reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja tak na chwilę wieczorowo.....

słuchajcie...mnie bolą tylko sutki, brzuch tylko czasami tak zaćmi i ta ogromna senność.....myślicie, że powinno być więcej tych objawów...bo mam schizę za każdym razem jak nie boli.....
...bo pamiętam, ze tak się wtedy zaczęło, że wszystkie objawy jak ręką odjął...i kapa!
....kurde...staram się myśleć pozytywnie, ale tak bardzo się boje!

Ale ja też nie odczuwam wszystkich objawów cały czas! To moja pierwsza ciąża, ale uważam, ze to normalne i nie ma co się nakręcać! W końcu robimy co możemy, by wszystko było dobrze! Proszę was dziewczyny więcej pozytywów piszcie;-) bo to co piszemy jest zaraźliwe, więc zarażajmy się optymizmem:tak:

reklama
Dokladnie!
to moja druga ciaza...o poprzedniej nawet w tym czasie jeszcze nie wiedzialam...wiec objawow w tym okresie jako takich praktycznie wcale nie mialam...
Trzeba myslec pozytywnie, nie przyciagac smutkow! bedzie dobrze!!!...przed nami 8 szczesliwych miesiecy ciazy:tak::tak::tak:

Macie racje, przepraszam....:sorry2:

Ale tak ogólnie to też nie macie jakiś ksiązkowych objawów co?:sorry2:

nie ma za co;-)

Ja mam objawy po chwili nie mam i tak w kółko jeden dzień nieciekawy z mdłościami, drugi praktycznie bez:eek: ale nie chcę się za dużo stresować i wyczekiwać kiedy przyjdzie jakiś kolejny objaw, bo i tak nie mam na to wpływu. Póki co najbardziej się stresuje tym, by moje usg 13.11. pokazało bijące serduszko i by wszystko było dobrze!!!!:tak:

Dobranoc dziewuszki:-D

Ja tak na chwilę wieczorowo.....

słuchajcie...mnie bolą tylko sutki, brzuch tylko czasami tak zaćmi i ta ogromna senność.....myślicie, że powinno być więcej tych objawów...bo mam schizę za każdym razem jak nie boli.....
...bo pamiętam, ze tak się wtedy zaczęło, że wszystkie objawy jak ręką odjął...i kapa!
....kurde...staram się myśleć pozytywnie, ale tak bardzo się boje!

Karolcia nie nakręcaj się negatywnie!!:wściekła/y: Każda z nas ma inne objawy, inaczej je odczuwa i w innym czasie, świadczy to tylko o tym że każda z nas jest indywidualnym przypadkiem!!
Nie ma się co martwić - naprawdę!! Póki (i oby u każdej z nas nie było) nie ma silnych krwawień i mocnego bólu brzucha nie ma się co martwić!!! Naprawdę!!
Musimy się wspierać a przede wszystkim myśleć pozytywnie!!:-)

Dziewczyny musimy myśleć pozytywnie nie możemy dopuszczać myśli że bedzie inaczej.

Myślę że pierwszym takim pozytywnym znakiem jest to że jesteśmy w ciąży że mamy te 2 magiczne kreseczki a teraz zero stresu bo to on nam najbardziej szkodzi :-)

Dokładnie dziewczyny- wystarczy że codzienne życie niesie sporo stresu więc nie dokłądajmy sobie jeszcze myslami i obawami...

Ostatnia edycja:
Ja osobiście nie przykładam wagi do objawów bo mogą być albo może ich nie być. Objawy ciążowe nie są wyznacznikiem tego że nasza ciąża będzie bezpieczna do końca. Zamiast martwić się objawami lepiej zainwestujmy czasem w szukanie najlepszych lekarzy w naszych miastach :-).

Ostatnia edycja:
witam się i ja.....
termin z usg na 1 lipca.....a z om na czerwca....więc.....mie wiem gdzie mam sie przytulic...ale bardziej wierze usg wiec zawitam do was:)))))a tak poza tym to mam juz synka który ma 21 miesięcy no i mamy nadzieje na siostrzyczke dla młodego....

reklama
hej
juz sie witałam na drugim (pierwszym?) wątku lipcówek.....ja tez bede mama lipcóweczka termin z usg mam na 1 lipca....zobaczymy jak bedzie.....z om wychodzi czerwiec ale bardziej wierze usg....

co do obiawów to moja pierwsza ciąza była pod tym względem tragiczna,wymioty,mdłości,bóle kręgosłupa,zgaga...itp.itd...mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej....

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry