reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

U mnie w tej chwili stacja pogodowa pokazuje -10 stopni, odczuwalna -17,8 stopnia. Dzięki, posiedzimy w domku ;)

Dziewczyny, kupiłam w tamtym tygodniu Radkowi zestaw dzbanek, mlecznik, cukiernica + filiżanki, spodeczki i łyżeczki. Kurczę, ale on się tym fajnie bawi :) Robi herbatkę (po protu nalewa z dzbanuszka), albo kawkę (stawia dzbanek na talerzyk i burczy jak ekspres :D:D:D). Częstuje swoich gości (w środę była sąsiadeczka, w sobotę znajomi ze szkoły rodzenia z córeczką), poi misie, sam pije (co śmieszniejsze, herbatę pije od razu, na kawę zawsze najpierw dmucha i bierze filiżankę w obie dłonie, jak tatuś :) ) - normalnie przednia zabawa :) Wszystko porozstawiane na jego stoliczku :) Śmiejemy się z tego do łez :)

reklama
skrzat ja jako nastolatka miałam kumpele, której mama pracowała w teatrze, łaziłysmy bardzo często, przesiadywałyśmy za sceną i zaczepiałysmy aktorów:-D
Ta kumpela i jej mąż teraz też pracują w tym teatrze:tak:

Dom zły widziałam. Jak dla mnie przygnębiająca poszarpana fabuła.
Polecam za to Plac Zbawiciela, mocny film, naprawdę dobry i temat na czasie. Ale jeszcze bardziej przygnębiający...

kropa a co to masz za stacje pogodową, która pokazuje odczuwalną temp? To chyba musi mierzyć siłę wiatru?
Ja mam taką z lidla, ma temp wewnętrzną i zewnętrzną, barometr i mierzy wilgotnośc powietrza wewnątrz. No i ma atomowy zegar, który nieraz na allegro się przydaje, żeby zalicytować coś w ostatnich sekundach:-D

kropa a co to masz za stacje pogodową, która pokazuje odczuwalną temp? To chyba musi mierzyć siłę wiatru?
Ja mam taką z lidla, ma temp wewnętrzną i zewnętrzną, barometr i mierzy wilgotnośc powietrza wewnątrz. No i ma atomowy zegar, który nieraz na allegro się przydaje, żeby zalicytować coś w ostatnich sekundach:-D
nef, a taką tam stację pogodową w necie :D:D:D Mam taką aplikację w Firefoksie, któa mi na pasku pokazuje aktualną temperaturę łącznie z oczuwalną, a że sstację pogodową na Okęciu mam z kilometr w linii prostej od domu, to zawsze się sprawdza :) A dane pobiera z tej strony: Mokotow, Poland Weather Conditions & Forecast - WeatherBug.com

kropa :-D
a ja juz kombinowałam, jak duży trzeba miec ogród, żeby nie oszukiwało przy pomiarach siły wiatru:-D

kropa, ale ta twoja stacja w farenheitach nadaje:szok:

Ja wolę w Fahrenheitach jakoś cieplej jest, zawsze na plusie... :D:D:D hehehe, nie no, można to zmienić :) Pod temperaturą masz przycisk "switch to Celsjus/switch to Fahrenheit" :)
Ale tak serio to nawet szukałam takiej stacji pogodowej z wiatromierzem, ludzie montują na dachu zwykle na jakimś kołku, ale jak powiedziałam M-kowi, że będzie musiał wejść na dach, to się w czub popukał :D:D:D

Ostatnia edycja:
I u nas zrobilo sie zimno:(Nie tak jak u was ale mimo wszystko.A juz sie niemal z wiosna witalam...

nef-nie to raczej nie znak.U sasiadow nie zostawil a i policja by o tym wiedziala.
W kazdym razie co za przezycie.Dzis policjanci przyszli do niej jeszcze raz spytac jak sie czuje.Dostala tez telefon jakiegos osrodka z pytaniem czy potrzebuje pomocy psychologa.

co do teatru to w ogolniaku chodzilam raz w miesiacu i raz w mc do kina.Przed urodzeniem sie malej niemal raz w tyg.Teraz to juz wiadomo ale to rowniez z lenistwa;)

Skrzat, a na czym byliscie, w jakim teatrze? Ja w teatrze przyznam naprawdę dawno nie byłam. Oslabia mnie to, ze z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem trzeba kupic bilety. Tak samo filharmonia, wybralibysmy się, bo lubimu oboje muzykę klasycznąale tez te bilety...Chociaz moze sie zmobilizuję w ferie teraz i pojadę cos nam kupic na sztukę wyzszą:)

Ale to planowanie to zadna w sumie wymowka, bo mam kolezankę, ktora ma 3 dzieci malych i bez przerwy jezdzi z męzem do Warszawy na sztuki z dobrymi polskimi aktorami. Dla chcącego nic trudnego. Zwlaszcza, jak oboje dziadkowie oferują, ze zostaną z trojeczką (w tym blizniaki). A jedni dziadkowie z Ełku dojezdzają!:szok:

Nef, paczka z coccodrillo przyszla! Sliczna jest ta kurteczka, naprawdę duza, więc myslę, ze spokojnie przyszłą zimę przenosi. Płaszczyk tez cudny!

Pola przymierzala jedno i drugie i nie chciala zdjąć! Na dodatek czapkę do tego miala,więc ubrana zimowo zupelnie chodzila po domu. Myslę, ze plaszczyk spokojnie na jesien tez jej starczy. Albo i przyszlą wiosnę, ahah!

Nef, a myslalas, jakie spodnie do tej kurtki dokupic? cos tam pasowalo kolorystycznie? PRawdę poweidziawszy, to tak przeklamują te ich zdjęcia, ze lepiej by bylo na zywo zobaczyc, ale jechac do sklepu mi się nie chce:baffled:

eijf :szok: no nasi policjanci, to mają problem żeby dotrzeć w przyzwoitym czasie na miejsce przestępstwa...

marta
to super, że też jesteś zadowolona:tak:
Ja myślę, żeby na allegro zapolować jesienią na spodenki do kompletu, a jeśli się nie uda to jakies czarne ew. brązowe narciarskie spodnie, obojetnie jakiej firmy, byle ciepłe. Z cdrl chyba nic specjalnie nie pasuje, bo szyte ze specyficznych materiałów lub mają zdobienia, jedne są gładkie szare, ale ja bym ich nie wzięła, to już wolę czarne.

reklama
Marta- mialam pisac ze na pewno da sie zaplanowac takie wyjscie, szczegolnie z wyprzedzeniem bo przeciez mozna sie z kims dogadac:)No ale sama to przyznalas

Nef-polichanci byli wlasciwie 3 razy:po wlamaniu 10-15 min po zgloszeniu (juz nikt za bardzo spieszyc sie nie musial bo po fakcie),na drugi dzien by dalej zbierac fakty a na 3 by spytac czy wszystko ok i powiedziec ze przepytali cala ulice oraz poinformowali o zdarzeniu .No a do tego telefon z takiej organizacji dla poszkodowanych.eh stalo sie ale teraz ja mam lekka schize...

U bas niestety tez zimno a ja juz sie prawie z wiosna witalam

Do góry