reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Sen faktycznie pokręcony, a ta kapusta to chyba mi sie śniłą bo kiedyś któraś z dziewczyn pisała,że trzymała pod szpitalnym łóżkiem główkę kapusty w razie nawału pokarmu,ale skąd dzidziuś w jej liściach to nie wiem:confused:Może ,że niby dzieci się z kapusty się biorą;-)

louise zluzuj troszkę;-) Świat się nie zawali jak remont rochę się przeciągnie,a zprzemęczeniem moim zdaniem nie ma żartów:no:

madzik czym Ty sie przejmujesz?Nie wiem co dokładnie powiedział Ci lekarz,ale 125 na 85 to książkowe ciśnienie:tak: Może ogólnie zasugerowal,że trzeba je kontrolować bo nadciśnienie jest grożne,ale nie sądzę,żeby chodziło tu konkretnie o to,że coś Ci teraz grozi.Ja miałam zatrucie ciążowe w 1 ciąży-włąśnie dlatego kontroluje się ciśnienie,żeby je w porę wykryć.Zapewniam Cię,że masz dobre ciśnienie.Ja przy zatruciu miałam 150 na 105, a Twoje jest duzo niższe.

aisim mężczyzni.....;-)Ja gdybym miała mieć dziewczynkę,to bym dopiero z fatałaszkami poszalała i byłyby tylko dziewczęce kolory:tak: Zazdroszczę Ci trochę córuni:-p

Mammi - przepraszam ale u Ciebie juz stwierdzony chłopczyk! Bo ja za bardzo na bieżąco nie jestem i nie wiem!! Ja miałam przeczucia wewnętrzne na chłopca a tu niespodzianka!!
Już po pobieraniu krwi jestes?? chyba mieszkasz przy przychodni!:-)

reklama
mammi jak sobie tak wyobraziłam ze my wszystkie na tej sali juz po porodach lezymy to myslałam ze sie posikam,juz to widze najwieksze plotuchy w szpitalu kazda z główka kapusty przy łózku i dziecmi przy cycku,chyba by nam bardzo szybko dali papiery do podpisania o wyjscie na własne zyczenie

mammi jak sobie tak wyobraziłam ze my wszystkie na tej sali juz po porodach lezymy to myslałam ze sie posikam,juz to widze najwieksze plotuchy w szpitalu kazda z główka kapusty przy łózku i dziecmi przy cycku,chyba by nam bardzo szybko dali papiery do podpisania o wyjscie na własne zyczenie

To by mogło byc ciekawe przeżycie, razem na jednej sali. Przynajmniej mogłybśmy się wspierać , a tak skąd możemy wiedziec na kogo się trafi!!

A kama i perla z tego co pamietam to w Polsce są!! Perla mowiła ze nie bedzie miała dostepu do netu!! a kama to nie wiem:-( ale napewno wszytko u nich dobrze!

Hej Mamuski!

Naprodukowalyscie tyle stron ze zajelo mi prawie godzine zeby byc na biezaco.Jestescie bardzo tworcze:) Ja niestety ostatnie dwa dni mialam troche zajete i nie moglam sie poudzielac.Mam nadzieje,ze teraz nadrobie.

Gratuluje dziewczynek i chlopczykow!!! Ja mam nadzieje,ze moj wstydek sie nie zakryje przy kolejnym usg ktore mam 12stego lutego i bedziemy mogli poznac plec. Juz nie moge sie doczekac.
Udanych zakupow dla tych co sie wybieraja. Ja moze jutro ale na zakupy dla siebie ciasno mi juz w moich jeansach pozatym nie chce uciskac dzidziusia i musze pomyslec o nowych ciuszkach ciazowych. A,wy jak tam miescicie sie w stare ubrania czy juz macie cos nowego??

Madzik80 nie martw sie cisnieniem ja mialam ostatnio 130/80.Polozna powiedziala ze jest b.dobre. Co jak na mnie jest b.wysokie bo normalnie mam zabie, po kawie i w przyplywach szalenstwa mam 110/80.

