reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Do nas w koncu dotarla piekna pogoda i az chce sie zyc!Ciesze sie ogromnie ze i jutro wolna jestem:) Nie ma to jak caly dzien na dworze.

Rano mala dostala nasz ostatni prezent urodzinowy i reakcje byly smieszne,zaskakujace:) Wiecej na blogu bo teraz troche padam.W kazdym razie prezent fajnie sie prezentuje ha ha, choc wczoraj troche sie przerazilam tym jaki jest ogromny ale kwestia paru chwil i jakby zawsze tu stal.Tylko trzeba go troche wypelnic mieszkancami.Na pewno pojawi sie tata krolik no i szyje sie przeciez ta lala,malina.

Z rana jeszcze zlozylam zamowienie na koszulke efvva, z jedwabiu i bawelny ogranicznej, od tak na wyprobowanie bo dobre przeceny byly .Mysle ze u nas posluzy to za sukienke bardziej.czy tunike.

No a poza tym wizyte mielismy i grilla.Tak powinno wygladac lato choc teraz troche padnieta sie czuje,jak mowilam:)

reklama
Eijf, a co to za koszulka? pochwal się:)

nam udało się spakować samochód i dojechać nad morze. Wstaliśmy przed 7, a wyjechaliśmy po 9... czyli tak jak się spodziewałam.
:cool:
Po drodze z Poznania do okolic Gdańska 5 przystankow- też tak jak się spodziewałam, haha! tylko B byl zszokowany;)

Pola wyjątkowo nie spała, dopiero poszla drzemac na miejscu, czyli kolo 16- a nie 13, jak w domu. Tak więc połowę drogi marudzila- B szokowany, jaka to maruda
Za to na plazy bardzo fajnie, podobno ma byc już cieplo od jutra. Nawet dzisiaj bylo fajnie, w spodniach i krotkim rękawku na plazy bylismy.

POla latala jak szalona, wchodziła na wieżyczki ratownicze i obsypywala nas piaskiem- B znow zszokowany, ze ona taka niegrzeczna.
Ja przez ostatni miesac spędzilam z nią duzo czasu - i w ogole spędzam o wiele więcej czasu niz B i jakos zszokowana nie jestem.:-D

marta-mam gdzies link ale jak sie go otworzy to juz nie dziala bo koszulka odlozona.A taka koszulka,tyle ze malowana recznie:) na jedwabiu.ja po prostu ciekawa jestem takich rzeczy ha ha.Tak ostatnio eksperynemntuje.
W sumie wyjechaliscie o takiej godzinie ze nie dziwie sie dziecku ze spac nie chcialo:) Wyspala sie to ile mozna;)No, ale najwazniejsze ze dotarliscie i zycze udanego urlopu.U nas tez pogoda ma na razie byc ladna ale uwierze jak zobacze !
Mala widac dobrze sie bawi.
U nas to jest tak ze tatus regularnie zajmuje sie mala,zostajac z nia czesto na caly dzien np., ale ostatnimi czasy, mimo ze ma swoje momenty dwulatka (na szczescie krotkotrwale), mowi mi czesciej ze, np nie moze sie doczekac kolejnego takiego dnia i planuje gdzie pojda,co zrobia.Sama widze ze wiecej ma z tego radosci niz wtedy gdy mala byla niemowlakiem.no,ale u facetow przewaznie tak jest.
bawcie sie dobrze.nie pamietam tylko gdzie jestescie i na ile?

elmoo
skrzat
marta

życzę udanego urlopu i dobrej pogody!!!!:-)

kropa dobrze, że u Rdzia wszystko ok:tak:

sasanka
gratki ogromniaste. Fajnie tak mieć parkę! A u nas na razie cisza, ale witaminki łykam i będziemy się starac do skutku:tak:

A my właśnie wrócilismy z wizyty u tesciów i strasznie jestem połamana, bo tesciówka jakieś nowe poduszki nam dała do spania:dry: normalnie pół dnia nie mogłam głową ruszyć:baffled:
zamach jakiś na synową czy co:confused::cool2:

eijf, okazało się, że dziewczynka reaguje tak nie tylko na Radka, ale na wszystkie dzieci które są bardziej ruchliwe od niej: biegają, skaczą, krzyczą... Pojechali z nią na jakiś inny plac zabaw czy kulki i nic się nie bawiła, bo jakiś chłopczyk skoczył obok niej (nawet jej nie dotknął), więc się poryczała, potem ktoś wepchnął się w kolejkę na zjeżdżalnię i znowu ryk, ktoś przebiegł obok i też płacz... Tak że uznaję, że to nie mój problem, tylko ich. Radek już jej nie straszy, nie musi - wystarczy że biegnie to ona płacze. No sorry, nie powiem mu żeby nie biegał na placu zabaw, bo Marysia się boi...

kropa-No to szkoda, ze taka wrazliwa ale kto wie,moze jej przejdzie.Moja znajoma to tez straszna beksa byla i bojda a teraz bys ja zobaczyla;)

Dziecko sie nauczylo w memory grac.Kiedys jej wgralam na ipada i dalam do reki pt 'pobaw sie".Dzis patrzymy a ona jarzy co ma robic.jak konczy bije sobie brawo

reklama
sasanka mały Kacperek, fajne imię:tak: i super, że wybraliście polskie imię, które i w stanach da rade.

A mam do Ciebie pytanie o wózek, bo ty wózkomaniaczka jesteś:-)
wprawdzie to inna liga niż Twoje wózki, ale może coś tam na forum czytałaś i mi podpowiesz.

Teraz mamy Lirę 4 i lubię ten wózek, ale uważam, ze miała za krótkie rączki. Po intensywnym użytkowaniu jest podniszczona i chyba się zdecydujemy na wymianę, bo jeszcze korzystam. Zwykle Gosia idzie obok wózka, a wkładam ją dopiero jak oklapnie, bo trasy mamy dosyć długie.

I teraz mam dylemat, bo albo znowu kupię lirę 4, albo espiro magic 4.
Plus dla Liry (jedyny), że ma w komplecie folię przeciwdeszczową zapinaną do budki (magic nie ma)
plus dla magica, bo ma pełną rączkę, a do tego sporo wyższą od liry, lepsze kolory, pokrowiec staranniej wykonany i taki dodatkowy daszek przeciwsłoneczny (chociaż w sumie rzadko rozkładałam budkę).

Powiem szczerze, że napaliłam się na Magica, ale nie wiem czy pod względem technicznym jest ok (a przynajmniej czy dorównuje Lirze), bo na forum opinie różne.

Gosia jest w końcówce okresu wózkowego, więc kolor musi być neutral dla przyszłego dziecka.

lira
Wózek spacerowy EuroCart Lira 4 lekka spacerówka (2497308348) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
magic
WÓZEK SPACEROWY PARASOLKA MAGIC 4 ESPIRO BONUSY %% (2499818730) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry