reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Widze ze u wszystkich atrakcyjnie po weekendzie.U nas tez.Bardzo mile go spedzilismy.

marta-co do ozdob to juz wspominalam.Sama tam tez cos zamowilam bo mi potrzebne do czestowania w zlozbku.Nie do konca mam jeszcze pomysl na dodatek w postaci pierd.olki malutkiej o tematyce morskiej ktora moglabym dolozyc.

elmoo-kurcze a mnie te lalki wydaja sie pikene,szczegolnie te z dzierganymi ubrankami i nie wiem naprawde co w nich brzydkiego? No ale o gustach sie nie dyskutuje.Ostatnio natknelam sie na popularne lalki szyte w PL przez dwunastolatka.Jedni sie znimi zachwycaja a mnie kompletnie nie ruszaja i nie widze w nich nic pieknego wlasnie.W kazdym razie nie jest moim celem przekonywanie kogos do moihc wyborow bo tak jak ja nikogo komu nie takie rzeczy leza namowie,tak mnie nie namowi juz nikt raczej na zabawki typu fisher price;swiecaco-grajacy plastik o mocnych kolorach.szczegolnie zolty i czerwony dziala na mnie jak plachta na byka;)

a jaka szmacianke mala dostanie na urodziny to zobaczycie sami.Oj juz niedlugo!

reklama
Eijf witaj ponownie! Miałam Cię pytać gdzie kupowałaś ten wózek dla krolików co jest na zdjęciach na fb?
Nef niefajnie z tym łóżeczkiem, ale fajnie że dogadałaś się ze sprzedawcą i że od razu niżby Cię miał ten kolor denerwować lata całe. My wczoraj kupilismy w IKEI kolejną poszewkę na naszą pościel, do naszego łóżeczka starcza akurat:)
Marta fajnie, że Młoda tyle gada:)

U nas chyba na urodziny będzie domek Lego Duplo, no i moi rodzice chcą tą kuchnię z IKEI, ale nie wiem, trochę przeraża mnie wydanie takiej kasy:( Eijf lalki są fajne, ale nie na moją kieszeń, zwłaszcza jak pomyślę że po chwili wylądują w kącie. Ja ostatnio chciałam Basi kupić zwykłą lalkę i mówię do niej podoba ci się lalka, a ona odwróciła się i pobiegła do baniek z Zygzakiem. I Zygzak to ulubiona zabawka - resorek i wszelkiego rodzaju inne samochody:) no i duplo:p U nas gadanie pomału gada dużo, ale w kółko te same słowa, nie chce uczyć się nowych, czekam na przełom, ale rozumie skubana wszystko co do niej mówię:)

Skrzat no to jest właśnie fajne, że każdy dzieciak inny i twoja lubi auta, mogą ma ostatnio hopla na ciuchcie i byliśmy z nią specjalnie na dworcu zęby zobaczyła jak wjeżdża, top jak wróciła do domu to naszemu psu mówiła "byłam dworcu ciuchcie widziałam". Lip małej wywrotkę z wadera, my mamy, niedroga a ile radości:) wozi piach albo lalki;)

skrzat-wozek kupilam u nas,a w pl wiele rzeczy firmy Maileg (z ktorej pochodzi ta seria) mozna dostac na bokado.pl z tym ze akurta widzialam ze wozeczki tam wykupione (choc pewnie regularnie je uzupelniaja).Nie wiem kto jeszcze w kraju sprzedaje te marke.
Co do lal to pisalam by nie sugerowac sie widniejacymi tam cenami bo one sa czesto za kilka lalek czy dodatekowe akcesoria.Ceny lal zaczynaja sie jakos od ok 65 zl.
wszystko zalezy od dziecka.U mnie lalka bobas jest nr 1 i az mi szkoda ze poza pampersem nie ma do niej poki co niczego.(z tym ze trudno mi znalezc takie akcesoria ktore by mnie zadowalaly.ostatnio sobie wymyslilam ze znajde takie krzeseleczko w starym stylu i sprobuje przemalowac...hmmm.zazwyczaj jest bialy ale tym razem chcialabym pastelowy kolor).Poza tym szmacianymi zabawkami tez sie bawi choc kiedys wydawalo mi sie ze kupowanie np maskotek jest bez sensu.No ale z drugiej strony moja mala nie ma wielu zabawek wiec czyms trzeba sie bawic;)

