reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ooo oglądałam dzisiaj te krzesełka. Bardzo mi się podobają, tylko cena nie dla mnie :-D
U mnie też wolny wieczór. Nina śpi, M pisał, że już wraca z pracy, został dłużej, nie powiedział i mnie tym wkurzył, bo ja się nastawiłam, że przed 19 będzie już w domu... No ale zlewam to. Oby tylko mu się nie przypomniało, że dzisiaj mecz leci :-)
Głodna jestem, ale nie chce mi się nic robić. Wcinam banany.

reklama
U nas tez jakaś lipa. Choć, odpukać, poprawiło się spanie. 2 noce Andrzej przespał bez żadnej pobudki. Nawet wiem dlaczego. Dziś podczas dawania obiadku łyżeczka stuknęła w zęba. Pomacałam palcem i rzeczywiście czuć ząbek.
tweenie szkoda, że Pani zrezygnowała. Słyszałaś o ustawie żłobkowej, dziś weszła. Szyłam już komentarze, że wcale nie jest dobra i rodzicom nie będzie się opłacało korzystać z niej. Musze poczytać.
mysza Andrzej preferuje, lewą rękę. Wszystko łapie lewą. Myślę, że tak zostanie. A co do krzesełka, to też nie lubię, jak ktoś coś obiecuje, a potem zapomina o tym. Patrz moja teściowa obiecała nowy fotelik. Ani widu ani słychu. A prawie codziennie przy niej zaczynam z M rozmowę.
kasiamaj zdrówka dla dzieciaków.
marta0307 witaj
eijf a ja dzis nie potrafiłam bawić się z Andrzejkiem, jakoś pomysłu mi zabrakło, on też od 15.00 był marudny.

U nas 2 dzień, dzień dziecka nie ma kąpania. Wczoraj ze względu na szczepionkę, a dziś bo poprostu z czystego lenistwa. Może i M by go wykapał, ale ja zadecydowałam, że nie.
Jadę w przyszłą sobotę do koleżanki odwiedzić ją i jej córkę, która urodziła się w grudniu. Zadzwoniłam dziś z propozycjami co kupić małej i okazało się, że wszystko już ma. Będę musiała znów ciuchy kupić, no bo co? Chyba, że mi podsuniecie jakieś pomysły.

Oczywiście wk... mnie teściowa. Nie znoszę ignorancji, a ona jest straszną ignorantką. Dziś rano daje małemu kaszę, a wraz z kaszą lekarstwa. Ona się mnie pyta co to jest, ja mówię jej że lekarstwa Andrzeja, ona się mnie pyta jakie lekarstwa, ja jej odpowiadam, że te same co przyjmuję przez 8 miesięcy codziennie, a ona mi na to to on przyjmuję od 8 miesięcy lekarstwa, załamałam się. Mieszka z nami i nie raz się już pytała o te lekarstwa.

Ostatnia edycja:
agatka - ja to myślę, że pampki zawsze się przydają. Ja z pewnością właśnie pieluchy bym kupiła. Z ciuszkami to tak różnie bywa. No chyba, że ta mama ma jakiś większy zapas. Moja ciotka np. w prezencie przywiozła mi takie paczuszki ze słoiczkami. Też fajny pomysł.
No i gratki ząbka. My nadal czekamy. Ale Nina jakoś szczególnie marudna nie jest. Wszystko w granicach normy.

mysza-ja sie po prostu zorganizowac nie moge.zamiast sie brac za konkrety to ja *******y robie i np.postrzelalam znow zdjecia malej:)bo lubie.dziecko na brak narzekac nie bedzie.
poza tym nie wiem,byc moze przez ostatnia chorobe,ale moja tez o wiele mniej je niz jestem przyzwyczajona.moze zeby?;)hahahaha
agatka-co to za ustawa?niby mnie nie dotyczy ale ciekawa jestem.
moja jakos tylko ze mna by siedziala a przeciez tak nie miala.jakis skok rozwojowy?
a co do prezentu to pomysly moge podrzucic ale warto moze podac przedzial cenowy?

my mamy krzesełko New Baby. Patrzylam w sklepie na fisherprice i graco i to wygrało- a jeszcze na dodatek nei było drogie. na razie nie uzywamy, bo Pola jeszcze nei umie siedziec sama, wiec w lezackzu zajada.
chociaz z tym zajadaniem roznie, jednego dnia wcina sloiki zadowolona, a drugiego zamyka buzkę i nic nei chce jesc, tylko ewentualnie mleko

a co z tą ustawą w koncu, powiedzcie? jak z zatrudnianiem nian?

nasza sie sprawdza i chyba tez jest zadowolona z pracy. stara sie dziewczyna, w czasie snu Poli zamiata mi tutaj i pranie sklada, mimo ,ze jej nie prosilam. wyslalam do niej raz smsa, bo zabrala mi przez przypadek ladowarkę, a ona mowi następnego dnia, ze sie wystraszyla, jak zobaczyla smsa, ze ja jej za prace podziękuję. więc chyba zadowolona jest. bo ja bardzo. nadal nie mamy kamery, bo kasiory malo, ale cos tam kupimy w koncu- albo kamerę albo choc dyktafon- bo to pol ceny,
tylko jak ona tak mi sprząta, to jeszcze znajdzie!!!

z tego co do mnie dotarło, to zus ma płacić państwo/gmina. a podatek my?:szok:
jeśli mają mi dojść dodatkowe koszty to zatrudnienia niani, to na pewno nie zapłacę za to. :crazy:najwyżej mogę niani o to pensję zmniejszyć, ale nie sądzę, żęby ją to urządzało

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry