reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja wlasnie dalam butle.mala jak zwykle w kime à ja jak zwykle nie moge zasnac z godzine.grrr jak tego nie lubie!

Kropa,tweenie-kiedys to samo pytanie zadalam kolezance (à propos dawania butli w lozeczku).tez mi sie to niewyobeazalne wydawalo ale juz nawet nie pamietam kiedy i dlaczego sama tak zaczelam robic.chyba przede wszystkim dlatego ze malej rzadko sie odbija i ze dokanczajac butelke w lozeczku o wiele szybciej zasypia.nie zachlystuje sie.pamietam ze bedac aupair jedna z matek w ogole dawala dziecku butelke w raczki i wychodzila à butelke zabierala juz jak dziecko wstawalo z tym ze ono starsze bylo i mnie ten motyw walania sie butelki w lozku mniej odpowiada.
W kazdym razie u mnie sie sprawdza,mala sie nie zachlystuje choc przyznam ze na poczatku strasznie sie trzeslam.nie chcialam jej jednak zbyt rozbudzac bo lubie sobie pospac:)choc z drugiej strony na cyca zawsze wyciagalam i wkladalam ale wlasciwie najczesciej karmilam tez na lezaco i mala po takim cycu zostawala juz u mnie w lozku (ja sie przemieszczalam na miejsce mojego co to do pracy wybywal)
aha i mala w lozeczku tez zupelnie plasko ma,zero poduszek itp

jesli chodzi o spanie na brzuchu to tez strasznie sie trzeslam.ona sie przewracala à ja ja usilnie odwracalam choc to troszke walka z wiatrakami bo Cala noc jak aniol stroz ciezko stac nad dzieckiem.nie wiem skad te moje obawy tym bardziej ze mala ma materac aerosleep ktory zapobiega uduszeniu bo ma specjalne dziurki tak ze jak dziecko nawet przytknie do
niego buzie to ma doplyw powietrza.zreszta mala jest juz na tyle duza i silna ze umie sie podniesc;glowke uklada na policzku.zreszta ja tez glownie na brzuchu spie

jesli chodzi o spanie na brzuchu to tez straszne obawy mialam

Ostatnia edycja:
reklama
Tak sie powtorzylam na koncu bo z telefonu klikam...nie pytajcie o szczegoly.
Ide probowac spac...

Kurka my znów nocka przesr....:confused2: Wypiła o 21ej 150mm o 23ej dobiła cycem o 1 i2 ej znów po cycu a o 3ej wstała i się będzie bawić:eek: A w dzień spała zaledwie 1,5h:eek: Daliśmy więc mm, nie chciała ale po godzinie darcia i prób nakłaniania nas do wspólnej zabawy wypiła i mrucząc z niezadowolenia padła:-D Na buzi wyszły jej 2 krostki a nic nowego nie jadła ani ja, na razie wstrzymam podawanie jogurtów bo może nie bardzo trawi mleko krowie. I już mi sią robota zwaliła i musze iść:-(

Miłego dnia!

eifl moja też pięknie jadła, ale wzięło się i rypnęło bo jakoś maruda łapie jak je zupkę czy deserek, chyba chodzi o to że łyżeczką - już sama nie wiem
jedyneczka no moja bratowa taka dobra dusza, bardzo rodzinna i domowa jak moja mama. Co do słoiczków ja daję takie po 4,5,6 m-cu stwierdziłam że daję te które jej smakują i zakupiłam jogurty zobaczymy czy będzie chciała
Co do marudzenia to właśnie ja już nie wiem zęby nie zęby idzie zwariować od tej niewiedzy
kropa chyba dużo zależy od smoczka tzn. moja pije cyca wnocy na leżąco i się nie zachłystuje, po kąpaniu daję jej na leżąco mm z 2 łyżeczkami kaszki i tez ładnie pije i jest ok, a ostatnio dałam w nocy wodę i się zachłysnęła i to poważnie, także widzę że wielkość dziurki w smoczku robi swoje, poza tym jak daję na leżąco to ja trzymam butlę nie daję jej i nie zostawiam

U mnie też w nocy częstsze budzenie i marudzenie, wypije butlę wody i marudzenie więc cyc, zasypia M ją odkłada i tak w kółko. Dzisiaj też marudzenie było przy obiedzie, ja nie wiem, widzę że chce jeść że smakuje a marudzi, w końcu przejęła łyżeczkę i cała się wyciapała i szczęśliwa była ale chciałam dokończyć karmienie i nie podobało jej się, że wyciągnęłam z buzi łyżeczkę
Mam pytanie co myślicie o ty krzesełku i o cenie
PROMOCJA!!! Krzesełko Fisher Price 3w1 - NOWE (1466117101) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Tiffi, krzesełko wygląda sensownie :) Wczoraj karmiłam Radka w innym Fisherowym u koleżanki i dla mnie miało trzy minusy: tapicerka niezmywalna (można wyprać, ale codziennie nie dasz rady, więc było ciut uświnione), nieregulowany podnóżek, więc nogi wisiały maluchowi i mała tacka (w porównaniu z moją) - chociaż tu myślę, że wystarczy zdjąć tę zewnętrzną nakładkę, która w Fisherze jest właśnie profilowana i nie bardzo jest gdzie postawić miseczkę. Poza tym ok :)
Co do karmienia, wiem że cycem karmi się na leżąco, ale raczej dzieci nie leżą wtedy na plecach :D

ogolnie to jakas taka bez sil jestem...