Witam
Czasem tu zaglądam - bardziej w celach informacyjnych - gdy mam wątpliwości
Mam pytanie do mam które walczą lub już sa po walce z pieluchami.. czy macie pomysł jak nauczyć robienia kupki do nocnika?? U nas siku juz idzie bardzo ładnie - w zasadzie tylko nie kontrolujemy tego w nocy - tylko na sama kupke musimy zakładać pampersa. Jesli nie założe to robi ją przez cały dzień ( jakby się bał ) a do pieluchy idzie od razu cała i jest spokiój. Czy też cos takiego któraś mama miała?? - (Aha mowa o moim Tymku ur. 29 lipca który też uwielbia ciuchcie i codziennie musi obejrzec na youtube paradę pociągów z Wolsztyna ;)

Dziękuję za ew odpowiedzi:)

eijf lalki szmaciane mają swój urok, ta twoja wygląda jakby samemu można ją było wydziergać:tak:

chcąc nie chcąć moja Gosia ma już swoją ukochaną, bezcenna lalę
mi się ona nie podoba ze względu na wściekle rózowe włosy, ale młoda ma identyczną z bardziej naturalnym kolorem włosów i ją olewa, liczy się tylko ta różowa:baffled:

z tych niżej mamy nr 2 (który jest absolutnie nr 1!!!) i nr 6
Lalka SZMACIANKA Dolly 40 cm Simba 6 kolorów (2423338467) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pani moja Gosia tez juz bez pampersa! a smoka nigdy nie lubiała.
A w nocy też już jestescie bez pampka? Bo ja tylko na drzemke puszczam spać w samych majteczkach, a na noc zakładam jeszcze pampersa, bo się przebudza i posikuje:sorry2:

marta a zastanawialiście się, czy nie jechać na noc? Mała wtedy przespi Wam całą drogę. My tak jechaliśmy w zeszłym doku do chorwacji i był spokój, wprawdzie my bylismy mega zmęczeni... ale i tak myślę, że warto, zwłaszca, że teraz dzieciaczki wymagają więcej uwagi i szybciej sie denerwują w aucie (przynajmniej moja). Teraz jak byliśmy u mojej babci i były 4 godz. jazdy w jedną stronę to było ciężko, trzeba było często robić postoje, bo to siku albo inne marudzenie.

Mamy podobny koc, kupiony w Makro, widziałam też takie w innych marketach na działach ogrodowych.

elmoo
najbardziej wkurzające, że się z tymi wielkimi kartonami od łożeczka cały weekend bujałam, stoją niemal na środku pokoju. Gosia ma tylko ubaw, bo sobie na nich tor przeszkód zrobiła

marta elmoo super rozgadane dzieciaczki

skrzat nasza mała Gosieńka ma tak samo z gadaniem. Rozbawiła mnie jak byliśmy na grillu u znajomych, a tam 3 dziewczynki ok. 4-5 lat. Gosia miała wózek i doskonale wie, że jest to przedmiot pożądania innych dzieci - nic się nie chciała podzielić i tylko pokrzykiwała, jak któreś dziecko chciało jej zabrać wózek "dzidzia NIE" "dziadzia NIE, wózio NIE!"... czyli jednak kounikatywna była:-D:cool2:

eijf Gosia ma 2 bobasy i tylko z przypadku czasami do nich zajrzy:cool2:

a ja dzisiaj znów czekam na kuriera... coby łóżko zabrał spowrotem:dry:
no i mamy mieć wizytę domową dentysty,tzn. wujek przychodzi na przegląd kontrolny, mam nadzieję, że młoda otworzy paszczę:tak:

Rusalla u nas było tak, że sadzałam na nocnik jak tylko widziałam, że ciśnie kupę, ale Gosia miała wtedy ok. 7 m-cy i wtedy było po niej widać, że się spina (teraz już nie) to było zazwczyczaj podczas jedzenia, wszystki rzucałayśmy i gnałyśmy na nocnik. Młoda szybko załapałą, że fajniej jest zrobić kupę na nocnik, niż czuć ja w gaciach i nauczyła się trochę wstrzymywać, tak że wystarczało sadzanie na nocnik PO jedzeniu, a nie W TRAKCIE:tak:

U Twojego Tymka ta metoda już chyba nie przejdzie, ale mam inny pomysł.
Bo u nas był problem z sikaniem na trawkę i często na spacerze też wstrzymywała siku nawet do 2 godz.
Impas został przełamany, jak zrobiła siku w ceantrum handlowym nad toaletą. Bardzo jej sie spodobało, że widzi jak sika i od tego momentu zaczeła też sikać na dworze, na kuckach.

