reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej

Eijf wlasnie czytam, ze Malą dajesz do złobka. Ojejjjjjjj :-) Ale z drugiej strony super masz ten zlobek i powiem ci ze ja wolalabym dac do zlobka niz wziac opiekunke.
Mala pięknie Ci spi w nocy i ładnie je. Moj ładnie je ale nocki. WRRRRRRRRRRRR

Jedyneczka Nocki sa u nas koszmarne i chyba przez cycek bo nadal go karmie. Marcelo w nocy sie budzi i inaczej sie nie uspokoi jak sie go do cyca nie przylozy. No i tak mam w nocy z 4 razy. Na leżąco go karmie a on wtedy pieknie spi.

Wiecie co mam maly dylemat a moze i duzy bo moją starsza corcie musze do konca lutego zapisac albo do zerowki szkolnej albo do I klasy. Ona jest rocznik 2005 i mam jeszcze wybor czy dac ją do I klasy czy do zerowki ale za rok bedzie musiala isc z mlodszymi do I klasy.
Jest mądra, grzeczna inteligentna i mysle, ze sobie poradzi w I klasie. Tymbardziej, ze program jest obnizony i jest to co kiedys bylo w zerowce.

Tifi ja mam krzeselko bebe confort Omega. Jestem mega z niego zadowolona. polecam kazdemu.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BEBE CONFORT krzesełko OMEGA

reklama
Dobrze że wyczułam iż coś się dzieje z netem i w padzie zapisałam bo bym się musiała zastrzelić:-D

hejka, wreszcie chwila dla siebie.

kacperek a to racja, dla nas praca dodatkiem do obowiązków domowych, dziś M wygarnęłam w złości bo kurde nie zdaje sobie sprawy ile w domu roboty jest. Pytam a umyłeś toaletę kiedyś albo parapet przetarłeś? No tysiąc jest co dzień takich rzeczy których gołym okiem nie widać i teraz ja pracuję rano, potem z małą + dom a wieczorem nieraz też praca a w nocy jazda z małą znów Kacperek widac nie radzi sobie z zazdrością, M musi wykrzesać siły i znaleźć dla niego czas bo to się na tobie i malutkiej przede wszystkim mści, rozmawiałaś z M? Obie nasze księżniczki nocami upierdliwe Ale myślałam dziś że już się popłaczę No w firmie jakoś szału ni ma ale jakoś się kręci:-D

ewcik mnie też się kończy mleko, po wczorajszej nocy jest decyzja że jak wstanie o 23ej-dajemy smoka zamiast cyca i staramy się przetrzymać . O 1-2ej mm dostanie a cyc planuję rano ok.7ej i dziś np. o 17ej przed drzemką nie mogła zasnąć to dałam bo miałam pęłne bardzo ale to ostatnie podrygi w nocy to mnie wręcz mierziło już jak cycała:eek:

tiffi ale koszmary Ci się śniły br .Ja się codziennie martwię o M a szczególnie jak daleko bardzo jedzie a że pracę ma taką że codziennie jeździ to ja wystrachana Ale co zrobić. Teraz nawet z małą się boję jeździć bo nie ufam innym A nie próbuje czasem tej łyżeczki żuć? Bo może swędzą dziąsła i smoczek jakoś jej masuje a łyżeczka "ucieka" i się nie da? Ja przy kasie to niemal zawału dostaję za każdym razem, ledwie koszyczek ręczny w 3/4 a tu 200zł nie moje:confused2:

tweenie to fajnie że sobie pogadałyście, dobry to relaks. Jak dziś z apetytem u Oli? To nieźle śpi z buzią wtuloną A do lekarza po co?