Ja po sniadaniu, 2 kanapki z nutella i mlekiem:p Wczoraj waga na wieczor pokazala 4kg do przodu..zalama..

Postanowienie na dzisiaj:pic wiecej wody..Ile srednio pijecie w ciagu dnia., Czytalam ze bedac w ciazy potrzebujemy 3 litry dziennie.

Milego dnia do pozniej

kurde ,zjadlam troche kilka kostek ptasiego mleczka bo jakos nie mam ochoty na sniadanie ...i zgage mam :baffled:

W lipcu to ja napewno zaopatrze sie w kapuste bo przy upale to moze byc masakra z cyckami ...Jak ja urodzilam na zime i takie guzki mi sie twarde porobily ,masowac cyce musialam ..a jak bolalo ...

Zuzia ja juz chyba od 12 tc smigam w ciazowych bo ciasno sie czulam :)
co do picia wody to ja pijej jej sporo ...od kilku lat nie pijam napojow tylko wode niagazowana bo lubie :)czasem mnie najdzie na jakas cole to wypije a tak to wode niegazowana

Ostatnia edycja:
zuzia to udanych zakupow-fajne spodnie ciazowe sa w H&M. ja mam i dziewczyny i wszystkie zadowolone takze polecam. ps-tez 4-5 kilo do przodu:-(
a woda... samej mineralnej to 1-1,5 litra wypijam plus soki herbatki maslanki-u mnie chyba ponad 3 litry dziennie wychodzi spokojnie :-)

louise już ja sobie dziś z moją księgową pogadam bo do tyłu z przepisami a nękała nas pierdołami niemiłosiernie w pracy i zwalała na nas mnóstwo swojej roboty:wściekła/y:

zuzia ja mam 3 na plusie i kij tam, będę martwić się po porodzie:tak:jeansy cisną od dawna więc śmigam w getrach i różnych bluzkach -tunikach, wyjątkowo na wizytę u ginka w spódnicy:happy2:i zamierzam getry dokupić w różnych kolorach bo mi
bardzo w nich wygodnie.

louise już ja sobie dziś z moją księgową pogadam bo do tyłu z przepisami a nękała nas pierdołami niemiłosiernie w pracy i zwalała na nas mnóstwo swojej roboty:wściekła/y:

zuzia ja mam 3 na plusie i kij tam, będę martwić się po porodzie:tak:jeansy cisną od dawna więc śmigam w getrach i różnych bluzkach -tunikach, wyjątkowo na wizytę u ginka w spódnicy:happy2:i zamierzam getry dokupić w różnych kolorach bo mi
bardzo w nich wygodnie.
ano niedouczone to wszystko...co robic. sa zawody w ktorych czlowiek sie uczy cale zycie niestety i jest ich calkiem niemalo

reklama
Cześć :-)

Mammi super sen, może zwiastujący jakiś lipcówkowy zlot :cool2:, a kapuściane dzieciko rewelacyjna :-D.

A mi się śniła Atabe, ale nie, że się spotkałyśmy, tylko, że razem piszemy na forum, kontynuacja wczorajszego wieczoru, ale o czym nie mam pojęcia, obudziłam się na siku i więcej sen nie wrócił :sorry2:.

W sprawie koszuli do karmienia, to potwierdzam wypowiedź Patipauli :tak:, ja mam taką z rozcięciami i faktycznie cycuchy z niej wyskakują, ale od wewnątrz doszyłam malutkie plastikowe zatrzaski i było OK, a bardzo mi się podoba ta pierwsza z dwoma rzędami zatrzasków do szyi, wygląda na wygodną :tak:.
Natomiast koszulę w szpitalu mi dawali codziennie + na każde żądanie, tak samo ubranka dla dziecka, więc do domu wróciłam z torbą czystych ubrań, a nie ze stertą prania i prasowania, dodam jeszcze, że mimo mega podpachy (pieluchy belli), które zużywałam hurtowo :sorry2:, to i tak te koszule szpitalne mi się brudziły (czyt. plamiły na tyłku) więc nie wiem ile bym ich musiała kupić, żeby mi starczyłu na pobyt w szpitalu i w domu :eek:.

Do góry