Może spróbuj właśnie wysadzić go na rekach nad toaletą, zeby widział, jak robi kupkę.
Ostatecznie trochę go przetrzymać i pozwolić zrobił kupę w majtki, żeby miał świadomość, że to nie jest fajne.
U nas przełamywanie się do sikania na dworze trwało z tydzień, ale jak już raz się wysikała - to jakby nie było problemu.

No Basia też ma jakieś lalki szmaciane chyba ze 3 ale bez szału widac jeszcze nie czas...ona woli ludziki Lego. W sumie tak sobie myślę czy lepiej nie kupić zamiast kolejnego duplo (domku) drewnianego domku, cos w tym stylu EICHHORN Drewniany PIETROWY DOMEK Willa + BARBIE (2392508030) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i do tego takie laleczki, boe nie wiem jakie inne pasują? Drewniane figurki Plan Toys (2368552296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale sama nie wiem:p
Dziewczyny a co myślice o tej kuchni z IKEI?
Eijf dzięki za linka do strony, fajny sklepik:) Apropos lalek Maliny...zakochałam się w nich:D Rzeczywiście cenę da się przeżyć, ale jaka wybrać, ech wszytko przez Ciebie:p Ale mam pytanie jak Ty zamawiasz lalke na zamówienie? Bo na tej stronie wszytkie są sprzedane niby???
Pani witaj:)

Ostatnia edycja:
Skrzat, mi się bardzo ten domek podoba.

Kuchnia z ikei tez mi się podoba, jedyne, co bym miala zastrzeżenia, to to, że jest duża. Ale jak macie miejsce, to czemu nie?

Kropa, dzięki za linki do kocy, coś z tego chyba wybiorę, myślę, że się przyda.

Eijf, lalka jest bardzo ładna, ale u nas chyba już nie ma co kupować. Pola ma cały basen pluszaków, które ciągle ktoś znosi. I ulubieńcami są misie i psy.

Rusalla, kupę do pieluchy też robi koleżanki córka (2,5 roku). Jak jej nei dają pieluchy, to wstrzymuje po 2 dni. A na nocniku zrobiła wielką histerię, jak ją posadzili.

WIęc na razie jej pozwalają w pieluchę, zakładając, ze się w koncu oduczy.

Nef, tej nocy się trochę boję, bo ona będzie wypoczęta, a my wymęczeni... Zresztą z Poznania to nie jest trasa na noc, tylko 4 godziny drogi samochodem, więc nei mielibyśmy co robić o bladym świcie nad morzem...:-D Moze za to wstaniemy o 6 i wyjedziemy o 7, wtedy ona też będzie senna i w drodze poprzysypia

reklama
Nef-no widzisz ja nie potrafie tak dziergac:)
zreszta moim celem nie jest przekonywanie nikogo do moich wyborow.Po prostu pokazuje co wybralam dla malej.Na urodziny inna lalke dostanie bo ta to jest mini i dopiero w sierpniu gotowa.

Skrzat-ktos kiedys wspomnial tu ze nasze dzieci sa jeszcze za male na zabawe domkiem ale mysle ze nie doceniamy tego ich szybkiego rozwoju.Moja jak wspomnialam jest na etapie lalek i domki robi im poki co z pudelwk.mam takie maciupkie drewniane naczynka i ona doskonake wie co z tym zrobic
w kazdym razie domek fajny.Jak dla mnie za duzo kolorow ale to juz kwestia gustu.Pamietam ze chyba kropa pokazywala tez fajne.
Kuchnia z ikei chyba tez jak najbardziej ok

marta- i jak ,orientowalas sie w sprawie ozdob? ja zamowilam tam cos do zlobka.Pote na same urodziny wyjezdzamy ale wezme ze soba cos by przyozdobic ten wynajety domek.a co:)

Ostatnia edycja:
Do góry