masz pierwszą wizytę u lekarza? czy może już byłaś? Moja ciąża jest dla nas wielką niespodzianką, bo 2,5 miesiąca temu poroniłam :sad: ale mamy nadzieję że tym razem się uda :-) narazie wszystko jest ok :laugh2:

muszę się wygadać ...
obiecalam sobie że do 12 tyg nie będe rozpowiadać , ale tak trudno mi się powstrzymać..
szefostwo już wie , zresztą sama szefowa zapytała co jest grane bo wyglądam jak śmierć na chorągwi wyściskały mnie :szok: i kazały się nie martwić .
mam wrażenie że koleżanki z pracy też jakoś dziwnie się na mnie patrzą :cool:
a jak u was , zachowujecie fasolkę w tajemnicy narazie ?

reklama
u mnie grono najblizszych wie..od razu powiedzielismy...w szkole tez musialam powiedziec, bo zwalniam sie wczesniej...nienajlpeiej sie czuje...pozostali hmm znajomi, ktorym nie moge powiedziec, bo staram sie o pewna prace(niby jak bede sie dobrze czula mam zaczac os stycznia) i nie chce by dotarlo ...by jakos cos ciaza zmienila...

Do góry