reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Dziewczyny,

Czy zastanawiacie sie juz czy bedzie chlopiec czy dziewczynka? Bardzo bym chciala dziewczynke i z tego co wyczytalam to do zaplodnienia musialoby dojsc na 2-3 dni przed owulacja. ...

Kochana, muszę cię zmartwić, ae te przesądy (tak, nazwe to przesądami) to zawsze 50 na 50 procent. Ja z nich powinnam mieć wypisz wymaluj syna, a moja siostra dwie dziewczyny a... ma dwóch chłopaków... Tak więc raczej na intuicję stawiam niż na cokolwiek innego :tak:

Wątróbka również była w moim menu we wtorek- to chyba jakieś zaraźliwe, ale faktycznie jadłam ją na anemię w poprzedniej ciąży i gdy tylko zaczyna mi się kręcić w głowie... robię ja na obiad... I JEST LEPIEJ :-)

Kama- co do włosów, to na pewno w ciąży robią siębardziej gęste bo tak nie wypadaja jak na codzień, ale ok 3 miesięcy po porodzie jak zaczną wypadać, to się ma wrażenie że się ołysieje ;-)

Mówicie że zrzędzicie... Jaką ja dziś zrobiłam awanturę M w sklepie.. Może dlatego to nim wstrząsnęło bo z natury spokojna jestem... No bo same powiedźcie... nie dość że nie lubię jeździć na zakupy to jak już jadę to chę powoli sobie wózkiem między regałami pojeździć a nie czuć bata na skórze "jak długo można wybierać szampon do włosów, co za różnica jaka mąka, w takim tempie to do wieczora ze sklepu nie wyjdziemy.... bla bla bla" :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie jeszcze nic nie widać. W poprzedniej ciąży brzuszek pojawił mi się dopiero na początku 5 miesiąca, a przez pierwsze 4 praktycznie nic nie było widać :)

Witam ciezarowki :-)
Natucha wyobrazam sobie co przezywasz, bardzo mi przykro. Miejmy nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz mogla sie cieszyc z nowej zdrowej ciazy.
Ja zawsze mialam plaski brzuszek i juz od paru tygodni ja i maz zauwazamy jak sie zmienia :tak:. Poza tym jest ich 2 wiec chyba szybciej wyskakuje :cool2:.

Emih powiedz skad ja znam ta sytuacje w sklepie.;-)Nie cierpie z M robic zakupow.Dzisiaj juz 3 raz z kolei pojechal z Izabelke- beze mnie na zakupy do naszego sklepu.Mnie nie wolno sie denerwowac;-)Po prostu nie znosze z nim chodzic do sklepu.Najpierw sam oglada godzine rzeczy, ktore jego interesuja, a pozniej mowi, ze jest juz pozno i musimy wracac:crazy: Dlatego on sam jezdzi do Selgrosa, a w mniejszych hurtowniach kupuje tylko ja.

Pewnie tak jest- przecież masz w sobie aż 2 życia :)
Mi niestety po poprzedniej ciązy brzuszek nie spłaszczył się do końca i może dlatego narazie nic nie widac. A zreszta to dopiero 5 tydzien (wg usg).
Dzieki za wsparcie odnośnie zrzedzenia- napewno skorzystam z Waszej propocycji. zrzedzic grupowo jest weselej!!!
pozdrawiam cieplutko

Bejo27 u mnie brzuszek to widac niestety caly czas, odkad urodzilam Szymonka;-) ale typowo ciazowego jeszcze nie mam.W poprzednich ciazach widac go bylo dosc wczesnie.
Slyszalam natomiast, ze kobiety bardzo szczuple maja brzuszek pozniej i w ogole mniejszy( ja do nich nie naleze):-)
Wczoraj u gina byla szczuplutka dziewczyna w ciazy-koniec piatego miesiaca- miala opieta bluzke i nie bylo kompletnie nic widac:szok: Po wyjsciu nawet mowila , ze pytala dlaczego nie widac jej brzuszka, gin jej powiedzial, ze nie ma w tym nic zlego:tak:

No właśnie. Ja zanim zaszłam w pierwszą ciążę byłam raczej szczupła, no napewno nie miałam wystającego brzucha. Na weselu kolezanko (pod koniec 5 miesiąca ciązy) wszyscy mnie pytali gdzie jest ta moja ciąża. A teraz niestety brzuszek mam, z rozm. 38 przerzuciałam się po ciązy na rozm. 40. Ale mam nadzieję, że tym razem za dużo nie przytyje. Chociaz mój mąz twierdzi, że "kochanego ciałka nigdy za wiele".

Czesc lipcoweczki.:-)
Doradzcie prosze, jak mozecie.W zasadzie odkad zaszlam w ciaze jest mi ciagle strasznie zimno_Ostatnio jak jechalam z moim tata w samochodzie, on sie prawie gotowal, a ja ogrzewanie na full, a i tak bylo mi zimno.Doszedl wiec do wniosku, ze to na pewno wysoki cholesterol i powinnam pilnie isc do lekarza;-)
Od dwoch tygodni spie pod dwoma koldrami, mimo, ze w mieszkaniu mamy cieplo- normalne centralne.
Dzis w nocy dostalam strasznych dreszczy.Pierwsza mysl byla taka, ze moze to objaw niepozadany stosowania Duphastonu, ale M przestudiowal ulotke i nic tam o dreszczach nie ma.Przeziebienie to tez nie jest bo dzis czuje sie juz dobrze- normalnie.Wiec co to moze byc?
Myslicie,ze moze byc taki objaw ciazy, czy raczej powinnam isc z tym do lekarza?
W zadnej z poprzednich ciaz nie mialam czegos takiego.a martwie sie tym bardzo.Pomocy;-)
Milego dnia dla wszystkich zafasolkowanych:-)

reklama
Cześć dziewczynki :-)
Mammi, mi również bardziej zimno niż zwykle. Nie wiem jak to się ma do ciąży ale zimne nogi, ręce to gorsze krążenie- i występuje szczególnie u kobiet. Dreszcze za to pojawiają się przy szybkim wzroście gorączki- mierzyłaś ją po tych dreszczach? Może miałaś?

A co do brzuszków- podobno w drugiej ciąży rośną szybciej, ponieważ mamy już rozciągnięte to i owo :cool2: Ja najbardziej nie lubie 4/5 miesiąca- jeśli chodzi o wygląd brzuszka- jeszcze nie widać tak naprawdę (dla niewtajemniczonych) że to ciąża a wygląda jakby zahodowało się oponkę żywieniową :sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry