reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Eif oglądałam kiedyś jakiś program właśnie o nauce nocnikowania i tam była mowa właśnie o takim zachowaniu jak twoja mała ma. Podobno chodzi o to że jak dziecko zrobi kupkę do nocnika i ją zobaczy to jest zdezorientowane i wystraszone bo myśli że "coś jej się urwało" że to część jej ciała. Zalecali aby dziecku, tylko ze to jeszcze przed zaczęciem nocnikowania pokazać co jest w pampersie przy przebieraniu by to jej się potem kojarzyło

Moja Zośka to jak Sasanki i Joaszki jak coś przypnę do włosków to tyle ma ile nie zauważy. Nawet kiteczkę miała i dwie też się udało zrobić (ma dużo i gęste włoski) ale to na moment ledwie zdjecie się uda zrobić. Grzywkę podcinam bo by już dawno nic nie widziała. Ma fryzurę bardzo podobną do Adasia Niezgódki z Pana Kleksa tylko loków więcej i generalnie więcej.

Joaszka to i tak nieźle że odku mama :-) Moja najpierw na odkurzacz NONO z teletubisiów mama mówiła. Co wiechał to ona "mama" ja nie załapałam i się podobieństwa dopatrywałam ale na szczęście nie ma za to jak w garderobie odkurzacz zobaczy to "mama" i koniec hhe no ale u nas tak samo tatuś raczej nie odkurza ;)

Nef
u nas na takie początki infekcji to lipomal się sprawdził.

U nas dziś bez drzemki, i takie dni bywają. Pospała z nami do 8 i już nie chciało jej się drzemać, na spacer nie poszliśmy bo lało - ładny mi styczeń :(. A sanki czekają...

reklama
elmoo zagladanie do nocnika na "urobek" to dla nas standart. Jak zapomne pokazac, to jest wrzask. Czasmi mam wrażenie, ze jak nie widzi, to nie jest pewna, czy zrobiła. Ale my nocnikujemy od dawna.

Lipomal dla dziecka znam, ale na szczęście to tylko ja jestem przeziębiona. Niestety za późno sie zorientowałam i nie uzupełniłam apteczki, a dzisiaj apteki zamknięte i tak się męczę...

M mi zrobił niespodzianke i znowu zarezerwował lot, tym razem Gruzja na tydzień w okolicach weekendu majowego. Hmm... znowu planowanie ciąży się przesuwa, zaczynam się zastanawiać, czy ma takiego pietra przed pieluszkami i nieprzespanymi nocami, czy po prostu nie wysiedzi jak widzi promocje
No ale się cieszę, gruzińskie wina są rewelka

elmoo-no to by mi nie przyszlo do glowy:) pieluche z kupa oczywiscie wczesniej pokazywalam.Mnie sie bardziej kojarzylo z tym ze sie brzydzi bo ona ogolnie nie lubi byc brudna.Odkad pamietam jak tylko zostawalo jej jedzenie w kacikach ust to musiala to wytrzec.Mialam kiedys taka podopieczna:) Naweg ja nagralam.Jedna raczka jadla a druga od razu wycierala buzie.Komiczne
Fryzura mojej poki co przypomina czeskiego pilkarza.z tylu dluzsze i troche sie zawijaja a przod krotki.Ona z tych dzieci ktorym rosna pozniej.A o spinki i innego tego typu ozdoby to one sie jeszcze beda upominac:)

nef-fajny taki weekend.Jak dla mnie to nie byloby przeszkoda w planowaniu ciazy bo po pierwsze nie wiadomo kiedy by sie udalo a po drugie nie widze przeciwskazan w podrozowaniu chyba ze naprawde cos zlego sie dzieje.Ja w jakims 8 tyg lecialam za ocean m.in.Ja nadal nie wiem gdzie wybrac sie na wakacje

sukieneczka z coccodrillo na 92 jeszcze za duza.no nic,bedzie na wiosne.
A ja dzis kupilam pampersy-majteczki bo mnie wkorzalo zapinanie tych na rzepe na stojaco

A ja dzis kupilam pampersy-majteczki bo mnie wkorzalo zapinanie tych na rzepe na stojaco
eijf, z majteczkowych polecam Huggies Little Walkers, bardziej chłonne od Panpersowych pieluchomajtek i mają dodatkowo taki szeroki rzep z boku do zdejmowania - nie trzeba rozrywać. My na pieluchomajtkach od kiedy Radek wstaje na nogi :)

kropa-oj szkoda ze dopiero teraz sie zgadalysmy bo jak robilam zakupy to wlasnie wszystkie huggies byly tak ze 2 paczka gratis a ja nie wzielam bo cos mi sie zdawalo ze nie sa dobre.Skad takie mysli,nie wiem...No ale co z tym rzepem?Bo ja wlasnie chce je zsuwac jak mateczki a nie sklejac?