tiffi można zwariować można, my się też głowimy od czego tak nam mała wstaje tak często nocą Ja dziś hipp kupiłam duże od 5go tak fajnie przetarte, jakoś nie widziałam ich wcześniej a tak dużo smaków Bo tak to tylko bobovitę jadłyśmy. Ale wszystkie muszą być przetarte na jednolitą papkę jak dajesz kaszkę z mm to jakim smokiem? Bo kupiłam do tt takie do kaszki ale jak widze jaka to duża dziura to już wiem że moja się będzie zachłystywać, ona nie nadąża z piciem mleka przez smoczek od 6go miesiąca, używamy tych 0-6. Wiesz a może Zuzi idą zęby:-D Śmieję się już z tych zębów bo my też co rusz że zęby zęby i wyszedł w końcu ale szedł 4 miesiące:-D Musiałabym pomacać to krzesełko żeby ocenić:-D ale na bank nie wykorzystywałabym 2 pozostałych funkcji, starszy maluch sam się wdrapuje na krzesła więc nie widzę tych nakładek:no:

marta0307 witaj:tak:

arlecia-mala idzie do zlobka niestety (bo ja do pracy ide) ale na szczescie tylko 2 razy w tygodniu wiec moze jakos to bedzie...
co do nocy to rzeczywiscie nie moge narzekac ale w dzien jakos zaczela mi marudzic od dwoch trzech dni.pelznie do mnie i tylko by na mnie wisiala.mam nadzieje ze to chwilowe przez jej chorobe

Wiecie co mam maly dylemat a moze i duzy bo moją starsza corcie musze do konca lutego zapisac albo do zerowki szkolnej albo do I klasy. Ona jest rocznik 2005 i mam jeszcze wybor czy dac ją do I klasy czy do zerowki ale za rok bedzie musiala isc z mlodszymi do I klasy.
Jest mądra, grzeczna inteligentna i mysle, ze sobie poradzi w I klasie. Tymbardziej, ze program jest obnizony i jest to co kiedys bylo w zerowce.

Tifi ja mam krzeselko bebe confort Omega. Jestem mega z niego zadowolona. polecam kazdemu.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BEBE CONFORT krzesełko OMEGA

Arlecia, ja bym puściła do pierwszej klasy - moi kuzyni mają dziecko z 2002 czy 2003, pierwszy rocznik z obowiązkową zerówką. Chłopak zdolny i mądry, ale się zniechęcił, bo się drugi raz tego samego uczył i się potwornie nudził :( Jeśli tylko uważasz, ze psychicznie jest gotowa na szkołę, ja bym się nie zastanawiała :)
Co do krzesełka, w tej cenie wolałabym Peg Perego Prima Papa Dupllo albo Chicco Polly Magic - stabilniejsze mi się wydają :)

Mnie nie moje dziecie à koty budza...

Arlecia-ja tez do szkoly bym poslala.
U nas w ogole dzieci w wieku 4 lat Ida

ja krzeselko stokke mam ale chyba malo tu popularne (tu chyba w co drugim domu.nawet w mc Donalds i restauracjach).no ale poki co stoi i czeka az mala ladnie i prosto siedziec bedzie à na razie je w lezaczku

kacperek to Ty mówiłaś, że pediatra kazał Ci wibowit podawać? Pytałam w aptekach - od drugiego roku życia jest ten pierwszy. Kiedyś był od 6go miesiąca ale zmienili środek słodzący, więc i wiek podnieśli

My wczoraj zakończyliśmy rehabilitację. Pani doktor była bardzo zadowolona z wyczynów Olki. Jestem dumna z mojej Małej, ale z drugiej strony trochę mi szkoda, bo tak przynajmniej obie miałyśmy kontakt jeszcze z kimś,nasza rehabilitantka bardzo sympatyczna, Olka też ją lubi. A teraz tylko w sosie własnym będziemy się kisić.

U nas bunt! :crazy: Od kilku dni Olka w zasadzie nie je, warzyw to ani łyżeczki, owoców jak Cię mogę to jeszcze jej wcisnę z 5, kaszka bee, cyca też nie bardzo. Spać też nie. dzisiaj gwiazda po 4 wstała. Przed 6 przysnęła jeszcze do 8, ale bardzo niespokojnie spała i płakała przez sen. Od tego czasu spała całe 1,5h i jest nieprzytomna. Już nie wiem, co mam z nią robić, bo widzę, że chcę spać, ale nie może zasnąć, ani w wózku, ani na rękach, o łóżeczku już nawet nie wspomnę. Dwa razy przysnęła, ale po 2 minutach zaczęła strasznie płakać przez sen i nie dało jej się uspokoić.:confused2: Teraz też koncertuje.