mala zreszta tez ale ona ostatnimi dniami chora byla a po tej 3dniowce ja cala wysypalo i nie wyglada.jest troche marudna i ciagle chce spac.Miejmy nadzieje ze do weekendu jej przejdzie...

dzis byla na probe w zlobku.Wprawdzie zawozac ja tam mialam gule w gardle i podjerzewalam ze sie rozrycze ale szybko mi przeszlo.
Zaraz po wejsciu zeskanowali mnie i m palce bo wejsc do zlobka po dziecko mozna tylko jak sie odciski palcow zgadzaja.
potem pogadalam z opiekunkami ktore sprawialy bardzo mile wrazenie.Pytaly o schemat malej,to co lubi,co nie lubi,o ktorej i czym ja karmie,co moga a co nie moga itd.Poza tym codziennie prowadza dzienniczek zapisujac wszystko co sie dzialo lacznie z tym ile ,kiedy dziecko spalo,zjadlo,plakalo itd.Pampersy zmieniaja 4 razy.dzieci w grupie jest przewaznie 6 (2 opiekunki) w wieku od 3 mc do 18 chyba.dzis moja byla jedna z 2 maluchow ktore jeszcze samodzielnie nie siedza,chodza.inne dzieci usmiechniete,laza za opiekunkami wiec chyba je lubia.2 oddzielne sale:jedna sypialnia druga do zabawy.
to tak w skrocie.
Jak wychodzilismy to mala nie plakala z tym ze jak mowilam strasznie padnieta jest po tej chorobie i jeszcze jak tam bylismy to poszla sie bawic ale padala kladac sie na podlodze.szybko tez zasnela,potem sie obudzila wiec wzieli ja do pokoju gdzie sie bawia a ona znow tam w takim jakby kojcu zasnela...no i tyle z jej wizyty

Tiffi - kupujac to krzeselko z usa sprzedawca musi je dobrze opisac i zanizyc wartosc;-) inaczej zaplacisz podatek i clo wtedy zakup sie staje nieoplacalny

to tak czysto informacyjnie

Tiffi, krzesełko wygląda sensownie :) Wczoraj karmiłam Radka w innym Fisherowym u koleżanki i dla mnie miało trzy minusy: tapicerka niezmywalna (można wyprać, ale codziennie nie dasz rady, więc było ciut uświnione), nieregulowany podnóżek, więc nogi wisiały maluchowi i mała tacka (w porównaniu z moją) - chociaż tu myślę, że wystarczy zdjąć tę zewnętrzną nakładkę, która w Fisherze jest właśnie profilowana i nie bardzo jest gdzie postawić miseczkę. Poza tym ok :)
Co do karmienia, wiem że cycem karmi się na leżąco, ale raczej dzieci nie leżą wtedy na plecach :D
Kurde muszę kupić sensowne krzesełko, ale nie chcę wydawać 500zł - a ty jakie masz?? Ja już mam dosyć w sensie wybierania, ale małej bys ię przydało. Nie mam teraz czasu i możliwości wyjść popatrzeć w sklepach a przydałoby się.
Co do karmienia moja często jedząc cyca leży na placach tylko głowę przechyla/podobnie jak w butli, choć rzeczywiście butlę częściej w pionie trzyma, ale ja też widzę różnicę jeśli chodzi o przepływ,= i konsystencje

reklama
tiffi, ja mam Chicco Polly Magic, ale ja kupowałam kilka miesięcy temu i zależało mi na tym, żeby była wkładka dla malucha i rozkładało się prawie na płasko - teraz to już nie potrzebne, więc szkoda kasy. Teraz bym pewnie wybrała któreś z tych:
KRZESELKO DO KARMIENIA BABYMAXI MODEL BASIC+GRATIS (1464909381) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - minus to nieregulowany podnóżek :(
MARKOWE KRZESEŁKO DO KARMIENIA BABYMAXI 2 KOLORY (1472025869) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - to samo z podnóżkiem;
A to jest podróba Chicco, trochę inny model niż mój, bez wkładki dla maluszka; funkcje ma te same, a ja jestem bardzo zadowolona - nie wiem, jak bardzo się różni od oryginału, ale myślę, ze głównie ceną:
CHUCHU KRZESEŁKO DO KARMIENIA - '' FULL WYPAS '' (1457081259) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Madzik1980 ma takie jak ja, może jej zapytaj, czy też poleca :)

Do góry