A wracajac do wakacji to tak rozmyslam i rozmyslam i chyba sie stara robie bo stwierdzilam ze podroze mnie juz nie kreca jak kiedys...Byly czasy ze nic tylko bym jezdzila a teraz wszystko wydaje mi sie podobne,nudne i sama nie wiem dlaczego.Wszystkie te hotele all inclusive,paskudne jak leci i wolalabym znac kogos kto odstapilby domek jakis na tydzien czy dwa w jednym z cieplejszych krajow...

Kropa-a takich pieluszek w ogole jeszcze nie uzywalam bo jej nadal zmienuam i myje na lezaco.Jakos mi tak wygodniej

A w ogole usmialismy sie bo moj jakas gre wgral na ipad'a i jest w niej np kot ktory powtarza wszystko co sie mowi i reaguje na dotyk.Mala miala zavawe.Gadala do niego (bardzo niesmialo),dotykala.Naprawde smiesznie popatrzec:)

sasanka w polskim LOT sa teraz promocje i to naprawdę niezłe, nie znam szczegółów, ale te nasze bilety wychodza coś koło 70% taniej niz szwagier płacił latem a i ceny na miejscu pewnie o połowę nizsze, bo poza sezonem:tak:

eijf ja na poczatku ciąży byłam bardzo osłabiona, ciągle spałam, a mój M lubi narzucac tempo zwiedzania, to nie są leniwe wakacje. Wtedy tez ani razu nie miałam mdłości, co nie oznacza, że przy 2 ciąży bym nie miała, a tego się boję

kropa ja mam włąsnie pieluchomajty pampersa i ich nie lubię, ale u na bardzo ciężko dostać te huggies

eijf
jak chcesz takiego stylu, że sami wynajmujecie dom/kwatere, to polecam Chorwację, tam jest to bardzo rozpropagowane. Mają apartementy, które de facto są małym mieszkankiem z kuchnią, łazienką i czesto z osobnym wejściem. Do tego w maju jest juz fajnie ciepło (chociaż jeszcze nie upalnie) i ceny noclegów niemal połowę niższe niż latem. Jak będziesz chciała, to mogę ci napisać gdzie jest najfajniej, bo my dużo jeździliśmy. No i fajnie jest być tam autem, chyba że nie zamierzacie zwiedzać.

Nef-no wlasnie zalozylam pierwszego pampersa majtki ale dosyc ciezko sie zaklada choc to moze dlatego ze byla dopiero po kapieli bo ja z rana wykapalam.Jak cos to skocze po te drugie bo i tak promocja.
Problem w tym ze ja nie wiem co chce jesli chodzi o wakacje ale glownie chcemy wypoczac i nie przemeczac sie.Na pewno cos zobaczyc ale bez przesadnego jezdzenia i biegania.Ja strasznie chce na Curacao ale daleko no i tam lepiej zima leciec.
na poczatku ciazy bylismy w NY.Zaraz po przylocie postanowilismy sie przejsc i troche sie przestraszylam bo pachwina nie dawala mi chodzic no ale na szczescie drugiego dnia bylo ok i od tamtego czasu mielismy istne maratony!Wstawalismy przez ten jetleg nienormalnie wczesnie bo o 5 i czekalismy do 7 by wybyc z hotelu.Na nogach bylismy do 19 wieczorem bo dosyc szybko przez zmiane czasu chcialo nam sie spac.Fajnie bylo choc koniec tych wakacji to poczatek wielotygodniowych mdlosci i juz nie moglam sie doczekac by wrocic do domu:)
W ciazy nie przewidzisz jak bedziesz sie czula ale chyba bym zaryzykowala szczegolnie ze nie wiadomo kiedy sie zajdzie i przede wszystkim dlatego ze na ogol latwiej sie ruszyc w ciazy niz takim maluchem).
Ja wiosna pewnie pojade na krotki weekend gdzies w poblizu.Troche wakacyjnych dni zzera mi zawsze Polska ale tam tez bardzo jechac chce:)Na pewno wiosna

reklama
Nie no z kupa (szczegolnie taka jaka obecnie robi to bym sie nie odwazyla zsuwac:)) wlasnie ide po te huggies.jakis konkretny rozmiar?

Do góry