A jeszcze przed chwilą się dowiedziałam, że z pracą pewnie lipa. Od stycznia jestem bez dopływu gotówki, a już zainwestowałam w wózio, a tu zonk.
Były u mnie przed chwilą i dostała u mnie mama telefon, że w pracy wielkie czystki. Szkoda, że straci pracę,ale ja też jestem pod bramką teraz, ehh:-(

tweenie-no to nieciekawie:( pociesze ze przewaznie po burzy jest slonce wiec pewnie sie ulozy.wozek chyba sprzedac mozesz?bo zarabialas opiekujac sie innym dzieckiem tak?sorry jesli pomylilam.moze ktos inny jeszcze sie znajdzie?
moja tez jakos mniej je niz dotychczas i ogolnie upierdliwa jest bo ma taki okres ze jak tylko odejde to placz.najlepiej jakby mi na nodze,kolanach,ramieniu wisiala.nie ma znaczenia bylebym kolo niej byla.

a ja sie dzis zorganizowac nie potrafie...

Nina popołudniu spała 2 godziny. Teraz wykąpana już też w łóżku. U mnie za to lipa z jedzeniem. Tylko mleko by piła. Słoiczków nie rusza. Jutro może coś spróbuję ugotować, albo kaszkę podsunę. Kiedyś to chociaż się na deserki rzucała.
Tweenie- ja dopiero zaczynam przygodę z rehabilitacją. Ciesz się, że Ola zdrowa. U nas niby też poprawa, ale jeszcze troszkę pracy, bo nadal preferuje jedną stronę, ale nauczyła się drugiej. Czasem nawet śpi w nocy na prawym boku, także to duży postęp.
Eijf- u mnie słowo "zorganizowanie" nie występuje. Moja też je w leżaczku. Ciotka obiecała krzesełko, ale póki co temat ucichł. Puściłam eMkowi delikatnie aluzję, żeby pogadał, bo jak nie to ja muszę kupić, to powiedział, że się zorganizuje transport i przywiezie. Tylko sorry bardzo, jeśli ktoś mi proponuje to niech sam załatwi dowóz. Zwłaszcza, że ja nie prosiłam się o to krzesełko, nawet byłam wściekła, bo nikt nie zapytał, czy takie w ogóle wchodzi w grę...
kasiamaj- zdrówka życzę ;-)
Marta0307- witaj ;-) Napisz coś więcej o sobie.

reklama
Jestem już trochę wolniejsza.
Gwiazda śpi, starszak z tatusiem w wannie siedzi :)
Zaraz wolny wieczór będzie.

Dziękuję dziewczyny za przywitanie.
Widzę rozmawiałyście o krzesełkach do karmienia. My mamy taki KRZESEŁKO DO KARMIENIA BABY DESIGN PEPE (1456313987) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy tylko kolorystyka inna, bo krzesełko po synku.
Tweenie nie wiem czy cię to pocieszy ale Jakubowi jak szły zęby to nie miał zupełnie apetytu, może i u was ząbki?
Mysza coś o sobie... Jak widać na suwaczkach jestem mamą dwójki brzdąców, mieszkam w Iławie <mazury> i jeszcze siedzę w domku i odpoczywam :)
Kasiamaj zdróweczka dla was!
U nas choroby już minęły, ale też cieżko było. Teraz jeszcze Maja miała zapalenie ucha. No ale uszko się już czyści i nie boli... Dodatkowo dla lepszego zdrówka lekarz stawiał jej bańki...a muszę powiedzieć, że akurat w ten babciny sposób wierzę :)

Czasu wolnego koniec, starszaka trzeba zabierać z wanny...
No ale jeszcze kolacja i laby do 6-7 rano :D

Ostatnia edycja:
Do góry