reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

eijf no moje gwiazda na innej półkuli zyje:-D
ja to się cieszę, ze ona mówi iść, pić, siama:tak:

joaszka ee... skoro tak to lepiej sobie odpuść kanapę, bo pewnie zauważy dopiero rano, a co sobie wygnieciesz doopsko, to Twoje:sorry:

ja kiedyś tak strasznie się wsciekłam na mojego (a spaliśmy już obok siebie), że ze złości jakichś duszności dostałam, a on nawet się nie obudził!!! Jak już go dobudziłam, to tak się przejął, że ja sie duszę, że od razu mi się lżej zrobiło:-D

reklama
ja to nigdy swojego lozka nie zamieniam na goscinne:) chocbym nie wiem jak zla byla;)

nef-nie no moja tez raczej pojedyncze,ewentualnie podwojne slowa mowi.Mieszajac je sobie dowolnie w dwoch jezykach.
Tak wiec jesli chodzi o mowe to bez szalenstw.He he ,dobrze gadac nie potrafi ale litery zna.Po prostu smiesznie jak szokuje tym gosci np kiedy im literuje.Albo ostatnio w szoku bylam.Mamy taka aplikacje na ipadzie do pisania paluszkiem i to dziecko raz na ruski rok rysuje a za kazdym razem w dobrym kierunku mazala mowiac "AAA".tzn jechala tak jak sie pisze duze A z tym ze bez tej kreseczki pomiedzy.nie wiem czy przypadkiem??

ja to nigdy swojego lozka nie zamieniam na goscinne:) chocbym nie wiem jak zla byla;)

hehe, mam to samo:-D
co najwyzej wystawię poduszkę za drzwi, wtedy M w 5 s sie, robi skruszony... takie wygodne łózko mamy:-D

ja się swoją Mychą nie moge nacieszyć, wyłapuję takie jej różne fisie i strasznie mnie one śmieszą, np. dzisiaj obudziła sie z drzemki, chce si, niosę ją na nocnik i nagle wrzask! i "tam, tam". no to w tył zwrot... mijamy szafę lustrzaną w przedpokoju i nagle radość i wdzięczenie się do lusterka, czyli o to chodziło - mama nie zatrzymała się przy lusterku:-D

gogana, kupiłam Radkowi to jabłko z literkowym ZOO - super jest, rzeczywiście warto zainwestować, bo tyle trybów (litery, zwierzęta, liczenie, nauka zegara itp.), że starczy na dłuuuuugo :) Tak że jeszcze raz wielkie dzięki!

A propo's tego jabłka - spośród 30 zwierząt moje dziecko najbardziej upodobało sobie YETI :D Przez pół wieczora naciskał klawisz z Yeti i naśladował odgłos, prześmieszne to było jak wytrzeszczał oczy i robił "uaaaaaaaaaaaaaa" :)

moje tez lubia yeti. Nauczyly sie mowic to slowo i wiedza juz doskonale- jakie zwierze zaczyna sie na litere igrek ;)

ciesze sie ze moglam pomoc :)

dziewczyny, tak zachwalacie, że też się napaliłam na to jabłuszko:tak:

Ale chyba zamówie od razu z dostawą do babci:
raz- żeby dziecku wynagrodzić, że znowu nas nie będzie,
dwa- żeby babcia sobie trochę odsapnęła, bo ostatnio nieźle dostała w kość:-D

dziewczyny, tak zachwalacie, że też się napaliłam na to jabłuszko:tak:

Ale chyba zamówie od razu z dostawą do babci:
raz- żeby dziecku wynagrodzić, że znowu nas nie będzie,
dwa- żeby babcia sobie trochę odsapnęła, bo ostatnio nieźle dostała w kość:-D

Nef, ja mam dopiero od wczoraj, ale szczerze polecam :) To jest zabawka od 2-5 lat, i myślę, ze tyle spokojnie posłuży ze względu na ilość tych trybów zabawy i zegarek (który robi tik-tak ku uciesze mojego dziecka ;)) Klawisze się podświetlają (zgasiliśmy wczoraj światło i było wielkie łał), głos męski bardzo przyjemny i wyraźny, z poprawną dykcją. O każdym zwierzątku krótka informacja, typu gdzie żyje albo coś charakterystycznego, ale jednozdaniowo - żeby się maluch nie niecierpliwił, a zapamiętał. Radek po jednym wieczorze mówi "jeti" i naśladuje je, a dziś podobno szlifuje wilka ;) Moja Bratowa pedagog z wykształcenia była zafascynowana, zamówiła takie samo swojemu trzyletniemu chrześniakowi na urodzinki :) Stwierdziła, ze stówkę i tak wyda, to już woli dołożyć te 50 zł (ja odbierałam osobiście obok swojej pracy) i kupić coś, co rzeczywiście dziecko rozwija :)

Dzięki dziewczyny, że się tak troszczycie o mnie, ale u nas "kanapa" to normalne rozkładane łóżko do spania. Tyle, że stoi w salonie. Spaliśmy na nim w poprzednim mieszkaniu, i śmiem twierdzić, że choć węższe trochę, to wygodniejsze od tego wyrobionego materaca w Ikeowskim łożu w sypialni:-)

U nas jabłuszko nie potrzebne. Najlepszą zabawą jest rozwalanie ubrań i zakładanie mamy butów:-Di oglądanie filmików na komórce, oczywiście z sobą w roli głównej, lub tańczenie do Aja jaj:-D

rzeczywiscie robicie nielza reklame :)) ja musze czegos na podroz poszukac.

nagralam dzis mala z jej ulubiona zabawka czyli puzlami.nie jest to najlepszy filmik ale akurat tak ja nagralam jak przezuwa ciastko i dlubie w nosie...Jeszcze ja utrwale dla potomnosci z literkami pisanymi tylko moj zabral ze soba ipad
przy okazji slychac jej ulubiony zwrot "nie wiem" ktory wypowiada zawsze z ta sama tonacja:)

[video=youtube;AYPBXuxn_bs]http://www.youtube.com/watch?v=AYPBXuxn_bs[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
eijf
:-D
powaliłaś mnie na łopatki tym filmikiem

to ja już wiem, czemy lily długo bez włosków była!
Bo tam w główce trwała wzmożona produkcja szarych komórek, to co się na włosięta miała rozdrabniać!:-D

Do góry