reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam się w Nowym Roku.
Co do sylwestra to wytrwałam prawie do 2-ej, ale tak jak pisałam wcześniej byłam u bratowej i brata. Picollo truskawkowy był o północy.
Generalnie to w ten czas miałam luzik kulinarny, bo wszyscy naokoło gotowali a ja wybierałam co zjeść.
Wczoraj powrót do domu, a dzisiaj siedzę w domu i zastanawiam się czy powinnam wracać do pracy czy nie bardzo. Przed ciążą praca była dla mnie bardzo ważna, wszystko robiłam najlepiej jak umiałam, a teraz są inne priorytety.

Dziewczyny co d zamkniętego wątku to jestem za ale nie wiem jak to rozwiązać, bo każda z nas niby w żartach ale pisze, że jak jej nie ma kilka dni to nie jest w stanie nadrobić tyle jest postów i tak się zastanawiałam co tu zrobić, albo się ograniczymy i będziemy pisać mniej i wtedy damy radę na dwa wątki, albo założymy drugi wątek i każda będzie czytała pobieżnie, bo najzwyczajniej nie da rady.

Dziewczyny możecie mi przypomnieć po których witaminach było wam niedobrze, a które są ok? ja póki co tylko folik biorę, ale pewnie niedługo jakieś witaminy też się znajdą

reklama
Mruczka, ja też będę zaraz ten wałek kupować:-)

Napiszcie wszystkie jak tam wizyty.
Iza, witam i gratuluję bliźniaków, ja wcale nie obraziłanym sie o bliźniaki.

Ale skoro do teraz lekarze nam ich nie stwierdzili to raczej już mało prawdopodobne, przecież widziałybyśmy dwa serduch na USG.

Perla, jeśli jesteś przed pierwszum USG, to jeszcze nic straconego:-) Może będą bliźniaki:-)
jesuuuuuuuuuuuuuuu kobietko Ty mnie nie strasz!!!!!!!!!!!! :szok:
ja niewiem jak sobie z 2 takich maluchow dam rade, a co dopiero z 3...
chociaz moj M powiedzial ze bedziemy dotad dzialac az bedzie corka! :shocked2:
wiec lepiej zeby byla teraz!

Cześć dziewczynki!!!! dopiero co skonczyłam czytać,troche tego było.M dziś wyjechał do pracy na 3 dni wiec moge sobie posiedziec przed laptim,jak jest mężuś to tylko słysze ze komputer ważniejszy od niego i nawet nie moze sobie ze mną pogadać,ale jak nie siedze przy kompie to on ogląda jakieś bzdury w tv poprostu masakra z tymi chłopami.dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i witam nową mamuśke,Iza gratuluje blizniaków chociaz ja sobie nie wyobrażam jak bym teraz miała miec jeszcze dwoje ale u mnie to troche inna sytuacja chociaz ja sie bałam ze moge miec tez blizniaki bo sama z nich jestem,a i pierwsza ciąże poronioną tez miałam z blizniakami. co do dziewczyn które chudną to ja na początu poprzedniej ciązy schudłam 7 kg nie miałam zadnych wymiotów i było wszystko super wiec sie tak bardzo nie martwcie.

Ostatnia edycja:
jesuuuuuuuuuuuuuuu kobietko Ty mnie nie strasz!!!!!!!!!!!! :szok:
ja niewiem jak sobie z 2 takich maluchow dam rade, a co dopiero z 3...
chociaz moj M powiedzial ze bedziemy dotad dzialac az bedzie corka! :shocked2:
wiec lepiej zeby byla teraz!

HIHIHI, tak sobie żartuję:-)

Ja na początku mówię do mojego M, a jak będą bliźniaki? z trwogą w głosie. Na co on odpowiedział, przecież stoją wolne pokoje, miejsce jest, więc nie widze problemu. i w sumie ma rację, nie narzekałabym. Ale wiem, że to więcej obowiązków i odpowiedzialności.

Cześć dziewczynki!!!! dopiero co skonczyłam czytać,troche tego było.M dziś wyjechał do pracy na 3 dni wiec moge sobie posiedziec przed laptim,jak jest mężuś to tylko słysze ze komputer ważniejszy od niego i nawet nie moze sobie ze mną pogadać,ale jak nie siedze przy kompie to on ogląda jakieś bzdury w tv poprostu masakra z tymi chłopami.
Witaj w klubie, mój M wczoraj wrócił, dziś chwilowo go nie ma, a jutro z rana znów kilka dni w trasę... I jemu przy kompie tez można nad gadżetami siedzieć, ale na mnie krzywym okiem łypie jak "kradnę jego czas" i siedzę na forum w jego obecności ;-):cool2:

Tiffii, ja tez nie dam rady mniej pisac, a co do wątków, to ja sobie tak myślę że na zamkniętym będziemy rozmawiać tak jak na tym (te które już są i się znamy... ) a główny będzie otwarty, czasem ktoś wpisze coś aby martwą ciszą nie wiało, ale jednocześnie aby watek był otwarty dla npowych mam, które w miare ich chęci będziemy zapraszać na zamknięty (do zamkniętego z tego co weim każdy musi być dopisany przez moderatora, sam się zapisać nie może...)

Witam Was dziewczynki:-)
IZA Witam nową mamę bliźniaków:-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:tak: mi się wreszcie dzisiaj udało zarejestrować do gina na środę:tak: już nie mogę się doczekać:tak:
Wiem, że długo się nie odzywałam...ale ostatnio mam kiepskie dni:-(...i jakoś tak nie chciałam się uzewnętrzniać z tym...popłakuje co chwile, jestem smutna...mam nadzieje że to tylko chwilowe i minie jak najszybciej.
Ja tez tylko folik na razie biorę, ale mam kupiony już feminatan i jak mi się skończy folik to zaczynam witaminki. Feminatan brałam w 1 ciąży i nie było mi po nim niedobrze.
Ja śpię już cały czas z rogalem ciążowym...mój M aż zazdrosny, że bardziej poduszkę ściskam niż jego...ja polecam tego rogala wszystkim ciężarówką...a później do karmienia jak znalazł:tak:
perla2212 piękne widoki w tym twoim miasteczku:tak:

iza8 witaj:-) może pochwalisz się fotką swoich skarbów? takiej jeszcze w zestawie nie mamy;-)
Vanilka teraz wymioty jeszcze?!! nie strasz mnie :szok: ja już nie chce:no: mam nadzieje, ze to był ostatni raz:tak:i że się nie pochorowałaś!
perla- dobrze, ze się nie zaraziłaś:tak:
emih fajnie że przejełaś tamten wątek:tak:

No kurde juz zapomnialam jak to jest rano kibelek tulic a dzisiaj znowu :baffled:
Ide zaraz gotowac rosolek bo na nic innego nie mam ochoty :baffled:

tiffi ja po prenetalu classic pawiowalam :baffled:

perla my dostajemy ok 900 f wszystkiego

reklama
Witam po dość długim urlopie :-) Nie wiem kiedy nadrobię tyle czytania bo posty to piszecie w expresowym tempie :-) Kiedy wy macie na to czas? Bo ja to praca, druga praca, zakupy, dom a w weekendy z mężem w jego pracy :-) tak leci dzień za dniem. Święta minęły stanowczo za szybko i trzeba było dzisiaj znów iść do pracy :-) Jedyne co mnie martwi to fakt, że w święta się obżerałam a jak stanełam na wadze to kilogram mniej.... Ale w przyszłym tygodniu idę na wizyte to zobaczymy co lekarz na to powie.

Do góry